...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]  4  5    Next >>

Voi mentiona pe scurt de ce nu putem suprapune aceste conflicte profetite:
Conflictul din Ezechiel 38 nu este totuna cu cel descris la Apocalipsa 19, cand Domnul Isus va veni pentru a doua oara, si va nimici pe toti imparatii si pamantului si ostile lor pornite impotriva poporului Sau, Israel…!

DEOSEBIRI mai evidente
In conflictul descris la Ezechiel 38 este vorba despre Gog si natiunile aliate cu el (coalitie ampla, dar limitata), iar in Armaghedonul propriuzis este vorba despre Anticrist, in fruntea natiunilor intregului Pamant.
Ostile lui Gog vin in zona pentru “prada”, pe cata vreme armatele lui Anticrist au ca scop distrugerea natiunii israeliene.
Cand se declanseaza razboiul lui Gog, unele natiuni (‘pui de lei’) protesteaza:
 “[Seba si Dedan, negustorii din Tars si toti puii lor de lei iti vor zice: "Vii sa iei prada? Pentru jaf ti-ai adunat oare multimea ta, ca sa iei argint si aur, ca sa iei turme si avutii si sa faci o prada mare?"]” (Ezechiel 38:13)
La Daniel 7, sunt descrise la vremea din urma 4 imparatii, una din ele fiind reprezentata ca “un leu cu inima de om’, indicand popoarele anglo-saxone…, care vor lua atitudine impotriva lui Gog, dar cand va actiona Anticrist contra evreilor, nu se va mai opune si nu va mai protesta nimeni…!
In conflictul declansat de Gog, va interveni miraculos Dumnezeu, dar nu in mod vizibil, iar la veritabilul Armaghedon va participa vizibil, cu ostile Sale, insusi Domnul Isus Hristos, Dumnezeu Fiul.

ASEMANARI mari
Ambele conflicte sunt aparent doar cu Israelul.
Ambele conflicte asociaza razboiul cu puternice cutremure de pamant (vezi de ex. Ezechiel 38:19,  Apocalipsa 16:18)
Ambele conflicte finalizeaza prin distrugerea atacatorilor poporului Israel.
La Ezechiel 39:3-5 citim:
 “Iti voi dobori arcul din mana stanga si voi face sa-ti cada sagetile din mana dreapta.
Vei cadea pe muntii lui Israel, tu si toate ostile tale, si popoarele care vor fi cu tine, te voi da de mancare pasarilor de prada, tuturor celor ce au aripi, si fiarelor campului. “
…iar la Apocalipsa 19:17-18 avem un ‘spectacol’ asemanator:
 “Apoi am vazut un inger care statea in picioare in soare. El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului: "Veniti, adunati-va la ospatul cel mare al lui Dumnezeu, ca sa mancati carnea imparatilor, carnea capitanilor, carnea celor viteji, carnea cailor si a calaretilor…”
In asemanarea celor doua conflicte, consta abilitatea lui Anticrist  de a pretinde ca el este Hristosul mult asteptat de catre toate religiile Pamantului.

La inceputul Necazului cel mare, Israelului i se va garanta pacea, de catre conducatorul imperiului Roman  revitalizat, iar evreii vor sta linistiti, in timp ce Rusia (“domnul Rosului si al Mesecului”…), impreuna cu aliatii sai (mai ales arabi) se vor pregati de atac.  Invadatorii (Gog si coalitia) vor fi nimiciti in mod miraculos de catre Dumnezeu, dar Anticrist isi va asuma victoria, pretinzand ca el a infrant pe dusmanii lui Israel, fapt pentru care se va declara Hristosul evreilor si salvatorul Pamantului.
Razboiul lui Gog este pseudo-Armaghedonul in urma caruia Anticrist pretinde slava, si acceptarea lui de catre toate natiunile Pamantului.  Anticrist isi aduce osti in “tara sfanta” si se declara dumnezeul tuturor, si va promite pace globala…!
Se vor declansa insa in curand o serie de conflicte, care vor culmina la sfarsitul necazului cel mare cu adevaratul Armaghedon.
<< Previous    1  2  [3]  4  5    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)