...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

PACATE IMPOTRIVA DUHULUI SFANT  

Unele pacate sunt cele pe care le comit doar cei nemantuiti cum ar fi de exemplu HULA. (vezi articolul “HULA impotriva Duhului Sfant!”!)

Matei 12:31 “De aceea va spun: Orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata.” Oamenii de pe vremea Domnului Isus au vazut lucrarile Sale, au putut constata divinitatea Lui si totusi, in nebunia lor au spus ca El lucreaza cu Beelzebul (Matei 12:24 si 27, Marcu 3:22, Luca 11:15). Hula impotriva Duhului Sfant nu are iertare.
Cand oamenii inteleg cine-i Domnul Isus Hristos, inteleg adevarurile Scripturii… si totusi incearca sa nege aceste adevaruri si sa-L acuze pe Domnul Isus, de fapt hulesc pe Duhul Sfant care i-a adus la convingerile mentionate.


Nu putini BATJOCORESC atat pe Domnul Isus cat si pe Duhul Sfant:
Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?” (Evrei 10:29 “.
IMPOTRIVIREA fata de Duhul Sfant a fost si este mult ‘imbratisata’:
“Oameni tari la cerbice, netaiati imprejur cu inima si cu urechile! Voi totdeauna va impotriviti Duhului Sfant. Cum au facut parintii vostri, asa faceti si voi. (Fapte 7:51)
Iudeii nu voiau sa auda despre Domnul Isus, pe care-L considerau vrajitor, manuitor de duhuri rele, etc., pentru ca ei asteptau pe cineva mult mai important, pe Mesia. Toate scripturile vorbesc despre Domnul nostru – nu exista exceptie. Moise chiar mentioneaza de acel Mare Prooroc… Cu toate acestea, impotriviri au fost in toate timpurile.


SI CEI CREDINCIOSI POT PACATUI IMPOTRIVA DUHULUI SFANT.

Cuvantul spune:
Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.” (Efeseni 4:30)
Si cum il intristam de fapt:
Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.” (Efeseni 4:31) Orice credincios care ramane in manie, clevetire, etc. intristeaza pe Duhul Sfant.
Nu stingeti Duhul. Nu dispretuiti proorociile.” (1 Tes. 5:19-20) Cand dispretuim Cuvantul lui Dumnezeu, stingem lucrarea Duhului pe care ar putea s-o aiba in viata noastra. Calitatea vietii noastre depinde in intregime de lucrarea Duhului Sfant.
Unii credinciosi isi permit chiar sa minta Duhul Sfant. Cred ca se cunoaste bine cazul cu Anania si Safira (Fapte 5:1-10) dar cu toate acestea, de multe ori vrem sa parem ceea ce nu suntem.


De regula, 'intristam pe Duhul Sfant' prin faptele rele gandite sau comise, si 'stingem Duhul Sfant' prin pacatele efectuate prin omisiune, adica prin actiuni de bine pe care nu le facem, desi le puteam realiza...!


Sunt unii credinciosi care se-ntampla sa comita vre-un pacat si vine Duhul si-i face constienti de acel pacat si-i indeamna: pocaieste-te! Unii se pocaiesc dar altii nu recunosc pacatul… Acestia din urma pot avea de suportat consecinte groaznice. Stiti de ce ne cere Scriptura sa fim plini de Duhul Domnului ?! Pentru ca atunci cand avem plinatatea Duhului Sfant nu-L mai putem intrista.
Stiti cum ajungem plini de Duhul lui Dumnezeu ?! Ajungem atunci cand Cuvantul este acceptat in viata noastra si locuieste din belsug in noi.


Plinatatea Duhului Sfant (vezi pe acest Blog articolul  “Voia Lui: Plinatatea”) n-are cu nimic de-a face cu ‘manifestari bizare’ ci cu plinatatea Cuvantului lui Dumnezeu in noi. Cand ajungem la aceasta plinatate , Duhul Domnului poate folosi Cuvantul ca sa transforme vietile noastre, ca sa ne controleze si sa duca vietile noastre la o viata binecuvantata. 

 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)