...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

DUHUL SFANT - CUVANT INTRODUCTIV  

La nasterea noastra din nou, toti primim ‘pecetea’ Duhului Sfant…  

Ca niste copii nascuti de curand avem insa nevoie sa crestem…  

  

Daca ne marginim ca ‘hrana’ numai la “laptele duhovnicesc si curat” ramanem niste ‘bebelusi’ plangaciosi…  Daca ‘trecem’ pe “bucate tari” ne maturizam si ajungem sa fim folositori, sa fim un sprijin si pentru cei din jurul nostru. Fiind activi ca pentru Domnul si inima are nevoie sa fie plina (nu numai ‘stomacul’) ca sa ‘pompeze din ‘plin’!  Daca-i asa , o va umple Dumnezeu cu Duhul Lui.  De acum, daca “privim tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre”, Duhul Lui din noi nu va avea niciodata pricina de intristare si va radia de bucurie. Noi vom intra atunci in ‘rezonanta’… 

Dumnezeu Tatal a planificat mantuirea noastra “din vesnicie”.
Domnul Isus a faurit mantuirea noastra prin ispasirea pacatelor noastre, ale tuturor.
DUHULUI SFANT i-a revenit sarcina sa aplice mantuirea in viata noastra si sa ne bucuram de ea “pe deplin”.
 

O conceptie gresita despre Duhul Sfant ne pagubeste enorm in procesul trairii vietii de credinta. De aceea mi-am propus a trece in revista anumite aspecte ale Duhului Sfant, pe puncte ca: 

1. Ce spune Biblia si ce spun altii  despre prezenta Duhului Sfant in viata noastra, despre botezul in/cu/prin Duhul Sfant, despre plinatatea Duhului Sfant?
2. Care sunt pacatele impotriva Duhului Sfint (atat ale necredinciosilor cat si ale credinciosilor)?
3. In ce constau ‘puterile’ Duhului Sfant (puterea vietii, a sfinteniei, a rodirii, a marturisirii, a iluminarii si calauzirii, a slujirii, a asigurarii)?
 

Domnul Isus a zis:
“… Eu am venit ca oile mele sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.” (Ioan 10:10)
Tot El a afirmat ca”
Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura.” (Ioan 7:38)
si se referea la Duhul Sfant. Cand lucrarea Duhului Sfant este curenta si nestanjenita in viata noastra dinlauntrul nostru curg “rauri de apa vie” care improspateaza atat vietile noastre cat si pe ale celor ce traiesc alaturi de noi.
 

Au aparut (si inca n-au disparut) tot felul de charismatici care pun o serie de ‘nastrusnicii’ pe seama Duhului Sfant. Ei vorbesc galagios despre botezul cu Duhul Sfant si se intrec in manifestari irationale (sa le numim ‘manifestari bizare’) pe care le pun pe seama Lui.
Astfel de oameni ajung de se manifesta ca si animalele atat ca zgomotele (urlete, ‘latraturi’ , horcaieli, etc.) cat si ca gesturi (tranteli, perpeliri, zvacniri, etc.).
(In vechime, intr-o stare asemanatoare a ajuns si Nebucadnetar, imparatul Babilonului, cand, fiind sub blestem , a trait o perioada ca si un animal… ) Pe scurt , tot felul de scenarii dubioase sunt puse pe seama Duhului Sfant.
- Cum s-a ajuns la aceasta?  -Pai foarte simplu: invatatura din Cuvant despre Duhul Sfant a fost ignorata, distorsionata si pervertita.
 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)