...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

DUHURI INSELATOARE – CUM/UNDE APAR...?!  

Duhuri inselatoare, de ratacire, pot actiona asupra persoanelor, grupurilor, popoarelor (cazul prezent al Romaniei), sau asupra tuturor “locuitorilor pamantului” (ex. in timpul “Necazului cel mare”). Prezentul articol se refera mai mult insa daca Dumnezeu ingaduie o lucrare de ratacire si unor credinciosi autentici… Dumneavoastra ce ziceti, se poate asa ceva?!! Multi raspund categoric, nu, bazandu-se pe textul de la Luca 11:11-13: “Cine este tatãl acela dintre voi, care, dacã-i cere fiul sãu pâine, sã-i dea o piatrã? Ori, dacã cere un peste, sã-i dea un sarpe în loc de peste? Sau, dacã cere un ou, sã-i dea o scorpie? Deci, dacã voi, care sunteti rãi, stiti sã dati daruri bune copiilor vostri, cu cât mai mult Tatãl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce i-L cer!” 

Dumnezeu nu poate sa dea un lucru rau credinciosilor, spun majoritatea…, dar important este sa vedem ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu! Relatia oamenilor cu Duhul lui Dumnezeu este una foarte complexa. “Duhul Sfant ne calauzeste in tot adevarul”, spune Scriptura, dar nu toti credinciosii se lasa calauziti astfel – aici este problema…! Toti credinciosii au pecetea Duhului Sfant, care ii poate calauzi in toate lucrurile, dar nu toti se lasa invatati de El. Si oameni nemantuiti pot fi angrenati de Duhul lui Dumnezeu, in diferite lucrari duhovnicesti. De ex. Caiafa, care nu era un om pocait, dar detinea functia de mare preot, confruntat cu problema “ce sa facem cu Isus?” (pe care el il invidia de moarte), a spus : „Este de folos sã moarã un singur om pentru norod” (Ioan 18:14), ca sa fie salvat tot poporul. Dumnezeu a pus acele cuvinte in gura lui Caiafa, asa incat acesta, desi era un om neregenerat, a facut o lucrare duhovniceasca – o proorocie adevarata. 

Un alt exemplu graitor este privitor la Balaam, care raspunde astfel trimesilor lui Balac, care l-au solicitat sa blesteme pe poporul evreu: „Rãmâneti aici peste noapte, si vã voi da rãspuns, dupã cum îmi va spune Domnul.” (Numeri 22:8) Dumnezeu ii spune lui Balaam sa mearga si sa binecuvinteze pe poporul Sau, in loc sa-l blesteme, iar vrajitorul se conformeaza si transmite, in 3 randuri, unele din cele mai frumoase profetii despre Isus Hristos si despre viitorul poporului lui Dumnezeu. Se poate intampla insa si invers, ca cei credinciosi sa fie apucati de duhuri rele, si sa fie dusi in ratacire si inselati, crezand ca fac o lucrare pentru Dumnezeu, dar ei sa fie de fapt angrenati in ceva potrivnic Lui… 

