...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

REALITATEA CRUDA…! 

Observam in articolul “Asemenea Lui ?!”, RATIUNEA pentru care Dumnezeu ne-a creat.
Sa privim acum la REALITATEA IN CARE NE AFLAM, fiindca  aceasta este departe de rolul si rostul nostru pe care ni le-a stabilit Dumnezeu…!

Primul lucru pe care l-a facut Satana in ispitirea noastra a fost ca omul sa respinga ratiunea pentru care a fost creat…
O parte a asemanarii lui Dumnezeu cu noi era sa acceptam sa reflectam sfintenia  Sa, prin a face nu ceea ce ne place noua, ci ceea ce-I placut Lui, adica in acord cu voia Lui.
Biblia ne  explica prin multe exemple  ca aceasta voie si legile Sale nu sunt menite sa ne ingradeasca libertatea noastra, ci sa ne protejeze si sa ne instruiasca…, spre-a ajunge la punctul cand putem experimenta toata fericirea Sa.

Pentru a evidentia mai bine atitudinea Domnului fata de noi, sa ne legam putin de un aspect practic din viata !
Pentru omenire, de ex. electricitatea este o mare binecuvantare, nu-i asa?!  Daca insa vrem sa folosim energia electrica, trebuie sa-i invatam regulile si particularitatile, spre a actiona in concordanta cu legile sale.  In acest cadru, noi putem fi extrem de creativi si sa obtinem o multitudine de foloase, dar putem si sfida sau incalca conditiile ei, fiindca vrem sa ne bucuram de curentul electric fara restrictii…  Cine ia direct in mana fire electrice ne-izolate, uneori poate avea senzatia unei furnicaturi placute, dar, de cele mai multe ori , aceasta libertate, devenita libertinaj, finalizeaza tragic!

Dumnezeu ne-a creat si ne-a asezat intr-o lume complexa si frumoasa, ca s-o stapanim si pentru a experimenta fericirea Sa…, dar pentru aceasta noi trebuie sa ne supunem legilor care definesc fiinta si sfintenia Lui.  Noi insa am ajuns sa ne bucuram de creatia Sa manifestand libertatea de-a incalca legile Lui iar aceasta atitudine are ca pret instrainarea fata de Dumnezeu, adevarata sursa a fericirii.  Orbeste, vizam astfel nefericirea, disperarea…, si obtinem falimentarea. 
Procesul acesta se aplica in orice domeniu al creatiei…

De ex. in domeniul stapanirii naturii, neobservarea sau neglijarea regulilor lui Dumnezeu s-a soldat cu degradarea unei mari parti a ei, sau chiar distrugerea, si-n loc sa avem foloase obtinem o serie de neajunsuri.  Nu intamplator s-au inmultit tot felul de catastrofe si fenomene care ne fac viata tot mai mizerabila…  
- De ce credeti ca exista asa de multe inundatii, alunecari de teren, colmatari, seceta, incendii, etc.?
- Omul incalca legile lui Dumnezeu, pe care El ni le-a dat ca sa gospodarim rational natura, solul, subsolul, bogatiile si resursele ei, etc.

Acelasi lucru este adevarat in domeniul economic sau financiar…!  Haosul in care se afla tarile lumii la ora actuala, se datoreste faptului ca cei care au manuit parghiile economice si financiare n-au mai tinut cont de legile lasate de Dumnezeu sa guvernaza in aceste domenii, aceasta atragand in mod direct colapsul…!

Evidente mari apar pregnant de ex. in domeniul sexualitatii…  Dumnezeu a hotarat ca fiecare persoana se poate bucura de darul sexualitatii atunci cand a ajuns la varsta potrivita si in cadrul legal al casniciei si cei care incalca aceste legi platesc un pret foarte dureros, pentru ca societatea contemporana refuza sa creada ca exista legi care guverneaza viata sexuala…! 

“Totul este permis daca vrem si ne place!”, este deviza actuala generala…

Ca rezultat al acestei conceptii, in zilele noastre , foarte multi tineri si adulti se instraineaza , divorteaza, traiesc in afara casatoriei, experimenteaza singuratatea, depresia, se sinucid, avorteaza, au sarcini nedorite, boli venerice, …, etc. intr-o societate care si-a pierdut aproape orice simt de orientare morala.  O multime de copii cresc deformat pentru ca intre parintii lor nu este armonie (ci certuri, batai, vederi si atitudini diferite, etc.) , pentru ca de ex. unul din parinti a parasit caminul, pentru ca au fost poate adoptati de cupluri de homosexuali sau lesbiene, etc.

Cu cat  inaintam in istorie, cu atat societatea devine mai stricata, oamenii sunt mai nefericiti si scopul existentei este tot mai greu de inteles si urmarit.  Suntem o societate de oameni care experimenteaza tragicul existentei…,  in locul fericirii adevarate. 
- Poate face Dumnezeu ceva in aceasta situatie?! 
- Nu numai ca poate, dar a si inceput procesul restaurarii noastre.

Stim RATIUNEA pentru care Dumnezeu ne-a creat: sa domnim peste creatie , in fericire, alaturi de El!
In prezentul articol am privit la REALITATEA in care am ajuns datorita incalcarii Cuvantului lui Dumnezeu: suntem striviti…, intr-o lume in care am ales sa traim departe de legile Lui, netinand cont de Cuvantul Sau.
Pe Blog, sunt o multime de articolule din care aflam cum putem fi RESTAURATI…!
Fiti interesati! 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)