...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

“CINE ESTE NEDREPT, SA FIE NEDREPT”...!  

Cuvântul lui Dumnezeu este mult mai bogat decât cred mulţi şi mai toate textele ne prezintă revelaţii multiple.
De ce, când de exemplu recitim un text, avem descoperiri noi? Pentru că Dumnezeu este continuu creator, iar prin Duhul Său ne permite să distingem şi alte aspecte, sau ne schimbă punctul din care să privim.

Asupra textului de la Apocalipsa 22:11, respectiv:

“Cine este nedrept, să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat, să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană, şi cine este sfânt, să se sfinţească şi mai departe!”

…mă limitez a spicui şi sublinia doar câteva aspecte...!
Duhul Sfânt, care a inspirat Biblia, nu s-a contrazis niciodată, şi nu se dezice nici acum, la sfârsit.
Întrucât în Cuvânt este inclus tot ceea ce a voit Domnul să ne spună, acest verset nu-l putem rupe de restul Scripturii. Biblia este completă şi se auto-explică.

Tot pe acest Blog, in articolul “DUBLELE…!”, am arătat cum Dumnezeu, în bunătatea Lui, nu ia hotărâri pripite, şi se ocupă atât de cei împotrivitori, cât şi de cei ce sunt ai Săi, şi le repetă, spre a fi bine înţeles, o serie de atenţionări, învăţături, lucrări, semne şi minuni, etc.
Toate acestea au menirea să avertizeze pe necredincioşi ori să-i crească şi desăvârşească pe cei ce s-au întors la El, adică pe copiii Lui.
Din nenumărate exemple aflate în Scripturi, observăm că Domnul ne “cercetează” cel puţin de două ori, după care, mai ales când întâlneşte împotrivire făţişă, ne anunţă verdictul Său.

Un verdict mai ‘la general’ este acesta:
“… Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate…”.(Romani 1:28 )
Ne bazăm noi încă pe mintea noastră, sau ne bazăm pe Dumnezeu? Îl cunoaştem noi pe Dumnezeu, sau doar ştim despre Dumnezeu?!

De câte ori, răspicat, în clar, ţi-a vorbit Dumnezeu până acum? Numai de două ori?!
Acest verset este pus la sfârşitul Cuvântului, ca să vezi bine că până acum ţi s-a vorbit (ai fost atenţionat) “în multe feluri”, şi dacă nu faci parte încă din ‘ceata’ celor “fără prihană”, a celor ce “se sfinţesc”, intri în CATEGORIA CELOR CE “SE ÎMPIETRESC”…

“Cine este sfânt”, se sfinţeşte şi pe mai departe, pentru că nu şi-a pus “nădejdea în Hristos” numai pentru viaţa aceasta… (1Corinteni 15:19)
Cei “fără prihană” trăiesc ca pentru Domnul, şi, din dragoste şi devotament, nu mai pot a se-ntina cu ceva. Ei au în vedere veşnicia…

Mulţi ne amăgim şi ‘o scăldăm’ pentru o vreme, în starea de “căldicel” (Apocalipsa. 3:15-16)
Credem că ne sfinţim, şi-n realitate ne-ntinăm şi nedreptăţim
Este timpul să căpătăm o concepţie corectă despre Dumnezeu, despre noi înşine şi despre slujire. Este timpul să ne punem viaţa-n rânduială!
Vine vremea când TIMPUL NU VA MAI AVEA RĂBDARE PENTRU VREO SCHIMBARE… Se va porni ‘bulgărele de zăpadă’ care va tăvălugi tot ce va-ntâlni… 

Versetul de la Apocalipsa 22:11 este un fel de reluare a celui de la Eclesiastul 11:9:
“Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.”
Totul va fi judecat şi răsplătit…

Cei care se complac în întinare şi nedreptate şi după ce au luat cunoştinţă de voia lui Dumnezeu, ajung de “numesc răul bine, şi binele rău”… Pentru ei, a se împotrivi Domnului este un ‘mod de trai’ normal. Nu poţi să-i scoţi din ale lor fiindcă ei n-au alt scop şi nici noţiunea adevăratelor valori!
“Cei ce n-au crezut adevărul”, ajung “să creadă o minciună” şi-şi “găsesc plăcere în nelegiuire” (2 Tesaloniceni 2:11-12), pentru că ei L-au exclus pe Dumnezeu din vieţile lor.
Pe aceştia îi va prinde “tăvălugul” …

Spre deosebire de primii, cei ce trăiesc fără prihană, cei ce se sfinţesc, iubesc şi grăbesc venirea Domnului.
“Unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră.” (Matei 6:21 ori Luca 12:34)
Ca să-ţi “strângi comori în cer”, trebuie să-ţi deschizi un ‘cont’ acolo…, apoi să tot depui “pe mai departe”.
La 1 Ioan 3:2-3 citim următoarele:
“Prea iubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
Oricine are nădejdea aceasta în El, SE CURĂŢEŞTE, după cum El este curat.
 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)