...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

VOIA LUI DUMNEZEU – CUVANT INTRODUCTIV  

Voia lui Dumnezeu pentru vietile noastre starneste interes… si are o pondere insemnata in practica.  Expresia “daca este voia lui Dumnezeu…” suna pios, dar multi o folosesc abuziv, sau ‘mecanic’, pentru a-si justifica anumite decizii pe care le iau, subliniind ca ei sunt in concordanta cu planurile lui Dumnezeu…! 

Cert este ca-n fata deciziilor ce le luam in viata, ne-ntrebam frecvent despre voia lui Dumnezeu cu privire la lucrurile/problemele ivite. Cei mai multi credinciosi cred, si stiu, ca Dumnezeu are niste planuri pentru vietile noastre si doresc sincer (nu-i doar o curiozitate)  sa cunoasca voia lui Dumnezeu pentru anumite lucruri din viata lor. 

Ai si tu aceasta dorinta de cunoastere, privitor la viata ta?!  

Tinerii, de exemplu, sunt interesati de voia lui Dumnezeu privind importante alegeri cum ar fi scoala, cariera, consoarta (casatoria), etc. Multi credinciosi nu sunt siguri daca voia lui Dumnezeu poate fi cunoscuta mai in detaliu.  Unii cred ca aceasta calauzire se manifesta miraculos, intr-un mod iesit din comun, sunt ahtiati dupa semne aparte… 

Oare asa isi face Dumnezeu cunoscuta voia Lui pentru vietile noastre?! 

Unii cred ca Dumnezeu nu este preocupat sa ne calauzeasca sau sa ne descopere care-i voia Lui, deoarece, spun ei, Dumnezeu ne-a inzestrat pe noi c-o voie care trebuie exersata, si ne-a dat noua libertate de actiune, sa discernem noi…! 

Un predicator a abordat problema casatoriei, ridiculizand pe cei ce se roaga sa le fie indicata consoarta potrivita.  Dumnezeu n-are o voie expresa in privinta fiecarui tanar, cu cine sa se casatoreasca,  spunea el.  E ca si cand ti s-ar intinde o tava cu prajituri si tu intrebi pe care s-o iei…!  Orice prajitura este buna si ‘potrivita’, afirma el - serveste una si… gata!  Dumnezeu ne-a dat o voie, continua el, si ne-a permis sa ne casatorim cu cine vrem, numai ca acea persoana sa fie in credinta si sa-ndeplineasca conditiile de varsta…! 

Oare VOIA PERMISIVA a lui Dumnezeu este totuna cu VOIA EXPRESA a Sa?!   Eu ma-ndoiesc de-aceasta! Dumnezeu are o voie permisiva, ‘larga’, pentru toti, dar are si una precisa, pentru viata fiecaruia din noi.  

Oare pentru un tanar in pragul casatoriei nu are in vedere Dumnezeu care tanara e mai potrivita pentru el?  

Dac-ai luat o prajitura, si n-a fost chiar asa de buna, precum ai anticipat, ai ‘inghitit-o’, si-ai scapat. Nu tot asa stau lucrurile insa cu alegerea sotiei (sau a carierei, de exemplu).  Daca mariajul ar avea aceeasi valoare ca si a unei prajituri, poate c-as trece cu vederea afirmatiile acelui predicator…  

Unii sunt convinsi de necesitatea calauzirii in a intelege care este voia lui Dumnezeu, dar asteapta sa fie luminati prin vise, prin prooroci, prin tot felul de experiente in care pun semne, etc…  Eu nu neg si posibilitatea unor astfel de calauziri, dar a face din niste cazuri cu totul particulare un mod general de revelare a lui Dumnezeu este un lucru gresit.  

Unii credinciosi nu intreprind ceva mai important sau de amploare pana nu dau mai intai fuga la prooroci, de exemplu.  Astfel de oameni sunt convinsi ca-n felul acesta ei cunosc voia lui Dumnezeu. 

Altii manifesta lipsa de interes pentru voia lui Dumnezeu, deoarece au impresia ca acea voie le poate altera sau distruge bucuria de-a trai.   Este intretinuta conceptia ca Dumnezeu vrea, pentru vietile noastre, si lucruri ce nu ne avantajeaza.   Ne temem de ceea ce Dumnezeu ar putea face cu noi, spun mai ales tinerii. 

Are Dumnezeu o voie expresa pentru fiecare din noi, pentru orice domeniu al vietii noastre?! Poate fi voia lui Dumnezeu cunoscuta?  Poate ea fi implinita in viata noastra? Poate fi voia lui Dumnezeu traita cu satisfactie?! 

La toate aceste intrebari suntem indreptatiti sa raspundem afirmativ, cu multa confidenta: DA. 

Bine, bine…, dar cum putem cunoaste efectiv, ‘la obiect’, care-i voia lui Dumnezeu pentru vietile noastre? 

Dumnezeu este doritor sa descopere fiecaruia care este voia Sa.   El nu ne-o ascunde si nu vrea sa tachineze pe nimeni in aceasta privinta.   De fapt, parte din ea ne-a si comunicat-o… Cuvantul Sau, Biblia, ni-L descopera atat pe Dumnezeu cat si voia Lui, foarte explicit expusa. 

Nu spune in Scripturi la ce scoala sa merg, nu-i asa…?!  

Dumnezeu ne descopera insa care-i voia Lui referitoare la cateva lucruri majore, definitorii pentru vietile noastre, si, daca ne conformam in aceste puncte cheie, celelalte aspecte ale voii lui Dumnezeu vor fi pentru noi usor de inteles, de dedus, de extrapolat. 

 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)