...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

IMPERIILE…!  

FIARA SI IMPERIILE 

“Fiara” din Apocalipsa , cap. 17 are “sapte capete si zece coarne.”
De ce sapte…? De ce zece…?!
Acea fiara “era, si nu mai este”…, dar urmeaza sa se “ridice”.
- Interesant…, nu?!!
“Locuitorii pamantului…”se vor mira cand vor vedea ca fiara era, nu mai este, si va veni.” Fiara are 7 capete care reprezinta si 7 munti, si 7 imparati, dar si 7 imperii.
“Ea insasi este al optulea imparat; este din numarul celor sapte…”
Daca deci ii aflam pe cei 7, putem identifica cine-i al 8-lea…!
Fiara in sine reprezinta cel de-al 8-lea imperiu
Sunt sapte imperii care s-au succedat in istorie, la care face aluzie Cuvantul aici, iar cel ultim le va combina pe toate celelalte…
Cum?! Numai 7 imperii au fost in istorie? - Da, d.p.d.v. al Istoriei Sacre, istoria a cunoscut 7 imperii majore care au actionat in raport cu poporul lui Dumnezeu, si acestea conteaza. 

 

JALOANE…! 

Cartea profetului Daniel ne ofera o adevarata panorama a istoriei omenirii…
Dar ce factori conduc istoria?! Incotro se-ndreapta ea? Exista-n ea o finalitate…, un scop?! 

Realitatea cea mai palpabila in istorie a constituit-o imperiile. Ele au fost creatoare de cultura si civilizatie…
Bine, bine…, dar este o logica in ridicarile si prabusirile lor?
Propun sa incercam sa analizam aceste imperii pornind de la conceptul “Imparatia lui Dumnezeu”, fiindca sunt indisolubil legate…! 

Omul a fost creat de Dumnezeu cu scopul de-a crea civilizatie si de-a stapani peste creatie. Dumnezeu avea in vedere o imparatie in care omul sa domneasca peste tot universul. Caderea omului insa a introdus impotrivirea lui , revolta fata de Dumnezeu.
Unii cred ca doar nesupunerea este revolta…!
In esenta, revolta omului consta in insusirea (preluarea) scopurilor lui Dumnezeu si incercarea de-a le infaptui fara Dumnezeu, impingandu-L pe El afara.
In istorie, omul a-ncercat sa faca acelasi lucru ca si Dumnezeu… 

Domnul si-a ales un popor cu care sa lucreze in istorie, si prin care sa aduca in fiinta Imparatia Sa. Acest popor au fost evreii. Prin ei, Dumnezeu urma sa dea omenirii un imparat si-o imparatie fara egal. 

Privind in istorie, omul a tot cautat a crea o astfel de imparatie, dar fara Dumnezeu si incercand eliminarea “poporului ales”.
Dumnezeu insa isi implineste scopurile Sale in istorie, in ciuda faptului ca potentatii lumii se opun acestui plan.
In cartea Daniel ni se spune ce va urma, si cum se va finaliza istoria. Sa pornim si noi , ghidati de acele ‘jaloane’…! 
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)