...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

PLINATATEA DUHULUI SFANT - OBTINERE  

Bine, vei zice, încep să înţeleg importanţa plinătăţii Duhului Sfânt, dar cum pot ajunge şi eu umplut de Duhul?!  

SĂ VEDEM MAI ÎNTÂI CUM POŢI RĂMÂNE NEUMPLUT DE DUHUL SFÂNT

Nu vei avea niciodată plinătatea Duhului Sfânt dacă în viaţa ta există uşurătate spirituală. Mulţi vorbesc despre plinătate, despre dedicare, despre control etc. dar nu au seriozitate. Esau a dorit dreptul de întâi născut…, dar a fost lumesc. Asa si cu unii credincioşi. Şi ei ar vrea plinătatea Duhului Sfânt, dar când e vorba de plăcerile lumii nu renunţă la ele. Ei aduc chiar si-n biserică ‘valorile lumii’ Esau a plâns mai târziu dar n-a putut da timpul înapoi…
Unii dintre noi vor ajunge sa-şi facă ‘bilanţul’, si când se vor uita înapoi, vor constata c-au pierdut acele binecuvântări spirituale din lipsă de seriozitate. Mândria împiedică plinătatea Duhului Sfânt. Dumnezeu nu poate să umple pe un credincios care-i mândru, care se crede “buricul pământului şi are o părere înaltă despre sine. Stiţi că “apa umple văile, nu stă pe piscuri”, nu (să nu ziceţi nu!)?
Duhul Sfânt poate să controleze numai pe cel care-şi vede incapacitatea şi neputinţa şi aleargă la Domnul. 

Alcoolul, şi el împiedică plinătatea Duhul Sfânt.
Duhul Sfânt nu poate locui din plin în noi, nu se poate desfăşura, dacă parte din ‘spaţiu’ este inundat de alcool, droguri sau alte lucruri similare.
Ce citim la Efeseni 5:18 :
Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.”  

CUM POT EU S-AJUNG PLIN DE DUHUL LUI DUMNEZEU? 

În primul rând trebuie să dorim şi să cerem acest lucru. Este chiar o cerinţă a Cuvântului: “Fiţi plini de Duhul!”. Ca şi aceea: “Fiţi sfinţi!”
La Luca 11:13, Cuântul spune: “Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-l cer!” Din acest capitol 11 rezultă de fapt şi că Duhul Sf ânt, pe lângă entitatea sa, este şi expresia tuturor binecuvântărilor pe care ni le oferă Dumnezeu prin Duhul.
Pentru ca să ştim cum să cerem plinătatea Duhului Sfânt, ni s-a dat ca ghidaj cum să cerem Înţelepciunea:
dacă vei cere înţelepciune, şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul, şi vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înţelege frica de Domnul, şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu.” (Proverbe 2:3-5)
Dumnezeu dă plinătatea Duhului Sfânt celor care o doresc, celor care o caută şi o preţuiesc mai mult decât aurul şi argintul. N-o dă Dumnezeu numai aşa, pentru c-am zis “Doamne, dă-mi plinătatea!”.O altă condiţie a plinătăţii este să fim plini de cunoştinţa Cuvântului lui Dumnezeu.
Unii credincioşi îşi închipuie că ei controlează Duhul lui Dumnezeu – în realitate, Duhul Sfânt are controlul asupra noastră şi ne călăuzeşte în tot adevărul. Adevărul este Cuvântul, spune apostolul Ioan:
Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan 17:17)

Toţi care aşteaptă să fie călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu, mergând şi întrebând la prooroci, nu vor ajunge niciodată să experimenteze plinătatea Duhului Sfânt, pentru că Duhul lui Dumnezeu călăuzeşte prin Cuvânt, nu prin prooroci.
Unde este plinătatea Cuvântului, acolo vine şi plinătatea Duhului Sfânt. De aceea, Biblia ne îndeamnă astfel:
Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfãtuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.” (Col. 3:16)
Cuvântul Tău, spune psalmistul, L-am strâns în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. Să strângem şi noi acest Cuvânt în inimă, şi s-o facem cu seriozitate, citind şi meditând zilnic la El. Duhul lui Dumnezeu nu va-ntârzia să ne inunde.Plinătatea Duhului Sfânt este oferită celor care sunt ascultători. 

În Fapte 5:32, apostolul Petru spune aşa:
Noi Suntem martori ai acestor lucruri, ca şi Duhul Sfânt pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.”
Ascultăm noi de vocea Duhului? Când apare o problemă în viaţa noastră, firea pământească zice “fă aşa!” dar apoi vine vocea Duhului care spune: tu eşti pocăit, uite cum at trebui să actionezi… Aici apare diferenţa: unii merg cu firea, după acel impuls primar, iar alţii ascultă de vocea şi de şoapta Duhului.
Plinătatea Duhului lui Dumnezeu are loc în viaţa celor care ascultă de Duhul şi de Cuvântul lui Dumnezeu, nu în viaţa celor care cred că ştiu ce trebuie să facă.Dumnezeu face lucrări mari prin acela care I se dăruie, care I se pune la dispoziţie şi spune: Doamne, vreau să fiu plin de Duhul Tău, asta-i ce-mi doresc mai mult pe lume, nu vilă frumoasă, maşină luxoasă, salariu triplu, etc. Dumnezeu se foloseşte exemplar şi impresionant de cel care I s-a predat în totalitate, iar cei din jur vor observa imediat schimbările din viaţa lui, vor ştii că acesta-i plin de Duhul lui Dumnezeu. Vremurile actuale sunt caracterizate de confuzie şi înşelare, unul din domenii fiind acela al lucrării Duhului Sfânt.
Biblia ne spune că Domnul Isus Hristos va veni a doua oară, şi avertizează că-n timpul care se scurge de la plecarea Sa la cer şi până la venirea Lui, vor apărea tot felul de hristoşi mincinoşi. În final va apare şi Anticrist. Mai ales acesta va înşela şi amăgi pe foarte mulţi.

În mod similar, există şi un duh de rătăcire care este foarte activ, şi care se dă drept Duhul lui Dumnezeu.
Domnul Isus le spune la un moment dat ucenicilor Săi: “nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi”. Ei poate credeau că-s animaţi de Duhul lui Dumnezeu dar nu acesta era cazul, era un duh pe care ei nu-l cunoşteau.
În zilele noastre există duhuri foarte active, care oferă experienţe senzaţionale, şi-i înşeală pe mulţi, făcăndu-i să creadă că tot felul de manifestări bizare sunt ale Duhului Sfânt.Aţi auzit de exemplu de aşazisul “râs sfânt”, când unii oameni sunt apucaţi de-un râs puternic, involuntar, necontrolabil…?!
Aţi auzit de oameni care sunt trântiţi la pământ, cad în transă, bolborosesc şi spumegă, etc.?!
Astfel de manifestări n-au cu nimic a face cu lucrarea Duhului Sfânt – sunt lucrări de înşelare…
Totuşi, destul de mulţi credincioşi caută astfel de experienţe şi manifestări.
De ce? Pentru că nu-şi formează concepţia teologică privind Duhul Sfânt pe baza Scripturii ci pe ceea ce văd pe la televizor, pe ce-au citit prin vreo carte mai ‘savantă’, pe schimbul de experienţă cu alte persoane cu ‘trăiri’ ciudate, ş.a.m.d.
Cel mai mult atraşi de acele false manifestări, puse pe seama Duhului Sfânt sunt cei expusi mai sus (nefundamentaţi după Cuvânt), la care se adaugă cei care au ‘probleme’ psihice, cei cu instabilitate emoţională, etc.

 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)