...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

PUTEREA DUHULUI SFANT  

Prezenta Duhului Sfant, botezul cu Duhul Sfant, pecetea si plinatatea Duhului Sfant se manifesta cu putere in viata credinciosilor. E bine sa ne si DORIM astfel de manifestari… 

In primul rand, puterea Duhului Sfant se manifesta ca PUTERE A VIETII. Cuvantul spune:
In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.” (Romani 8:2)
Duhul lui Dumnezeu a innoit toata fata pamantului si a dat viata (v. Psalmi), atat viata fizica, biologica, cat si viata spirituala.
Trebuie sa ne nastem (v.Ioan 3:5) “din apa si din Duh (viata spirituala)”, ca sa intram “in Imparatia lui Dumnezeu”.  Este viata noua pe care Duhul Sfant o produce in cei care-L accepta pe Domnul Isus ca mantuitor.  Duhul Sfant regenereaza si da viata vesnica si acolo unde s-a instalat moartea.Apostolul Pavel spune:
Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti, va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi”. (Romani 8:11) 

Duhul lui Dumnezeu produce viata si crestere oriunde este lasat sa lucreze.  Carnea este neputincioasa. Domnul Isus spune:
Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu, Sunt duh si viata.” (Ioan 6:63) Puterea Duhului Sfant este o PUTERE A SFINTENIEI
Dupa ce a dat viata, lucrarea principala a Duhului Sfant este sa produca sfintenie.
Noi am fost invatati cu un mod de viata pacatos care nu s-a dus dar care trebuie sa fie anihilat treapta cu treapta de duhul sfinteniei care face posibila sfintirea in viata noastra.
Niciunul, prin eforturile noastre proprii, n-o sa ajungem la sfintenie.  Vedem descris la Rom. 7:24-25:
O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?..
Multamiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… Astfel, deci, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pamanteasca, slujesc legii pacatului
.”
(Rom. 7:19) “Caci binele pe care vreau sa-l fac, nu-l fac, ci raul pe care nu vreau sa-l fac, iata ce fac!
Din nou, in Rom. 8:2 recitim:
In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.” Nu incerca sa traiesti in sfintenie prin eforturile tale proprii! 

Puterea Duhului Sfant este apoi PUTEREA RODIRII
Unde exista viata exista si crestere si mai ales rodire. Viata din Dumnezeu este cu rodire. Oamenii care n-au viata nu rodesc pentru ca sunt “morti in pacate”. Pot sa aibe si ei fapte bune dar acelea nu sunt roade. Si un robot poate sa faca o multime de fapte… Numai unde Duhul Domnului a venit cu prezenta Lui, acolo apare roada:
Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor…” (Gal. 5:22-23)
Multi charismatici, care fac atat caz privind Duhul Sfant, nu pun accentul pe sfintire sau rodire ci pe acele ‘manifestari bizare’. Dupa roade poti sa-ti dai usor seama daca cineva este botezat / pecetluit cu Duhul Sfant. 

PUTEREA MARTURISIRII
Domnul Isus a spus:
Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogora Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria, si pana la marginile pamantului.” (Fapte 1:8)
Orice “om al lui Dumnezeu” care a avut putere in marturisire a avut-o pentru ca s-a lasat lucrat si stapanit de catre Duhul Sfant.  Cei care au castigat suflete n-au unblat dupa ‘manifestari bizare’ ale Duhului Sfant ci s-au smerit inaintea Domnului si au lasat ca Duhul Sfant sa-i umple si-n ei sa apara acele roade minunate – ei au putut astfel sa depuna marturie cu putere. 

PUTEREA ILUMINARII SI A CALAUZIRII
Noi avem nevoie de iluminare pentru a intelege Cuvantul. Domnul Isus a spus:
Cand va veni mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperi lucrurile viitoare”. (Ioan 16:13)
Ioan, la 1 Ioan2:27 mentioneaza despre “ungerea Lui”:
Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El, ramane in voi, si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.”
Orice credincios care iubeste Cuvantul si se supune autoritatii Duhului lui Dumnezeu este iluminat de acest Duh si intelege Scripturile.  Duhul lui Dumnezeu ne calauzeste in tot adevarul.  

PUTEREA SLUJIRII
Duhul lui Dumnezeu vrea sa produca in noi, sa slujeasca. Pentru a sluji avem nevoie de inzestrare, de capacitate… in acest scop duhul Sfant inzestreaza pe credinciosi cu diferite daruri. Nu exista credincios fara daruri. Pe langa acestea, tot Duhul Domnului ne da si intelepciune ca sa stim sa folosim darurile cu pricina:
Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de întelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul.” (Isaia 11:2)
Tot cu ajutorul Duhului, folosind rugaciunea, putem sa slujim dupa voia lui Dumnezeu:
Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului, un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine…” (Zaharia 12:10) 

PUTEREA ASIGURARII
Duhul Sfant ne da certitudini, ne da asigurari.  Cuvantul spune asa:
Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu.” (Rom. 8:16)
Noi am primit un duh de infiere, nu de robie:
Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de infiere, care ne face sa strigam: „Ava! adica: Tata!” (in ebraica: Taticule) si nu ne mai putem teme de nimic. Duhul Sfant ne certifica deci faptul ca suntem copii ai lui Dumnezeu, ca-I suntem fii si mostenitori. Pecetea aceea pe care Duhul Sfant o pune peste noi este si o arvuna, o certitudine ca ceea ce s-a inceput va fi dus la bun sfarsit. Tranzactia aceasta importanta, ca Dumnezeu ne-a mantuit prin Domnul Isus Hristos va fi finalizata de catre Duhul Sfant in ziua invierii trupului nostru. Duhul Sfant ne da certitudinea infierii, a sigilarii (pecetluirii) si a finalizarii rascumpararii noastre. 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)