...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

Cand Domnul Isus a vorbit oamenilor despre inviere, El a facut niste precizari care n-ar fi avut sens poate, daca nu ar fi existat distinctia dintre Rapire si Venirea a 2-a…!
De ex., “cand dai o masa”, zice El, “invita-i pe cei care nu pot sa-ti rasplateasca, si vei fi rasplatit la invierea celor drepti”, la invierea celor neprihaniti, si nu la invierea generala…
Si Pavel doreste “sa ajunga la o inviere mai buna”, si face referire la “prima inviere”…
Scriptura subliniaza invierea celor credinciosi “DINTRE morti”… Daca ar fi fost o singura inviere, pentru tot omul, ea s-ar fi exprimat la general, la invierea mortilor… 

Rapirea va fi experimentata doar de cei care apartin Bisericii reale a Domnului Isus Hristos.  La acest eveniment face referire apostolul Pavel la 1 Tesaloniceni 4:13-14 cand spune:
“Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde.  Caci, daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Isus, pe cei ce au adormit in El.”
Iata ce se va intampla, spune el:
“Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.  Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi RAPITI toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.”
Credinciosii vor fi luati de pe Pamant, si feriti de primejdiile de nedescris ce vor paste Pamantul in timpul Necazului cel mare…

Rapirea Bisericii a fost descoperita doar celor care traiesc in perioada Noului Testament.  Apostolul Pavel spune la Efeseni 3:3-5:
“ Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de TAINA aceasta despre care v-am scris (taina Bisericii) in putine cuvinte.  Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos, care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.”
In V.T. nu s-a stiut nimic despre Rapire, ci doar despre Venirea a 2-a si “Ziua Domnului”.
Venirea a 2-a este revelata atat in V.T. cat si in N.T.  Ea este descrisa ca un fapt ce culmineaza evenimentele Necazului cel mare… Oamenii din timpul Necazului vor anticipa cu groaza aratarea Domnului Isus Hristos, si vor striga astfel muntilor si stancilor: "Cadeti peste noi si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului” (Apocalipsa 6:16)

RAPIREA insa este un EVENIMENT IMINENT…, va avea loc prin surprindere, pe cand nimeni nu banuieste (poate fi chiar astazi), dar adevaratii crestini o asteapta cu drag, pentru ca atunci vor fi luati de pe Pamant inainte de declansarea perioadei de restriste si jale:
“Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de CEASUL INCERCARII, care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului”, zice Domnul!
Apostolul Pavel spune astfel la 1 tesaloniceni 1:9-10:
“V-ati intors la Dumnezeu, ca sa slujiti Dumnezeului celui viu si adevarat si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a inviat din morti, pe Isus, care ne izbaveste de MANIA VIITOARE.

Se spune la Apocalipsa 20:13 ca “Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele”, (adica nu s-a putut sustrage/fofila niciunul)…, si mai observam ca toate invierile au loc chiar inaintea si-n prezenta Domnului.  Tinand cont si de ce scrie la Evrei 9:27, adica faptul ca “oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata”, rezulta vadit ca variantele nesabuite privind REINCARNAREA, sau alte imaginatii bolnave, sunt din start sortite esecului…   (Va urma…!) 

Rapirea este un eveniment iminent, pentru ca poate avea loc oricand.  In romaneste este folosita expresia “Iata Eu vin curand”, cu sensul de posibil in orice moment, fapt pentru care suntem indemnati sa veghem, sa fim totdeauna gata, pentru ca nu stim “ceasul”.
Venirea a 2-a urmeaza dupa niste semne ce trebuie sa se implineasca aprioric, multe din ele fiind expuse la Matei. Cap. 24.
La 2 Tesaloniceni, cap. 2, Pavel sfatuieste pe credinciosii din Tesalonic sa nu se lase “clatinati, ca si cand ziua maniei Domnului ar si fi venit chiar”, pentru ca aceasta va urma dupa “lepadarea de credinta”, dupa “descoperirea omului faradelegii, fiul pierzarii”, s.a.m.d. 

Cei care nu fac distinctie intre Rapire si Venirea a 2-a, trebuie sa explice cum se impaca iminenta venirii Domnului Isus Hristos cu ‘semnele venirii’!  Daca venirea Lui este posibila oricand, semnele devin irelevante, si nu-si mai au rostul.  Daca ‘semnele’ sunt reale, atunci nu mai este iminenta venirea Sa…
Ca sa o ‘dreaga’ cumva, unii teologi spiritualizeaza semnele venirii, si spun ca nu va fi un Necaz cel mare ci e vorba de inconveniente curente…, iar Anticrist nu-i o persoana reala, ci un spirit al vremii…
Domnul Isus insa ne spune ca este vorba de o perioada de timp scurta (7 ani), bine definita, “cum n-a mai fost niciodata pe Pamant, si nici nu va mai fi dupa aceea”.
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)