...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

DUHURI INSELATOARE – CUM LE DEOSEBIM...?!  

Cuvantul lui Dumnezeu (Biblia) ne da cateva semnalmente dupa care putem sa recunoastem usor duhurile de ratacire. 

1. Daca ceea ce se prooroceste nu se si intampla, este clar ca avem de-a face cu un duh de ratacire. O serie de grupari de asa-zisi ‘prooroci’ amagesc pe oameni promitandu-le marea cu sarea…, in numele Domnului! Purtand ca steag expresia “Asa vorbeste Domnul…”, ei pretind ca prevestesc viitorul unora, ca fac tot felul de minuni, vindecari miraculoase, etc. Pe astfel de oameni care promit multe, dar nu realizeaza mai nimic, Biblia ii numeste “prooroci mincinosi” si ne indeamna sa-i excludem din mijlocul nostru. Altii amagesc pe oameni punandu-i sa dea acatiste, sa faca matanii, sa pupe icoane, etc, promitandu-le pace, liniste, sanatate, bunastare, iertare de pacate, etc., toate avand echivalentul unei ‘frectii la picior de lemn’… 

2. Daca invatatura ce ne este data este impotriva Cuvantului lui Dumnezeu, sigur avemde-a face cu un duh de ratacire, chiar daca se experimenteaza minuni, ‘descoperiri’ noi, profetii aparte, etc. De exemplu ‘Sfanta Traditie’, numai sfanta nu este, cuprinzand o multime de contradictii flagrante cu Biblia, dar multi enoriasi o au drept capatai…! Dumnezeu ingaduie uneori ca profetiile mincinoase ale unor profeti mincinosi sa se implineasca, ca sa verifice daca noi tinem mai mult la Cuvantul Sau, sau ne luam dupa o minune. Anticrist, de exemplu, va face multe miracole, si-i va duce pe multi in ratacire… In ‘duhul lui Anticrist’ actioneaza deja multi, dar lucrarile lor nu sunt de la Dumnezeu, ci doar ingaduite de El. La Apocalipsa 2:2, Domnul spune astfel catre biserica din Efes: “Stiu faptele tale, osteneala ta si rãbdarea ta, si cã nu poti suferi pe cei rãi; cã ai pus la încercare pe cei ce zic cã sunt apostoli si nu sunt, si i-ai gãsit mincinosi.” - Cum verificam daca cineva este apostol?! – Numai prin Cuvantul lui Dumnezeu! Nu exista nici o alta cale eficienta si sigura… Sunt de exemplu unii eretici care spun ca dumnezeirea nu-i o Trinitate, si ca este vorba de o singura Persoana, care S-a manifestat initial ca Tatal, apoi S-a transformat in Fiul, iar in final a devenit Duhul Sfant. Acestia se lauda cu tot felul de minuni si miracole, cu vedenii ‘nastrusnice’, etc. Chiar daca acele lucrari ale lor sunt adevarate, ele insa nu autentifica invatatura lor gresita! O multime de prooroci falsi s-au aciuat in ultima vreme mai ales in tarile foste comuniste (si-n mod deosebit in Romania), unde lumea este total debusolata, mai ales spiritual… 

3. Acolo unde, prin invatatura sau activitati se distrage atentia de la Domnul Isus Hristos, in mod cert domina un duh de ratacire, si lipseste Duhul lui Dumnezeu… Isus Hristos afirma astfel despre duhul Sfant: “El Mã va proslãvi, pentru cã va lua din ce este al Meu, si vã va descoperi. Tot ce are Tatãl, este al Meu; de aceea am zis cã va lua din ce este al Meu, si vã va descoperi.” (Ioan 16:14-15) De aceea, Duhul Sfant nu proslaveste nici pe Maica Domnului, nici pe Sf. Anton, sau altul, si nici moastele cuiva…! De ex. putem folosi ca indreptar Epistola catre Coloseni, in care Fiul este marit, este glorificat, pentru ca El merita toata cinstea si slava, “cãci în El locuieste trupeste toatã plinãtatea Dumnezeirii.”( Colossians 2:9) 

La Isaia 28:11-13 citim urmatoarele: “ Prin niste oameni cu buze bîlbãitoare si cu vorbirea strãinã va vorbi poporului acestuia Domnul. El îi zicea: „Iatã odihna; lãsati pe cel ostenit sã se odihneascã; iatã locul de odihnã!” Dar ei n-au vrut sã asculte, si pentru ei cuvântul Domnului va fi: „Învãtãturã peste învãtãturã, învãtãturã peste învãtãturã, poruncã peste poruncã, poruncã peste poruncã, putin aici, putin acolo” ca mergând, sã cadã pe spate si sã se zdrobeascã, sã dea în latz si sã fie prinsi.” Precum vedeti, oamenii care “dau in latz” sunt prinsi, sunt victime (“cad pe spate” si sunt “zdrobiti”) ale unei lucrari de ratacire, cauzata de faptul c-au refuzat ‘odihna’ – Domnul Isus Hristos este odihna noastra: “Veniti la Mine, toti cei truditi si împovãrati, si Eu vã voi da odihnã.” (Matei 11:28) In Epistola catre Evrei, la capitolul 4, ni se explica pe indelete cum El, Domnul Isus Hristos ne este adevarata odihna, in care poate intra oricine are dorinta, atat pentru viata de acuma cat si pentru vesnicie. La Coloseni 2:19 ni se spune ca oricine “nu se tine strâns de Capul”, care este Isus Hristos, va ajunge victima duhului de ratacire…! Biblia ne indeamna pe toti cei care vrem sa fim binecuvantati de Dumnezeu, sa fim plini de Duhul Sfant. Aceasta inseamna sa fim plini de Cuvantul lui Dumnezeu, si sa ne lasam calauziti/controlati de Duhul Sau in toata umblarea noastra. Plinatatea Cuvantului implica plinatatea Duhului Sfant, si atunci putem ramane “strans legati” de Domnul Isus Hristos. 

 Alipiti Adevarului, traind in Adevar, El ne binecuvinteaza pentru vesnicie! 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)