...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

BIBLIA – ’CUVANTUL LUI DUMNEZEU’  

Biblia nu este o singură carte, cum mulţi o consideră, ci o colecţie de 66 cărţi, care conţin istorii, profeţii, poezii, maxime şi cugetări, scrisori, etc.
Aceste cărţi au fost scrise de cca. 40 de autori diferiţi, provenind din medii mult diferite ca: împăraţi, profeţi, doctori, pescari, ciobani etc. Cei mai mulţi dintre autori nu s-au cunoscut personal vreodată..., iar întreaga colecţie a fost scrisă într-o perioada de aproximativ 1500 de ani. Cele 66 de cărţi au fost scrise în 3 limbi diferite (evreieşte, aramaică şi greacă) şi pe 3 continente diferite (Asia, Africa şi Europa)

Deci, 66 de cărţi, scrise de 40 de autori diferiţi, într-o perioadă de 1500 de ani, în 3 limbi şi pe 3 continente, descriu aceleaşi problematici, învăţături şi îndemnuri, fără a conţine erori sau contradicţii.

Mergi la oricare bibliotecă din lume şi încearcă să găseşti alte colecţii cu asemănări aşa de performante ca ale Bibliei?! Vei spune imediat că-i imposibil, nu?!
Probabilitatea ca cineva să poată alcătui o astfel de colecţie care să poată întruni condiţiile cărţilor Bibliei, este de unu la un număr pentru care nu există-n lume suficietă hârtie pentru a-l putea scrie.
Concluzia logică: Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu.
şi trebuie să stea la baza tuturor explicaţiilor, la care eventual adăugăm, din alte surse, date istorice.

 

Ce spune BIBLIA DESPRE BIBLIE (spicuiri)?!:

“Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta, şi nu li se întâmplă nici o nenorocire.” (Psalm 119:165)

“Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.” (Psalm 119:105)

“Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” (Matei 24:35)

“Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.” (Ioan 5:39)

“Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.” (Efeseni 6:17)

“Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului;” (Romani 1:16)

“Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” (Evrei 4:12)

“Legea Domnului este desăvârşită, şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
Orânduirile Domnului sunt fără prihană, şi veselesc inima; poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.” (Psalm 19:7-8)

“Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii.” (Proverbe 6:23)

“…iarba se usucă, floarea cade; dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.” (Isaia 40:8)

“Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Tim. 3:16)

“Ferice de cine citeşte, şi de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, şi păzesc lucrurile scrise în ea, căci vremea este aproape!” (Apoc. 1:3) 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)