...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

RAZBOIUL ULTIM:  “ARMAGHEDONUL”

Pentru inceput, sa parcurgem in intregime Psalmul 45…! 
Persoana descrisa aici nu este alta decat Domnul Isus Hristos. Suntem mirati poate fiindca-I prezentat ca un “razboinic viteaz”, care “se urca in carul Sau de lupta”, se afla in conflict armat…, si “rapune” popoare “cu sagetile” Sale.
Stim ca atata vreme cat Domnul Isus a fost pe Pamant, El n-a participat vreodata la vreo lupta, si chiar ne-a indemnat sa iubim si pe vrajmasii nostri…, iar daca cineva ne da o palma peste un obraz, sa li-l intoarcem si pe celalalt…,  nu-i asa?! 
De ex. Mahomed a fost in lupte, si a ucis oameni chiar cu mana lui…, dar Domnul Isus n-a participat la vreun conflict armat…
Se pune deci intrebarea daca semnifica acest psalm o descriere literara  a ceea ce Isus Hristos a facut sau va face…  Care sa-i fie intelesul…, pentru ca multi sunt inclinati sa spiritualizeze acest text?!
Domnul Isus este indemnat sa-Si incinga “sabia, podoaba, si slava”…
Cata vreme a fost pe Pamant, Domnul a fost “dezbracat de slava”, asa ca psalmistul se refera la un conflict la care Domnul va participa in mod direct, dupa ce Si-a reluat slava Sa.  Textul se refera la ‘Venirea a doua’ a Domnului Isus Hristos, cand va zdrobi natiunile ridicate impotriva poporului Sau.

Cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, s-a crezut ca va tine vreo cateva luni, dar anii treceau…, milioane de oameni mureau, ambele parti beligerante devenind tot mai disperate…  Americanii au indemnat ambele parti la pace, au lansat un plan de dezangajare, au propus idea de Armistitiu, dorind ca acest razboi sa fie ultimul de pe fata pamantului, sa se puna odata pentru totdeauna capat tuturor razboaielor.  S-a propus in acest sens si infiintarea unei Ligi care sa vegheze la pacea lumii, pentru ca ‘Marele Razboi’ (cum era denumit WWI) sa fie intradevar ultimul…
In 1917 americanii au renuntat la neutralitate si au intrat si ei in razboi, dar la sfarsitul lui 1918 Germania a consimtit la cele 14 conditii impuse de W. Wilson, si a acceptat un Armistitiu…
S-a creat si Liga Natiunilor, dar razboaiele n-au incetat pe Terra…
Nici Al 2-lea Razboi Mondial (WWII) n-a pus capat conflictelor armate ale lumii, desi dupa el s-a creat Organizatia Natiunilor Unite, cu scopul de a impune si de a pastra oriunde pacea…
De atunci incoace au fost sumedenie de alte razboaie de greu le mai ti evident…?!

Biblia ne spune insa ca va veni un razboi de proportii mondiale, ‘Razboiul de la Armaghedon’, care va pune cu adevarat capat tuturor altor razboaie!   Atunci se va instaura pe Terra o pace reala, care va dura 1000 de ani…!
- De ce acesta va fi ultimul conflict armat al lumii?!
- Pentru ca in timpul acestui razboi va veni Domnul Isus Hristos pentru a doua oara, si va instaura , “cu un toiag de fier”, pacea peste tot pamantul.
Atunci se va implini ceea ce spune Psalmul 46:8-9:
 “Veniti si priviti lucrarile Domnului, pustiirile pe care le-a facut El pe pamant.
El a pus capat razboaielor pana la marginea pamantului; El a sfaramat arcul, si a rupt sulita, a ars cu foc carele de rãzboi.”
Armaghedonul va fi un conflict de proportii inspaimantatoare.  Desi arsenalele nucleare actuale, dupa calculele unora sunt in stare sa distruga Pamantul de cateva ori, acst lucru nu se va intampla, iar societatea umana nu va disparea, pentru ca Dumnezeu este cel care stapaneste peste tot…!
Biblia ne spune ca dupa acest mega-conflict va urma o pace trainica si se va instaura o societate ideala, pentru ca va imparati peste intreg Pamantul Insusi Domnul Isus Hristos, Cel care va castiga Ultimul Razboi al omenirii…!

