...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3  4  5    Next >>

O coalitie ampla de popoare se pregateste de razboi impotriva Israelului, si nu-i greu a identifica participantele…!   La nord de Israel, “domnul Rosului, Mesecului si Tubalului” se refera la Rusia.  Acestora li se va alatura “Persia, Etiopia si Put”, adica Iranul, Sudanul actual si Egiptul, Libia… 
Fortele coalitiei vor invada “tara sfanta”:
“[Vei zice: "Ma voi sui impotriva tarii acesteia deschise, voi navali peste oamenii acestia linistiti, care stau fara grija in locuintele lor, toti in locuinte fara ziduri si neavand nici zavoare, nici porti!
Ma voi duce sa iau prada si sa ma dedau la jaf, sa pun mana pe aceste daramaturi locuite din nou, pe poporul acesta strans din mijlocul neamurilor, care are turme si mosii si locuieste in mijlocul pamantului."]” (Ezechiel 38:11-12)

Conflictul acesta va permite Domnului sa actioneze in folosul “poporului Sau”, si sa le ofere Evreilor izbavirea, intr-un mod miraculos…  Este acesta oare ‘Armaghedonul’ ?!

La Apocalipsa 19:11-15 ni se spune ca Domnul Isus Hristos vine…:
 “[Apoi am vazut cerul deschis, si iata ca s-a aratat un cal alb! Cel ce statea pe el se cheama "Cel credincios - si "Cel adevarat", si El judeca si Se lupta cu dreptate.  …
Din gura Lui iesea o sabie ascutita, ca sa loveasca neamurile cu ea, pe care le va carmui cu un toiag de fier. Si va calca cu picioarele teascul vinului maniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.]”
Urmeaza (v.17-18) “un inger care statea in picioare in soare. El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului: "Veniti, adunati-va la ospatul cel mare al lui Dumnezeu,
18. ca sa mancati carnea imparatilor, carnea capitanilor, carnea celor viteji, carnea cailor si a calaretilor…”

Observam ca la Ezechiel 39:17-18 se spune acelasi lucru:
 “[Fiul omului, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Spune pasarilor de orice soi si tuturor fiarelor campului: "Adunati-va si veniti! Strangeti-va din toate partile pentru jertfa Mea, pe care o injunghii pentru voi; jertfa mare este pe muntii lui Israel! Mancati carne si beti sange, mancati carnea vitejilor si beti sangele voievozilor pamantului, sange de berbeci, de miei, de tapi, de tauri ingrasati din Basan!]”
Se refera oare acest eveniment la acelasi cu cel descris la Ezechiel 19?!

In cartea Daniel, la 11:40-44 ni se relateaza despre invazia “tarii sfinte” din doua mari directii: nord si sud…  La fel ni se relateaza si la Ezechiel 38:4-5, care ii mentioneaza pe “Gog si Magog” din nord, impreuna cu  “Persia si Etiopia”, cu Libia, din cealalta parte…
Va fi experimentata cu acest prilej interventia Domnului  in apararea poporului Sau, precum spune la Apocalipsa 19?!

La Ezechiel 38:22-25 citim astfel:
 “Il voi judeca prin ciuma si sange, printr-o ploaie naprasnica si prin pietre de grindina; voi ploua foc si pucioasa peste el, peste ostile lui si peste popoarele cele multe care vor fi cu el.
23. Imi voi arata astfel marimea si sfintenia, Ma voi face cunoscut inaintea multimii neamurilor, si vor sti ca Eu sunt Domnul.”…
… iar la Ioel 2:20 ne este descris conflictul in care Domnul nimiceste “neamurile” adunate impotriva Israelului:
 “Voi departa de la voi pe vrajmasul de la miazanoapte, il voi izgoni spre un pamant fara apa si pustiu, ii voi impinge partea dinainte a ostirii lui in marea de rasarit si coada ostirii in marea de apus; iar duhoarea lui se va ridica in sus, si mirosul lui de putregai se va inalta in vazduh, caci s-a crezut grozav.”
- Sunt toate aceste descrieri privitoare la ‘Batalia de la Armaghedon’?!
- Desi exista multe asemanari intre conflicte, raspunsul este NU!
<< Previous    1  [2]  3  4  5    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)