...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

‘EXTRATERESTRII’ DIN VECHIME…! 

Majoritatea legendelor din mitologia antică, deşi au îmbrăcat pe parcurs diferite ‘haine’, s-au dovedit a fi legate de fapte reale, prezentand adevărul gol-goluţ!
O legendă general raspandită la greci, la romani, la mai toate popoarele antice, şi regasită ulterior şi la evrei, se refera la “fiii lui Dumnezeu” (zeii) care au mers la Dumnezeu (nu toţi) şi au cerut permisiunea de-a reforma ei rasa umana cufundată tot mai mult in păcat. Ei au inceput sa povăţuiască şi să judece pe oameni. Tot ei au dăruit omenirii şi diverse îndeletniciri, metode si tehnologii avansate…
Zeii aceştia însă, venind pe pămant in trup uman şi locuind printre oameni, n-au rezistat prea mult timp tentaţiei de-a se casatori cu “fetele oamenilor”, combinaţii care au dus la apariţia semi-zeilor, oameni cu renume-n lume, viteji, buni manuitori de unelte şi arme, unii uriaşi, etc.

Pretutindeni unde apare in V.T. expresia “fiii lui Dumnezeu”, se fac referiri la fiinţe angelice. Îngerii sunt numiţi “fiii lui Dumnezeu” pentru că sunt creaturi directe ale lui Dumnezeu.
La Iov 1:6 citim:
“Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au infăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana in mijlocul lor.”
Satana face si el parte tot din categoria fiilor lui Dumnezeu. (N.T. - Credincioşii sunt numiti “copii ai lui Dumnezeu”)

Ce s-a intâmplat de fapt?!
Unii fii ai lui Dumnezeu, după ce au venit pe pământ, au coabitat cu fetele oamenilor. (v. Gen. 6:1-4)
Rezultatul:
“Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. (Gen. 6:5)
- Cum s-a ajuns la această stare?!
- La rautatea obişnuită a oamenilor vremii s-au adăugat catastrofal cele două mari nenorociri… :
Prima a fost că fiii lui Dumnezeu şi-au “părăsit locuinţa”, s-au combinat cu fetele oamenilor, şi au contaminat masiv rasa umană;
A doua a fost că tot fiii lui Dumnezeu, puşi ca judecători ai oamenilor, şi-au “pierdut vrednicia” şi au fost corupţi în masă – n-au mai judecat cu dreptate pe pământ, n-au aplicat justiţia divină, scop pentru care fuseseră desemnaţi…

Haideţi să citim cu atenţie Psalmul 82:1-8:
“ Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor.
- Până când veţi judeca strâmb, şi veţi căuta la faţa celor răi? -
Faceţi dreptate celui slab şi orfanului, daţi dreptate nenorocitului şi săracului,
Scapaţi pe cel nevoiaş şi lipsit, izbăviţi-i din mâna celor răi.
Dar ei nu vor să ştie de nimic, nu pricep-nimic, ci umblă în întuneric; de aceea se clatină toate temeliile pământului.
Eu am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Prea Înalt.”
Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare.” -
Scoală-Te, Dumnezeule, şi judecă pământul! căci toate neamurile sunt ale Tale.”

Din cauza răutăţii din inima omului şi a degenerării societăţii, Dumnezeu a hotărât să şteargă omenirea de pe faţa pământului, şi a scăpat numai pe Noe şi familia lui.
2 Petru 2:4-5: “Caci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat in Adânc, unde stau inconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată;
dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe…” (v. şi celelalte versete, p. la sf. de capitol)
Aceşti îngeri sunt legaţi în lanţuri, pe când cei care s-au dat de partea lui Satana sunt liberi, acţionează printre oameni şi pot sa ispitească.

Ce anume L-a determinat pe Dumnezeu ca să-i sigileze pe aceia in Adanc?
La Iuda 1:6-7 citim: “El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.
Tot aşa, Sodoma si Gomora şi cetăţile dimprejurul lor, care se dăduseră ca şi ele la curvie şi au poftit după trupul altuia, ne stau inainte ca o pildă, suferind pedeapsa unui foc veşnic.”
Ca şi cei din Sodoma, acei ingeri şi-au părăsit locuinţa şi au poftit după trupul altuia. Pe de alta parte, ei fiind puşi capetenii şi judecători pe pământ, au eşuat în a aplica justiţia divină şi a face dreptate: şi-au pierdut vrednicia. Drept pedeapsă, la potop, au murit şi ei, “ca nişte oameni”.

La 1 Petru 3:18-20 citim:
“Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost inviat în duh, în care S-a dus să propovaduiască duhurilor din închisoare, care fuseseră răzvratite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era in aşteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia, în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, şi anume opt.”

- Cine sunt acele duhuri răzvratite din vremea lui Noe, care sunt încarcerate in Adanc?
- Nu sunt altceva decat duhurile acelor ingeri căzuţi, care au tot sperat ca Satana va invinge cumva, in decursul veacurilor, şi-i va scoate din închisoare.
Când Satana a aflat că sămânţa femeii “îi va zdrobi capul”, el a căutat a denatura acea sămânţă indemnand pe acei fiii ai lui Dumnezeu (‘ingerii cazuti’) sa contamineze întreaga omenirie, dar o familie a scapat…
Când Satana a aflat că Mesia va fi un urmaş al lui David, el a căutat să distrugă pe toţi descendenţii acestuia, dar o persoană a scăpat…
Când Satana a aflat ca Isus s-a născut, el a căutat să-L omoare, ucigand pe toţi baieţii din zonă, de aceeaşi vârstă, dar Dumnezeu i-a dejucat şi această tentativă …(au mai fost şi altele…)

Îngerii căzuţi, cei înlănţuiţi, au tot sperat în izbânda Satanei…
Domnul Isus Hristos, după ce a învins moartea, S-a dus triumfător şi-n acest loc din Adânc, din “inima pământului”, în acel loc de chin al acelor duhuri, şi le-a proclamat ca El a ieşit învingător, şi că soarta lor este de acum pecetluită.
Dumnezeu dăduse acelor îngeri posibilitatea de-a transforma omenirea, dar ei n-au fost în stare, pentru c-au cazut în ispite. Şi Domnul Isus Hristos a fost ispitit ca nimeni altul, dar a ieşit biruitor şi-a înfrânt puterile celui rău iar prin vrednicia Lui noi suntem acum mântuiţi.

P.S.: V-am expus sumar provenienta ‚extraterestrilor’ in vechime…  Pe cei actuali nu vi-i prezint deocamdata, pentru ca multi nu sunteti pregatiti, si s-ar infricosa...!  Biblia ne da explicatiile, asa ca studiati-o cu atentie! 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)