...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3  4  5    Next >>

Prima lege din Agriculturăar putea fi enunţată astfel:
PLUGARUL TREBUIE MAI ÎNTÂI SĂ MUNCEASCĂ, PENTRU A AJUNGE CA SĂ RECOLTEZE.
…si o găsim transmisă de Apostolul Pavel , către Timotei astfel:
“Plugarul trebue să muncească înainte ca să strângă rodurile.
Înţelege ce-ţi spun; Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile.” (2 Tim. 2:6-7)
Plugarul trebuie să răstoarne brazdă după brazdă pământul în care-şi propune să semene. Între timp mai trebuie să dea şi cu grapa, spre a sfărâma bulgării mai mari…
Urmează apoi semănatul propriuzis, care trebuie făcut ‘la timp’. Fiecare tip de plantă îşi are un ‘timp potrivit’, un ‘timp prielnic’ pentru semănat, pentru a nu se compromite recolta de mai târziu… Dacă semănatul nu-i la timp, trece sezonul… şi nu se mai contează pe seceriş.

Şi pe plan spiritual, există un timp pentru fiecare lucru. Dumnezeu a hotărât un timp pentru fiecare lucru de sub soare. (v. Proverbe)
Există un timp propice când putem “semăna” în viaţa copiilor noştri, când pot fi ‘modelaţi’, dar mulţi părinţi amână disciplina şi instruirea până este prea târziu.
Din pruncie se-nvaţă lucruri importante: prezenţă şi punctualitate la biserică, memorarea Scripturilor, participarea la vreo slujbă în adunare, se învaţă ‘virtuţile creştine’, etc.
Apostolul Pavel îi scrie lui Timotei:
“… din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.” (2 Tim. 3:15)
Dacă părinţii şi biserica nu seamănă la timp în viaţa copiilor şi a tinerilor, o mare parte din recoltă va fi compromisă.
Pentru unii care au ajuns deja adulţi, sezonul pentru anumite virtuţi poate fi trecut deja…
Vrei să culegi un caracter ‘nobil’, seamănă de de tânăr!
Pentru tinerii căsătoriţi de exemplu, sezonul semănatului îl alcătuiesc chiar primii ani de căsnicie. Dacă atunci colaborează strâns şi apropiat, se roagă împreună, slujesc în biserică, etc., vor avea mai târziu o recoltă bogată. Dacă în această perioadă sunt delăsători şi leneşi, vor pierde mult ulterior.

Plugarul trebuie să semene indiferent de vreme, spune Scriptura. Avem şi nişte zicători româneşti în acest sens:
“Cine se uită după nori / vânt, nu va secera niciodată!”
Cel care la vremea semănatului se lasă influenţat de vreme (soare, nor, vânt, frig, …), acele pierde sezonul şi nu va secera…
Plugarul trebuie să are şi să semene indiferent de vremea de afară!
Noi nu ne considerăm fermieri, dar, cine se uită după nori, cine nu vine la biserică indiferent de vreme, acela compromite recolta, pentru că nu mai apucă să semene…

Dumnezeu aşteaptă ca fiecare credincios să răspândească Cuvântul Său, să-L semene în vieţile celor care n-au ajuns la mântuire. Toţi avem datoria de a semăna! Dumnezeu ne-a salvat, dar în acelaşi timp ne-a şi îndemnat: Du-te şi spune la ai tăi ce a făcut Domnul pentru tine, cum a avut milă de tine!
Ce fac cei mai mulţi credincioşi?! Se scuză că circumstanţele n-ar fi chiar cele nimerite, că poate altă dată este mai potrivit, că altă ocazie ar fi de dorit…, şi ratează “semănatul”.
“Plugarul” ştie că trebuie să lucreze pe orice vreme, şi rezultatele vor fi pe măsură.

De cum pregătim terenul pentru semănat, va depinde în mod direct seceratul (recolta).Sunt societăţi care practică o agricultură primitivă. Lucrătorii folosesc nişte beţe ascuţite cu care zgârie sau împung pământul nesăpat, pun acolo seminţele…, şi din asta trăiesc şi ei… Ce recoltă vor avea? Păi, în raport cu munca.
Alte societăţi practică agricultură intensivă, ca la carte…, şi au belşug. Ei pornesc cu ‘arătura adâncă de toamnă’, adaugă îngrăşăminte, fac ‘rotaţia culturilor’, etc., şi obţin rezultate impresionante, pentru că pregătesc terenul cu grijă.

Pe plan spiritual, cea mai bună pregătire a terenului, pentru orice slujire, se face prin rugăciune.
Aratul, grăpatul, semănatul, prăşitul, etc. sunt operaţiuni grele, însă necesare pentru a obţine recoltă bogată, dar nici rugăciunea nu este o activitate uşoară. Pentru unii, orele de rugăciune sunt plictisitoare…
Dacă plugarul ar renunţa la arat pe motiv că-i plictisitor să tai brazdă după brazdă, de la cap la cap? Niciun fermier serios nu renunţă la arat…, dar sunt o mulţime de credincioşi care nu participă la orele de rugăciune, pentru că nu sunt ‘distractive’.
Se pot face multe lucruri, multe slujiri, şi fără rugăciune, nu-i aşa? Da, dar şi rezultatele vor fi tot pe măsură. Dacă nu pregătim suficient terenul, să nu ne aşteptăm la recolte mari.

Când plugarul desţeleneşte un ogor nou, recolta poate fi mult peste aşteptări. Desţelenirea este o muncă foarte grea, de pionierat, dar merită efortul faţă de recoltele frumoase ce se vor obţine ulterior. Apostolul Pavel a avut acest principiu în predicarea Evangheliei: să meargă şi să propovăduiască acolo unde n-a mai fost nimeni înainte. Este greu să-ncepi lucruri nefăcute de alţii înainte… Fraţii noştri misionari au multe de spus din păţaniile dânşilor…
În Osea 10:12, Domnul spune:
“… Desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să plouă mântuire.” Când credincioşii acceptă mentalitatea plugarului: să pregătească terenul, să muncească înainte…, ei se pot aştepta la binecuvântări mari.

Noi avem ogoare în care ne ostenim? Avem nişte munci concrete, ca fiecare să poată spune: aceasta-i slujba mea în Împărăţia lui Dumnezeu? Pregătim noi ‘terenul’ pentru a obţine roade potrivite? Semănăm ceva? 
<< Previous    1  [2]  3  4  5    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)