...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

DREPTATEA DIVINA...!  

Un exemplu concret în care a fost aplicată:
“După ce au cântat cântările de laudă, au ieşit în muntele Măslinilor.” (Marcu 14: 26), spre grădina Ghetsimani.
 Domnul avertizează pe ucenici:
“… este scris: „Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.”
Dar, după ce voi învia, voi merge înaintea voastră în Galilea.” (Matei 26:31-32 sau Marcu 14:27-28)
Textul folosit de Domnul Isus este citat din Zaharia:
“ ...Scoală-te, sabie, asupra păstorului Meu, şi asupra omului care îmi este tovarăş! zice Domnul oştirilor. Loveşte pe păstor, şi se vor risipi oile!” (Zah.13:7)

- Cine se poate califica a fi “tovarăş” cu Dunnezeu Tatăl?  - Tot un Dumnezeu adevărat – “Fiul omului”. Dumnezeu nu numeşte pe nici o altă făptură “tovarăşul” Său în afară de Domnul Isus.
Ca “tovarăş” al Dumnezeirii, Domnul Isus poate aduce versetul de la general la particular, la concret. De aceea, El schimbă ceva şi spune: “Voi bate Păstorul”.

Dumnezeu este cel care a lovit Păstorul, iar oile s-au risipit. Dumnezeu a pedepsit în Fiul păcatele noastre. Dreptatea divină a fost “sabia” care a “lovit” pe Domnul Isus Hristos.Rezultatul imediat a fost împrăştierea ucenicilor…
DAR Domnul Isus nu s-a oprit la “oile turmei vor fi risipite” ci a mai continuat cu ceva: “după ce voi învia, voi merge înaintea voastră în Galilea”.
Altfel spus, după ‘ora încercării’, vă voi aduna din nou.
Dreptatea divină merge mână-n mână cu dragostea divină!

( Şi-n vieţile noastre, când Dumnezeu permite să trecem prin vre-un ceas al încercării, ne este adăugat un dar, de felul “DAR tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte!”) 

Înclinăm să credem că DREPTATEA se-mpleteşte numai cu severitatea, cu judecata, dar mai degrabă ea face ‘casă bună’ cu BUNĂTATEA:

“El iubeşte dreptatea şi neprihănirea; bunătatea Domnului umple pământul.” (Ps. 33:50)

“Dreptatea şi judecata Sunt temelia scaunului Tãu de domnie; bunătatea şi credincioşia Sunt înaintea Feţei Tale.” (Ps. 89:14)

“Căci Domnul iubeşte dreptatea, şi nu părăseşte pe credincioşii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui…” (Ps. 37:28)

“Bunătatea şi credincioşia se întâlnesc, dreptatea şi pacea se sărută.” (Ps. 85:10)

“Aşa a vorbit Domnul oştirilor: ...Faceţi cu adevărat dreptate, şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul.” (Zah. 7:9) 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)