Al 3-lea Razboi Mondial (WWIII – sau Armaghedonul) se va desfasura in cadrul catastrofalei perioade  cunoscuta sub denumirea de “Necazul cel mare”, perioada de maximum 7 ani, care va urma Rapirii Bisericii (adica rapirea crestinilor autentici de pretutindeni).  Cartea Apocalipsa descrie aceasta vreme in cap. 6 la19, iar razboiul in sine este prezentat in cap. 19.
In rastimpul celor 7 ani, Anticrist va prelua haturile omenirii…!  El demareaza astfel:
 “Când a rupt Mielul cea dintai din cele sapte peceti, m-am uitat, si am auzit pe una din cele patru fãpturi vii zicând cu un glas ca de tunet: „Vino si vezi!”
M-am uitat, si iata ca s-a aratat un cal alb. Cel ce sta pe el, avea un arc; i s-a dat o cununa, si a pornit biruitor, si ca sa biruiasca.” (Apocalipsa 6:1-2)
Pana aici totul pare ‘frumos’…!  Personajul descris calareste “un cal alb”, si cucereste Pamantul, spre a instaura pacea…
Imediat insa urmeaza acest text:
 “Când a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua faptura vie zicand: „Vino si vezi.”
Si s-a aratat un alt cal, un cal rosu. Cel ce sta pe el a primit puterea sa ia pacea de pe pamant, pentru ca oamenii sa se junghie unii pe altii, si i s-a dat o sabie mare.” (Apocalipsa 6:3-4)
Dupa promisiunea demagogica a lui Anticrist, privind pace generala si statornica, urmeaza “calul rosu”, aducator de razboaie devastatoare…
In Apocalipsa, cap.16, ni se relateaza despre proportiile razboiului care va cuprinde Pamantul, pentru cativa ani de zile:
 “ Al saselea a varsat potirul lui peste raul cel mare, Eufrat. Si apa lui a secat, ca sã fie pregatita calea imparatilor, care au sa vina din Rasarit.  Apoi am vazut iesind din gura balaurului (ref. Satana), si din gura fiarei (ref. Anticrist), si din gura proorocului mincinos (ref. ideologul lui Anticrist) trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste.  Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic.” (Apocalipsa 16:12-14)

 “Duhurile cele rele i-au strans in locul care pe evreieste se cheama Armaghedon.” (Apocalipsa 16:16)
In acest razboi sunt implicati toti potentatii lumii, toti demnitarii, toti imparatii …  Se va angaja in aceasta batalie insusi Domnul Isus Hristos, “cu ostile sale ceresti” (vezi Apocalipsa 19:11-15),  iar finalul va fi de ex. in conformitate cu  versetele 17-19:
 “[“Apoi am vazut un inger care statea in picioare in soare. El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului: "Veniti, adunati-va la ospatul cel mare al lui Dumnezeu, ca sa mancati carnea imparatilor, carnea capitanilor, carnea celor viteji, carnea cailor si a calaretilor si carnea a tot felul de oameni, slobozi si robi, mici si mari!" Si am vazut fiara si pe imparatii pamantului si ostile lor adunate ca sa faca razboi cu Cel ce sedea calare pe cal si cu oastea Lui.]”

Sunt multe texte din Scriptura referitoare la desfasurarea si deznodamantul acestui conflict, dar, in ciuda acestui fapt, din cauza superficialitatii studiului, exista si multa confuzie…!
De exemplu sunt doua evenimente mari carora li se aplica numele de “Razboiul de la Armaghedon”  Unul este razboiul cel real, propriuzis, in care Domnul Isus zdrobeste pe toti “imparatii pamantului”, si pe Anticrist, intemeind apoi “imparatia pacii si a dreptatii”, in care El va fi Rege peste tot Pamantul …
Premergator insa acestui conflict final, va exista si un Armaghedon inscenat, ‘orchestrat’ de Anticrist cu scopul de a se declara ca fiind el realul Mesia, aducatorul unei paci globale.  Anticrist incearca sa-L imite pe Hristos…, si sa I-o ia inainte, speculand  niste profetii anterioare…!

Pentru intelegerea facila a lucrurilor, sa parcurgem textul de la Ezechiel 37:7-12…!
A fost o vreme cand se spunea despre Evreii raspanditi prin toata lumea ca nu mai exista pentru ei nici o nadejde de a mai fi reuniti, dupa ce au fost ‘inmormantati’ printre neamuri aproape 2000 de ani…  Dumnezeu insa i-a revitalizat si i-a intors pe multi in tara lor, constituind acum o natiune.
Acelasi glas profetic care a rostit si a vorbit natiunii Evreiesti sa invieze, anunta apoi anumite lucruri ce se vor intampla dupa ei se vor restabili in tara lor stramoseasca…
In capitolul 38, versetele 1-7, Ezechiel descrie un mare conflict armat intre Israel si natiuni din jurul sau.  Este acesta Armaghedonul?!
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)