...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

UN NOU INCEPUT...!  

Sunt multe ÎNCEPUTURI  FĂRĂ  RELUARE, ca să înţelegem cât de important este să le facem corect şi la timpul lor…
Totuşi sunt atâtea ÎNCEPUTURI  CARE  SE  REPETĂ
În fiecare zi începi o nouă zi, în fiecare an începi un Nou An, etc.

Cred că Dumnezeu ne-a pus într-o lume şi cu multe începuturi care se repetă, ca să vedem marea Sa îndurare, când ne mai dă încă o şansă. Lucrul pe care nu l-am făcut bine, avem posibilitatea să-l facem din nou, pe o treaptă elevată.
Ce multe planuri şi dorinţe apar sau reapar în inima ta la fiecare început de an…!
Multe începuturi sunt de un elan şi entuziasm deosebit...  

Eu cred că Dumnezeu le-a ‘sădit’ acolo. Profită de ele…! Dar mai ştiu că şi-n anii trecuţi a fost aşa, şi încă ceva: zădărnicirea distruge visul, nu-i aşa?!

Sunt sigur că Dumnezeu vrea să ai succes…!  

Atunci…?!
Poate trebuie să învăţăm două lucruri:
1. Nu există succes în afara Lui; de fapt noţiunea de succes este distorsionată în mintea noastră…
Uneori succes este nu să obţinem ceva, ci să devenim ceva, şi atât împlinirile cât şi neîmplinirile pot să contribuie la asta…
2. Alteori, pentru caracterul omului, perseverenţa este mai valoroasă decât performanţa.
Fie a ne lăsa în mâna Domnului în noul an, şi nu vom greşi! 

 LUCRURI ŞI ‘LUCRURI’…
La-nceput de an, sunt lucruri pe care le ştim şi lucruri pe care nu le ştim…


Nu ştim dacă Domnul va veni, dar ştim că acest an ne aduce mai aproape de venirea Lui (de Rapire).

Nu ştim ce-o să survină în viaţa noastră, dar ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu. (Romani 8:28)

Nu ştim ce lipsuri vom avea în acest an, dar ştim însă că Dumnezeu, care este credincios, a spus că Se-ngrijeşte de trebuinţele noastre în acord cu bgăţia Lui nelimitată.

Nu ştim ce conflicte/dificultăţi ne aşteaptă, dar ştim că în El suntem mai mult decât biruitori. (Romani.8:37)

Nu ştim cine va fi împotriva noastră, dar ştim însă că Domnul e de partea noastră.

Nu ştim ce elemente vor tenta la unitatea noastră cu Hristos, dar ştim că nici un lucru, nici o făptură, nici în cer nici pe pământ, nu pot să ne despartă de dragostea pe care Dumnezeu ne-a arătat-o în Domnul Isus Hristos. (Romani 8:38-39)

Nu ştim ce are viitorul pentru noi, dar ştim că Domnul ţine-n mână viitorul.

Pavel spunea: “Ştiu în cine am crezut” (şi lucrul acesta ii era indeajuns) “pentru ca sunt încredintat cã El are putere sã pãzeascã ce I-am încredintat”! (2 Timotei 1:12)

Si noi, fiecare, vom avea in siguranta ceea ce I-am incredintat Domnului, fiindca El “nu stie sa piarda”, si din mana Lui “nimeni nu poate smulge” nimic! (Ioan 10:28-29) 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)