...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

CINE ESTE ISUS...?!  

Uneori stam aplecati peste intrebarile lumii, ale existentei, intrebari care nu-s putzine, dar una singura este fundamentala, de capatai: CINE ESTE ISUS?
Este atat de important acest OM, care a trait cu 2000 de ani in urma, intr-o vreme obscura, la marginea Imperiului Roman, un om care n-a fost in fruntea ostilor, n-a domnit, n-a ctitorit cetati, n-a schimbat structuri sociale, n-a scris nimic, a calatorit putin, etc. si a murit la 33 de ani, varsta la care altii isi incep activitatea intensa?!
Pentru concetatenii Sai, Isus a fost un imvatator, un rabin mai aparte, care a atras multimile…, dar care a fost dat mortii pentru ca a hulit, pretinzand ca este Fiul lui Dumnezeu. Singura vina pe care i-au gasit-o oamenii a fost aceasta: S-a facut pe Sine Fiul lui Dumnezeu! 

Pentru atei, , Isus Hristos este un mit, o legenda, un personaj din Biblie…Istoricii insa spun ca viata Lui, activitatea, moarte si invierea Sa, sunt cele mai documentate evenimente ale lumii antice…!
Pentru intemeietorii de religii, Isus a fost un profet ca si altii…
Ei uita sa precizeze ca niciun alt profet n-a avut curajul sa spuna: “Cine M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal” (Ioan 14:9), adica pe Dumnezeu.
Acest Isus, pe care multi inca Il ignora, a afirmat ca fara El, fara a cunoaste identitatea Lui, nu avem raspunsuri corecte niciunei intrebari a existentei…! 

Fara El, nu stim nimic despre Dumnezeu. El a spus: “Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.” (Ioan 1:18). In rugaciunea de la Ioan 17:6, Isus afirma ca El ni L-a facut cunoscut pe Dumnezeu: “Am facut cunoscut Numele Tau oamenilor…”, mentioneaza El. 

Fara Isus, noi nu cunosteam nici CALEA spre Dumnezeu. El a spus: “Eu Sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14:6)
Implicit, din acelasi verset reiese ca tot Isus este si ADEVARUL…!
Pilat L-a intrebat: “Ce este adevarul” (Ioan 18:38), si a primit si raspuns:
“Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit în lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu.”
Fara El nu cunoastem nici VIATA adevarata, care nu-i doar una biologica, ci-i una superioara, vesnica, pe care o au cei ce-L cunosc. El a afirmat aceasta: “Adevarat, adevarat, va spun, ca cine crede în Mine, are viata vesnica” (Ioan 6:47),
…dar si aici, pe pamant, cei ce cred in El sunt binecuvantati: “ Eu am venit ca oile Mele sa aiba viata, si s-o aiba din belsug. (Ioan 10:10) 

Cu putin timp inainte de-asi sfarsi lucrarea pe pamant, inainte de-a merge la Ierusalim unde urma sa moara pentru noi si pentru pacatele noastre, Domnul Isus a avut o discutie deosebit de profunda cu ucenicii Sai, si le-a pus cea mai importanta intrebare cu care este confruntat omul pe pamant, si anume: “Cine zic oamenii ca Sunt Eu, Fiul omului?” (Matei 16:13) Ei I-au prezentat cateva variante care se vehiculau in popor, dar au fost nevoiti sa-si formuleze si parerea lor…!
“Dar voi, le-a zis El, cine ziceti cã Sunt?” (Matei 16:15)
A urmat cea mai importanta marturisire ce-o poate face gura vreunui om:
“Simon Petru, drept raspuns, I-a zis: „Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (Matei 16:16)
“Isus a luat din nou cuvântul, si i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri.
Si Eu iti spun: tu esti Petru , si pe aceastã piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.”” (Matei 16:17-18) 

Noi ne-am intrebat vreodata, cu seriozitate, cine este Isus, cel despre care scrie Scriptura?! Aceasta intrebare este extrem de importanta pentru noi, nu pentru Domnul…!
In discutia cu ucenicii, Isus nu era preocupat cu Sine insusi. Isus a fost smerit, totusi a intrebat emfatic pe ucenici despre El. Intrebarea nu indica o criza a identitatii Sale, nu reflecta vreo incertitudine din partea Lui, fiindca stia prea bine cine este.
De exemplu, la 12 ani, cand a fost gasit in Templu de parintii sai, dupa cateva zile de cautare, cand mama Lui I-a spus: “Fiule,… tatal Tãu si eu Te-am cãutat cu îngrijorare” (Luca 2:48), El a corectat-o imediat, foarte politicos:
“Oare nu stiati ca trebuie sa fiu în casa Tatalui Meu?” (Luca 2:49)
Domnul Isus a pus acea intrebare ucenicilor, pentru ca oamenii trebuiau sa stie, sa invete cine este El. Domnul nu ne intreaba ce credem despre existenta, viata, lume, despre noi, despre biserica sau despre ‘taine’, despre ritualuri sau obiceiuri…, fiindca toate acestea sunt pe un plan secund! 

Singura intrebare importanta pentru oameni este aceasta: Cine este Isus?
Fara a avea un raspuns corect la aceasta intrebare, nu exista viata, nu exista cunoastere adecvata, nu exista biserica adevarata, nu exista mantuire, etc.
Intrebarea a revelat dorinta Domnului Isus ca oamenii sa ajunga la adevar. Era vital pentru ucenici sa-L cunoasca pe Domnul in adevarata Lui identitate. Domnul nu vrea sa ne ‘munceasca’ cu intrebari, ci vrea sa gasim raspunsurile corecte la ele. De fapt, Isus Hristos ne ofera raspunsuri la toate intrebarile noastre, atunci cand ajungem sa-L cunoastem pe El in mod personal.
In general, pentru a-i ajuta pe oameni sa afle adevarata Sa identitate, Domnul Isus a folosit intrebari felurite, a facut afirmatii socante, si a intreprins actiuni unice…, care i-au ‘impins’ pe interlocutori la o analiza serioasa. 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)