...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

‘IMAGINEA’ VIETII – UN ‘PUZZLE’  

Viata unui credincios poate fi ilustrata ca o imagine tip ‘PUZZLE’, fragmentata pe bucati ce trebuiesc montate intr-o pozitie stricta, spre a obtine imaginea ca un tot, corecta si frumoasa.  

In aceasta dispunere, exista cateva piese cheie, de capatai, definitorii.  Daca pe acestea le punem ‘la locul lor’, toate celelalte fragmente vor fi amplasate apoi cu multa usurinta.  Daca ne grabim si nu dispunem piesele ‘de baza’ in mod corect, ce construim ulterior devine defectuos. 

Tu poti sa ‘fortezi’ local anumite piese, dar imaginea dorita nu va mai fi infaptuita.Poti sa fortezi voia lui Dumnezeu in viata ta… si sa te magulesti cum c-ai fi rezolvat problemele (‘montajul’) dar in realitate poti s-amesteci ‘fragmentele’ intr-un mod nejustificat, aceasta compromitand imaginea ca intreg.  Dumnezeu vrea sa dispunem ‘bucatile’ voii Lui in locurile ‘corecte’, pe care El le-a intentionat (planificat).  Care sunt acele lucruri majore din viata noastra, care, daca sunt puse-n ordine, ne clarifica imaginea finala, pozitionand si celelalte parti ale existentei noastre?!  

Sa apelam intai la Scripturi si sa le cercetam! 

In primul rand vom observa ca Dumnezeu are un plan si o voie a Sa pentru toti oamenii.  Aceasta este o voie generala, care priveste pe fiecare dintre noi.  O prima ‘piesa’ a voii lui Dumnezeu in viata noastra ar fi “Mantuirea noastra”…    

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)