...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

CE CRED EU
dupa multe decenii de studiu a Bibliei, si observare a lucrarilor lui Dumnezeu…:  

DUMNEZEU
Cred in singurul Dumnezeu adevărat (Ioan 17:13) revelat în Scripturi ca Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt (Matei 28:19). Cred in unicitatea Sa (Deut. 6:4), şi-n întreirea Sa (Matei 3:16-17) unitară.
Dumnezeu este spirit (Ioan 4:24), este infinit şi perfect în toate atributele Sale (Psalm 139:1-12), este Cel care a creat toate lucrurile (Apoc. 4:11) şi le ţine prin Cuvântul puterii Lui (Evrei 1:3). În El avem viata, fiinta si miscarea (Fapte 17:28). El este sursa, mentinatorul/purtătorul si finalizatorul tuturor lucrurilor (Romani 11:36)

ISUS (IISUS) HRISTOS (CRISTOS)
Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu Fiul, atat Dumnezeu cat si omul perfect (Ioan 5:20; 1 Tim. 2:5). Hristos este Creator (El n-a fost creat…), exista din eternitate (Ioan 8:58, 24,28), inainte de a fi fost intocmit ceva (Ioan1:1-3)
Cred ca El S-a intrupat prin fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfant, intr-o fire asemanatoare noua (Romani 8:3), dar fara de pacat (1 Petru 2:22). El a fost “fara pata”, perfect si sfant in toate lucrarile Sale (Evrei 7:26)
Cred ca Domnul Isus S-a oferit pe Sine, de bunavoie, ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, ale tuturor (Evrei 9:14; Romani 3:25; Ioan 2:2, 4:10). Eficacitatea si suficienta sangelui Sau varsat pentru spalarea pacatelor noastre, este esenta Evangheliei harului (Evrei 7:25-27, 9:26).
Cred ca invierea Lui din morti este prezentata literal in Scriptura (1 Cor. 15:4; Fapte2:24-32), si ca acest fapt ne garanteaza si invierea noastra, El fiind “parga” (1 Cor. 15:16-23). El S-a inaltat la cer in slava, intr-un trup glorificat, si sta acum “la dreapta lui Dumnezeu”, mijlocind pentru noi (Fapte1:9; Evrei 8:6).
Cred ca Domnul Isus va rapi la cer Biserica Sa (1Tes. 4:16-17; 1 Cor. 15:21-52; Ioan 14:1-3), iar la a doua Sa venire, vizibila (Fapte 1:12; Apoc. 1:7; Matei 24:30) Se va instala ca “Rege al regilor” si va instaura “Imparatia de o mie de ani”, timp in care “Satana va fi legat” (Apoc. 19:11, 20:6; Zaharia 14:1-0)
Cred ca la sfarsitul celor 1000 de ani, Isus Hristos va nimici orice rezistenta a raului, "Pamantul cu tot ce este pe el va arde"…, dar va fi creat "un Pamant nou si ceruri noi". Din acest punct incep “Vecii-vecilor”, in care El va domni, impreuna cu “alesii Sai”! (Apoc. 20:7, 21:5, 22:3-5; 1 Cor. 15:24-26)

DUHUL SFANT
Cred in personalitatea si divinitatea Duhului Sfant (Ioan 14:16-17; Romani 8:26-27; Efes. 4:30). El este persoana a Trinitatii (Matei 28:18), a avut rol in Creatie (Genesa 1:2; Iov 33:4) si joaca acum un rol important in viata noastra (Ioan 16:8-17). El arata oamenilor pacatele lor, El regenereaza si sfinteste, locuieste in crestinii veritabili si-i calauzeste (Romani 8:9). El intareste atat Biserica Domnului, pe ansamblu, cat si pe fiecare credincios in parte. Este permanent prezent , marturisind mai ales despre Isus Hristos (Ioan 14:17)

BIBLIA
Cred ca Biblia este "Cuvantul lui Dumnezeu", dat oamenilor prin inspiratie divina. Nici exista nici o alta carte cu o asa distinctie si autoritate, in care nu numai frazele, dar orice cuvant sau litera are o colosala putere si insemnatate. Biblia , in original, nu cuprinde nici o inadvertenta sau contradictie, se explica singura, iar profetiile ei se implinesc intocmai, fapt pentru care cartile ei sunt inerente si infaibile. Biblia cuprinde in ea tot ceea ce avem nevoie privind viata, credinta, evlavia… (2 Tim. 3:16-17; 2 Petru 1:21)

OMUL
Cred ca omul a fost creat in mod direct si special de catre Dumnezeu (Gen. 1:26-27). Omul a fost creat “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”, cu neprihanire si slava, dar a “cazut” prin neascultare, capatand astfel o “fire pacatoasa” (Gen. 3:6; Romani 5:12). Pacatul “primului Adam” s-a soldat cu moartea spirituala a omenirii (Efes. 2:1-3), cu despartirea noastra de Dumnezeu …, condamnare care ramane asupra acelora care resping harul lui Dumnezeu, aratat prin jertfira Fiului Sau ,“al doilea/ultimul Adam”, Isus Hristos (Ioan 3:16-18, 5:12)

PACATUL
Cred ca pacatul este real, reprezentand orice gand sau fapta savarsite in contradictie cu perfectiunea/sfintenia lui Dumnezeu (1 Ioan 3:4). Toti oamenii au pacatuit (Romani 3:9-12), si numai prin nastere din nou (prin pocainta si credinta) avem posibilitatea de a veni inaintea lui Dumnezeu (Ioan 3:3-7)

NASTEREA DIN NOU (Intoarcerea la Dumnezeu)
Cred in necesitatea si posibilitatea de a fi “nascut din nou” (Ioan 3:7-16), de a dobandi o viata noua, din belsug si vesnica, prin implantarea unei naturi divine in om (Iacov 1:18; Titus 3:5), ca un raspuns/o consecinta privind credinta in moartea si invierea Domnului Isus Hristos (Ioan 1:12; Romani10:9-10). Mantuirea omului nu este o problema de grup, nici nu se mosteneste, ci este un dar pe care fiecare il primeste personal, cand se pocaieste si se intoarce la Dumnezeu (Ioan 20:28)!

MANTUIREA/SALVAREA ESTE PRIN HAR
Cred ca mantuirea o obtinem numai prin harul lui Dumnezeu, adica ‘in dar’ (Efes. 2:8-9; Tit 2:11-12, 3:4-5), iar Faptele Legii, meritele si zbaterile umane nu au aici nici un rol (Gal. 2:16). Prin credinta personala in jertfa Domnului Isus Hristos, obtinem “nasterea din nou” (Ioan 1:12-13), implicit iertarea pacatelor (Fapte 10:43), devenind “copii ai lui Dumnezeu” si cetateni ai cerului (Gal. 3:26; Ioan 3:1; Efes. 2:19), fiind calauziti ‘de sus’ si paziti (Romani 8:14; 1 Petru 1:5; Iuda 1). Este o mare binecuvantare ca fiecare credincios sa aiba certitudinea mantuirii sale, din momentul acceptarii Domnului Isus Hristos ca Salvator personal, aceasta siguranta nefiind bazata pe ceva lucrari proprii, ci pe increderea in Dumnezeu, in Cuvantul Sau (Romani 8:38-39; 1 Ioan 5:11-13)

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)