...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]    Next >>


IMPLICATIILE distinctiei intre cele doua veniri.

1) In primul rand exista implicatii EXEGETICE, adica de intelegere a textului Scripturii…! Daca n-ar fi distinctie intre cele doua evenimente, ar rezulta ca limbajul biblic este confuz, insa o calitate evidenta a Scripturii este claritatea sa.
Cei ce nu fac diferentierea, folosesc ‘metoda simbolica’ de interpretare a Biblie, mai ales a profetiilor.  ‘Metoda literala’ insa duce la evidentierea distinctiilor respective!

Si amilenistii si premilenistii agreaza intr-un punct comun: Daca si profetiile trebuiesc acceptate literal, asa cum sunt scrise, atunci premilenistii au dreptate!
Practic insa, amilenistii se incapataneaza si nu accepta ca si profetiile privind vremea sfarsitului ar fi prezentate literal.  Luindu-le simbolic, acestea devin imprecise, si raman la latitudinea interpretatorului.

2) Implicatii TEOLOGICE.
Cei care nu fac distinctia intre veniri, pretind in mod eronat ca Biserica este formata din sfintii din toate timpurile. Dupa ei, Biserica traverseaza si Necazul cel mare, pentru ca este scris despre “alesii” din cauza carora va fi scurtat timpul Necazului cel mare la cei 7 ani.  Daca sunt sfinti si-n Necazul cel Mare, spun ei, inseamna ca si Biserica va fi afectata.

Biserica nu este formata insa din sfintii din toate timpurile…! Ea n-a fost revelata si nici formata in vremea V.T.!  Apostolul Pavel spune ca Biserica este o taina care “n-a fost descoperita sfintilor profeti in vremurile din vechime”.
La Matei 16:17-18,  Domnul Isus ii spune lui Petru:
"Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona, fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri. Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea…”
Daca Biserica ar fi existat deja la acel timp, Domnul Isus nu S-ar fi exprimat la viitor. Aparitia Bisericii a fost o taina pana la acest moment, si o taina  va fi si Rapirea ei.  La 1 Corinteni 15:51-52, Pavel scrie:
“ Iata, va spun o TAINA: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipita din ochi, la cea din urma trambita.
Daca Biserica ar fi cuprins pe credinciosii din toate timpurile, si daca odata cu venirea Domnului Isus pentru Biserica s-ar fi incheiat istoria, nu ne-ar mai fi ramas nimic tainuit despre ea… Dintotdeauna, cei din V.T. au crezut ca vor invia la capatul istoriei umane, dupa care va incepe imparatia mesianica.  Pavel insa spune taina potrivit careia “mortii in Hristos” vor invia pe parcursul istoriei… Nimeni nu s-a asteptat ca, in mijlocul istoriei, parte din oameni sa fie metamorfozati!
Nici ucenicii n-au inteles expresia Domnului Isus referitoare la “invierea DINTRE cei morti”!  Ei credeau initial doar intro inviere generala, la sfarsit, dar Rapirea implica invierea credinciosilor pe parcurs.
Biserica deci este un grup distinct al credinciosilor.  Ea s-a format la Cincizecime, la coborarea Duhului Sfant, si dureaza pana la Rapire.  Distinctia aceasta este afirmata de ex. La 1 Corinteni, cap. 10, la Evrei, cap. 12, etc. 

Biserica are parte de “intaia inviere”, si va fi ferita, prin Rapire, de “ceasul incercarii” care vine peste toti ceilalti “locuitori ai Pamantului” .
Cand Domnul Isus vorbeste  despre Necazul cel mare, nu spune ca si Biserica va fi prezenta, ci ca din cauza celor “alesi” care vor fi acolo, perioada aceea groaznica este scurtata… “Alesii” aceia sunt cei care vor fi mantuiti in timpul Necazului cel mare, dar ei nu apartin Bisericii.  De aceea, pe toata desfasurarea necazurilor apocalitice (Apoc. Cap. 6 la cap. 19) nu se mai face nici o referire la Biserica, intrucat ea nu trece prin aceasta perioada de stramtorare.
Tot privind Necazul cel mare, Domnul Isus se refera la poporul evreu, care va fi crunt lovit, si le spune: “Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie intr-o zi de Sabat sau pe timp de iarna…”, etc., etc.
 (Despre aceste problematici, aferente lor, prefer sa scriu un material aparte!) 

3) Implicatii PRACTICE.
Nu putem proclama iminenta venirii Domnului Isus, daca nu credem ca Rapirea este distincta de Venirea a 2-a!
Cei care studiaza serios Cuvantul lui Dumnezeu stiu insa ca Domnul poate veni la noapte…, sau chiar inainte de a termina tu de citit acest articol!

Sunt predicatori care spun credinciosilor ca trebuie sa se pregateasca pentru Necazul cel mare.  Acestia uita ca Biserica are “o fericita nadejde”, si numai bucurie nu s-ar putea numi trecerea prin acele grozavii.  Nici un credincios nu s-ar putea bucura in Necazul cel mare, in timp ce o lume intreaga s-ar tangui…!

Daca nu facem distinctie intre Rapire si venirea a 2-a, atunci negam promisiunile care au fost facute Bisericii, si acestea nu sunt mici!
De ex. la Apocalipsa 3:10 ni se spune despre pazirea DE Necaz:
“Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu DE ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului.”
Dupe ce Biserica va fi rapita, se vor pocai si alti oameni, dar in cea mai mare parte vor fi martirizati. Si acestia vor ajunge la Domnul, inaintea “scaunului de domnie”, ca o mare multime de oameni, “pe care nu poate s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba” (Apocalipsa 7:9), si ni se mentioneaza despre ei ca:
“ Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo alta arsita…” (Apocalipsa 7:16)
Cei care se intorc la Dumnezeu in perioada Necazului, vor fi si ei mantuiti, dar nu vor fi scutiti nici de efectele calamitatilor, si nici de persecutii.

“Locuitorii pamantului” il asteapta pe Anticrist si Necazul cel mare, pe cata vreme noi, credinciosii de acum, asteptam clipa fericita a intalnirii cu Domnul Isu Hristos (Rapirea).
Intr-o clipa vom fi atunci transformati, avand acelasi chip ca al Lui, si “Il  vom vedea asa cum este”.  Vom trece de la imperfectiune la desavarsire, de la chipul pamantesc la chipul Celui ceresc, de la vremelnicie la vesnicie.
Cand  apostolul Pavel scrie unei biserici, de regula spune: “Ma bucur de TARIA nadejdii voastre!”
Sunt credincisi care desi asteapta Rapirea, n-au “taria nadejdii”, fiindca nu au cunostinta ca ei nu vor traversa Necazul cel mare, asa ca “fericita nadejde” a lor paleste intrucatva… 

Fie ca noi,  care cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, sa fim plini de bucurie, de nadejde si de tarie!  Domnul nostru vine (Maranata!), ne scapa de mania viitoare, de Necazul cel mare, si vom intra astfel in cea mai fericita perioada a existentei noastre: prezenta Domnului, transformarea noastra, rasplatirile, etc.   

 

<< Previous    1  2  [3]    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)