...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

 

2)  Sa vedem acum INTENTIILE si IMPLICATIILE  conditiei de la Rom. 8:28

Ce urmareste Dumnezeu cu noi cand cand conditioneaza promisiunea Lui, de-a lucra binele in viata noastra, de iubirea noastra pentru El? 

In primul rand, iubirea este legata intrinsec de cunoastere!  Cu cat un lucru este mai vrednic de iubit, si stim acest lucru, cu atat mai mult vom tine la el.  

Pentru a-L iubi pe Dumnezeu cum se cuvine, trebuie sa-L cunoastem bine, si sa-L iubim pentru ceea ce este El, si nu doar pentru binecuvantarile Sale! 

Cand Scriptura ne cere sa-L iubim pe Dumnezeu, de fapt ne cere sa-L cunoastem, intre cele doua concepte existand o relatie de sinonimie.  In limbaj biblic, a cunoaste inseamna si a iubi.  Cand se spune ca cutare, de ex. Avraam, a cunoscut-o pe nevasta lui, inseamna de fapt c-a iubit-o. A cunoaste inseamna a iubi, dar si invers: a iubi inseamna a cunoaste! 

In versetul imediat urmator promisiunii (Rom. 8:29) ni se spune care este cauza pentru care Dumnezeu ne-a ales sa fim ai Lui: 

“Pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotãrât mai dinainte sã fie asemenea chipului Fiului Sãu…” 

 

Observati cu ce a inceput lantul binecuvantarilor lui Dumnezeu?!  Unii cred in mod eronat c-a inceput cu un merit al lor…, ca Dumnezeu i-a remarcat ca sunt merituosi, ca sunt un “lut” mai fin, mai aparte, ceea ce ar fi determinat selectarea lor si inscrierea lor pe lista celor ‘destinati’ sa ajunga “asemenea chipului Fiului” !?  Absurd!!! 

Dumnezeu spune evreilor de ex. ca El i-a ales nu pentru ca ei ar fi avut vreun merit, ci pentru ca El i-a iubit.  “Pe aceia pe care i-a CUNOSCUT mai dinainte” inseamna “pe aceia pe care i-a IUBIT mai dinainte”…!  

Cand privim la conditia promisiunii (sa-L iubim!), intelegem ca Dumnezeu vrea sa-L cunoastem, pentru ca atunci cand Il vom cunoaste, cu siguranta Il vom iubi cu adevarat, fiindca Dumnezeu este realitatea cea mai frumoasa, cea mai atragatoare, cea mai impresionanta si cea mai rasplatitoare…! 

  

Profetul Osea arata cum in vremea sa ‘poporul ales’ era ahtiat dupa lucrurile si placerile lumii, si nu iubeau pe Dumnezeu pentru ca nu-L cunosteau.  De aceea, in cap. 6:3 el indeamna astfel: 

“Sã cunoastem, sã cãutãm sã cunoastem pe Domnul, cãci El se iveste ca zorile diminetei, si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primãvarã, care udã pãmântul!” 

Daca-L cunoastem pe Dumnezeu Il vom si iubi, atragand asupra noastra binecuvantarea Lui fara margini. 

   

Vrei si tu sa-L iubesti pe Dumnezeu?  Atunci cunoaste-L!  Stai in prezenta Lui in fiecare zi (roaga-te!), fii prezent la intalnirea Domnului cu “copiii Sai” (cu oamenii credinciosi, in biserica, in adunare, la grupuri de studiu, etc.), asimileaza/studiaza Cuvantul Sau (pentru ca Dumnezeu se reveleaza pe Sine in Sfanta Scriptura), lucreaza ceva pentru El…! 

Nimeni insa nu poate cunoaste pe Dumnezeu in mod adecvat, daca lasa pacatul sa-i obstructioneze cunoasterea!  De ex. nici un om nemantuit nu va iubi pe Dumnezeu, pentru ca El este drept si sfant, si pedepseste pacatul.  Dupa ce pacatosul se pocaieste si devine iertat , dupa ce pacatul ii este inlaturat, abia atunci omul (cel ‘nascut din nou’) poate incepe sa-L iubeasca pe Dumnezeu… 

Implicatia este ca Il cunoastem pe Dumnezeu in masura in care ne sfintim, masura care arata si cat de mult Il iubim. 

Vrei si tu sa beneficiezi de promisiunea de la Rom. 8:28?  Practica sfintirea, si vei ajunge sa-L iubesti pe Domnul!  Restul vine de la sine…! 

  

Dragostea nu este un simtamant necontrolat , ci mai degraba este o decizie de-a cinsti, de-a pune la un loc de cinste persoana pe care o iubim.   

De ex. copiii/tinerii sunt invatati si indemnati sa-i iubeasca pe parinti.  Pentru aceasta  ei trebuie sa se hotarasca sa-si cinsteasca si sa-si asculte parintii, acest lucru insemnand de fapt dragoste. 

Iubirea este actiune in favoarea celui pretuit, asa ca daca am hotarat sa-L punem pe Domnul pe locul intai in viata noastra, inseamna ca am decis sa-I dam atat locul cuvenit cat si cinstea cuvenita. 

Multi spun ca o astfel de decizie nu rezolva problema iubirii…  Adevarul este c-o rezolva, cu conditia sa luam aceasta hotarare prin Duhul Sfant, fiindca numai sub agentia Lui, sub calauzirea Duhului lui Dumnezeu se produce in noi “roada” dragostei (v. Galateni 5:22). 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)