...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]    Next >>

 

3.  Sa ne ocupam acum despre INFERENTA conditiei respective! 

Cumn stim daca Il iubim pe Dumnezeu?  Vrem sa-L punem pe locul intai in viata noastra, dar cum putem evalua daca-L iubim cu adevarat? 

 

a)  Il iubim pe Dumnezeu daca iubim ceea ce El iubeste si uram ceea ce El uraste! 

In Psalmul 45:7 se spune astfel:  “Tu iubesti neprihãnirea, si urãsti rãutatea.” 

El iubeste deci ‘curatia de inima’, si multi ne inchipuim ca-L iubim, dar stocam in inima lucruri murdare, expuse de ex. la TV sau pe Internet, prin carti deocheate, s.a.m.d. 

In Psalmul 26:5-8 citim si despre “tovarasiile rele”: 

“Urãsc adunarea celor ce fac rãul, si nu stau împreunã cu cei rãi.  Îmi spãl mâinile în nevinovãtie, si asa înconjur altarul Tãu, Doamne, ca sã izbucnesc în multumiri, si sã istorisesc toate minunile Tale.  Doamne, eu iubesc locasul Casei Tale, si locul în care locuieste slava Ta.” 

Dumnezeu uraste ‘adunarea celor rai’, si iubeste ‘adunarea celor neprihaniti’!  Ne adunam si noi sa ne sfatuim cum sa facem rau lucrarii sau lucratorilor lui Dumnezeu, sau putem spune ca si David: “Doamne, eu iubesc locasul Casei Tale”! 

Dumnezeu “iubeste Sionul”, si a spus ca va binecuvanta pe cei ce binecuvinteaza pe evrei si va blestema pe cei ce-i blesteama.  Noi ce pozitie avem?  Ne rugam si noi pentru “pacea Ierusalimului”?! 

  

b)  Il iubim pe Dumnezeu daca iubim Cuvantul Sau! 

“Dacã Mã iubiti, veti pãzi poruncile Mele”, ne avertizeaza Domnul la Ioan 14:15, si  nimeni nu-L iubeste pe Domnul daca nu ia aminte la cuvintele Lui! 

Multi credinciosi canta acea faimoasa cantare, “Te iubesc Isuse, stiu ca esti al meu…!”, dar majoritatea sunt asa cum i-a descris Domnul Isus: “Norodul acesta Mã cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.” (Matei 15:8;  Marcu 7:6) 

Noi, de regula spunem ca-L iubim pe Domnul, dar nu ne pasa de Cuvantul Sau, sau il tratam superficial.  Apoi sunt credinciosi care-si permit sa selecteze ce sa pazeasca din “poruncile” (din Cuvantul) Domnului, si ce nu, ce sa ignore, ce sa rastalmaceasca, s.a.m.d. 

A iubi pe Domnul inseamna a asculta de Cuvantul Sau in totalitate!  Apoi, daca spunem ca-L iubim pe Domnul, dar traim in pacat, marturisirea noastra (respectiv iubirea…) nu mai are nici o valoare…! 

Pe de alta parte, intre pazirea Cuvantului, care este datoria/partea noastra, si pazirea noastra de catre Dumnezeu este o legatura directa.  La Apocalipsa 3:10, Domnul ne subliniaza apasat: 

“Fiindcã ai pãzit cuvântul rãbdãrii Mele, te voi pãzi si Eu de ceasul încercãrii…” 

  

Tu ai vrea ca Dumnezeu sa te ocroteasca in masura in care tu, la randul tau, pazesti Cuvantul Sau?! 

Domnul iti cere sa te feresti de tot “ce se pare ca este rau” (1 Tesaloniceni 5:22)!  Asculti acest sfat!  

Domnul iti cere sa-i ierti pe cei care ti-au gresit… O faci?!  

Domnul te vrea sa fi o pilda in vorbire, in purtare, sa fi integru in toate lucrurile…!  Te conformezi?? 

Domnul spune sa nu fi o pricina de poticnire pentru altii, sa renunti la dreptul tau cand esti nedreptatit, sa urmaresti pacea si “sa alergi dupa ea”… Nu cumva alergi dupa conflict (in familie, biserica, societate), dar te lauzi ca pazesti Cuvantul Domnului?! 

Sa nu ne inselam!!! 

 

c)  Il iubim pe Dumnezeu atunci cand Il slujim! 

De ex.la Deuteronom 10:12 ni se arata ce inseamna sa-L iubim pe Domnul…: 

“Ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tãu, decât sã te temi de Domnul, Dumnezeul tãu, sã umbli în toate cãile Lui, sã iubesti si sã slujesti Domnului, Dumnezeului tãu, din toatã inima ta si din tot sufletul tãu…” 

Conditia de cum sa fie infaptuita iubirea (din toatã inima ta, din tot sufletul tãu, cu toata putrea ta), este aplicata si in cazul slujirii, nu-i asa?  Aceasta inseamna de fapt ca a-L iubi pe Domnul demonstram prin a-L sluji! 

Tu faci ceva concret pentru Domnul?  Il slujesti, ‘zidesti’ Biserica Lui, activezi pentru Imparatia Lui? 

 

d)  Il iubim pe Dumnezeu daca suntem gata sa suferim pentru El, pentru Numele Lui! 

Omul este dispus sa faca sacrificii pentru cineva pe care-l iubeste, si o face chiar cu bucurie, nu-i asa? 

Si iubirea noastra pentru Domnul este data de masura suferintei ce suntem dispusi s-o acceptam de dragul Lui.  Iubirea inseamna, daca este necesar, acceptarea suferintei…! 

Tu esti dispus sa faci sacrificii?! 

La ora actuala, Domnul nostru este denigrat si batjocorit mai ales de mai marii societatii, si acoliti de-ai lor.  Domnul este hulit de catre cei care ar trebui sa-L cinsteasca…  Mass-media  prezinta mereu articole defaimatoare, care-I neaga divinitatea, semnele si minunile, faptele Lui vrednice de lauda, invatatura Sa inteleapta, sanatoasa, si multe alte… 

Cei care cred in Domnul si-n Sfintele Scripturi sunt batjocoriti, sunt renegati sau dezmosteniti, sunt etichetati ca extremisti, fanatici, bigoti…, si invinuiti pe nedrept ca s-ar opune progresului societatii, etc. 

Cati crestini sunt gata sa sufere pentru ca-L iubesc pe Domnul?  Foarte putini! 

  

Ce ai crede tu despre iubirea Domnului Isus, daca aceasta ar fi ramas doar la nivel de declaratie?  Ce ai spune daca Domnul Isus ar fi afirmat ca iubeste pe oameni, dar nu poate sa accepte sa si moara pe cruce pentru ei?  Ai fi crezut declaratia Lui de dragoste, stiind ca iubirea adevarata accepta suferinta cu bucurie?! 

Vrei ca Domnul sa creada declaratia ta, cum ca-L iubesti?  Atunci accepta suferinta!  Astfel primesti garantia ca “toate lucrurile lucreaza impreuna” ca sa produca binele suprem si-n viata ta. 

Fie ca sa intelegem iubirea Domnului nostru, pe care a avut-o si o are fata de noi, si sa-I urmam exemplul! 

 

<< Previous    1  2  [3]    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)