Ca exista duhuri de ratacire, cred ca nu se indoieste nici un credincios, nu-i asa?! In V.T. citim de ex. Despre o scena impresionanta, cand imparatul Iosafat, un om temator de Dumnezeu, este indemnat de cuscrul sau, imparatul Ahab, sa mearga impreuna la razboi contra sirienilor, spre a prelua cetatea Ramot, din Galaad. Iosafat vrea mai intai sa consulte pe prooroci, iar Ahab cheama 400 de ‘vazatori’, asa-numiti prooroci ai lui Iehova, care ii spun ca Domnul le-a transmis ca vor avea izbanda. A fost chemat apoi si Mica, un prooroc considerat mai neinsemnat, de care nu-i convenea lui Ahab, fiindca nu proorocea mereu pe placul sau, iar acesta spune ‘cuvantul Domnului’, adica adevarul: “„Vãd tot Israelul risipit pe munti, ca niste oi care n-au pãstor. Si Domnul zice: „Oamenii acestia n-au stãpân; sã se întoarcã fiecare acasã în pace””, sa se duca fiecare la casa lui, sa nu mearga la razboi. Aceste cuvinte n-au placut lui Ahab, asa ca Mica a venit cu explicatiile: “ „Ascultã, deci, cuvântul Domnului! Am vãzut pe Domnul stând pe scaunul Lui de domnie, si toatã ostirea cerurilor stând lângã El, la dreapta si la stânga Lui. Si Domnul a zis: „Cine va amãgi pe Ahab, ca sã se suie la Ramot din Galaad si sã piarã acolo?” Si au rãspuns unul într-un fel, altul într-altul. Si un duh a venit si s-a înfãtisat înaintea Domnului si a zis: „Eu îl voi amãgi.” Domnul i-a zis: „Cum?” „Voi iesi” a rãspuns el „si voi fi un duh de minciunã în gura tuturor proorocilor lui.” Domnul a zis: Îl vei amãgi, si-ti vei ajunge tinta; iesi, si fã asa!” Si acum, iatã cã Domnul a pus un duh de minciunã în gura tuturor proorocilor tãi care sunt de fatã . Dar Domnul a hotãrât lucruri rele împotriva ta.” (1 Imparati 22:19-23) Cei 400 de prooroci care se chemau ai Domnului (dar nu erau…), au fost inselati de un duh de minciuna, iar acestia, la randul lor, l-au inselat pe Ahab, care a murit pe campul de lupta, iar Iosafat a scapat cu greu… 

A avea un duh de ratacire, inseamna sa fi inselat si sa nu-ti dai seama, asa ca nu esti in stare sa deosebesti adevarul de eroare – crezi ca deti adevarul, dar ai de fapt in mana o minciuna…! Dumnezeu nu inseala, dar permite anumite lucrari de ratacire, drept pedeapsa. Cuvantul Domnului ne atentioneaza sa veghem si sa cercetam duhurile (v. 1 Ioan 4:1), pentru ca multe din ele pretind ca vin de la Dumnezeu, dar adevaru-i altul… Exista multe “duhuri care s-au ivit in lume”, si care “inseala pe oameni”, spune apostolul Ioan. Toti credinciosii au datoria sa cerceteze duhurile, iar Biblia ne da criterii insemnate pentru a le putea verifica. 

NECUNOASTEREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU, este cea mai importanta cauza a ratacirii oamenilor! Cei mai multi credinciosi din vremea noastra sunt iliterati cand e vorba de Sfanta Scriptura. Oamenii, desi vin la biserica, ei nu citesc Cuvantul, nu studiaza Biblia, dreptarul invataturilor sanatoase pentru orice situatie din viata. In Scripturi gasim exemple, sfaturi, indemnuri, mustrari, etc. Daca oamenii nu citesc Biblia, cum sa fie ei mustrati de Cuvantul Domnului, cum sa fie ei indreptati cand o iau razna?! Cine nu studiaza toata Biblia, se rataceste! Sunt oameni care nu vor o biserica serioasa, care sa se adanceasca in Cuvantul lui Dumnezeu, ci vor una in care sa li se ofere distractie, amuzament, insa acestia vor fi dusi in ratacire! In Biblie ni se spune ca El, Domnul Isus, a dat in biserica, pentru cresterea si maturizarea sfintilor, apostoli, prooroci, evanghelisti, pastori, invatatori, etc., adica slujitori care “zidesc biserica”. Oamenii insa alearga dupa senzational, dar nu facatorii de minuni zidesc si ‘hranesc’ biserica – nicaieri in Biblie nu scrie asa ceva… Domnul Isus vorbeste cu Saducheii, carora le spune astfel: „Vã rãtãciti, pentru cã nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei 22:29) 
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)