...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

VOIA LUI DUMNEZEU - MANTUIREA NOASTRA  

(Sa citim, pentru ‘incalzire’, textul de la 2 Petru 3:1-9!)  

La 1 Timotei 2:4 citim deslusit ca Dumnezeu “…voieste (voia Sa expresa) ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. 

Dumnezeu doreste ca toti oamenii s-ajunga sa cunoasca adevarul si sa fie salvati. “Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se întoarca de la calea lui si sa traiasca.” (Ezechiel 33:11) 

Domnul Isus a spus solemn: “Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3) Tot Domnul Isus a zis despre Sine: “Eu Sunt calea, adevarul si viata.” (Ioan 14:6) 

Oamenii nu pot fi mantuiti deci daca nu cunosc “adevarul” lui Dumnezeu. Acest adevar este cuprins atat in Cuvantul lui Dumnezeu cat si in insasi persoana Domnului Isus. 

Esti si tu interesat de adevarul lui Dumnezeu?!  Dai tu importanta Scripturilor, sau te iei dupa cei care spun ca n-ai dreptul nici sa te atingi de ele? 

Apostolul Pavel spune cum a ajuns el sa fie mantuit: “O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul, care zice: „Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi” dintre care cel dintai sunt eu.” (1 Tim. 1:15) Prin acest verset, Pavel se refera si la “adevarul” lui Dumnezeu, dar si declara c-a fost un mare pacatos si ca regreta pentru trecutul sau (credinta, pocainta si cainta) 

Cu cat ne apropiem mai mult de zilele finale ale istoriei, cu atat numarul batjocoritorilor la adresa lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau creste.  Batjocoritorii nu cred ca va fi o judecata a oamenilor, ca vor da socoteala pentru pacatele lor. Despre ei spune Petru ca se fac inadins ca nu stiu c-a mai fost o judecata a lui Dumnezeu, prin potop (v. 2 Petru 3:5-6).  Acesti oameni ignora evidentele concludente ale potopului, pentru ca nu vor sa accepte ca va veni iar o zi in care Dumnezeu va judeca lumea pentru pacate. 

Ceea ce spune Petru in continuare este deosebit de impresionant (v. 9): “Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste (voia lui Dumnezeu) ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.” 

Aceasta dorinta a lui Dumnezeu este expusa clar, fara echivoc, fara posibilitate de interpretare. TOTI oamenii sunt cuprinsi aici…!  Si-n cazul tau, voia lui Dumnezeu este sa te pocaiesti.  Dumnezeu vrea sa-i scape pe toti  de judecata si de condamnare, nu vrea pieirea pacatosului… 

Ti-ai marturisit si tu pacatele ca apostolul Pavel (1 Tim. 1:15)? Numai cel ce se pocaieste poate privi prin credinta spre Domnul Isus si spre jertfa Lui.  

Credinta in Domnul Isus este cel de-al treilea lucru (dupa cunostinta adevarului si pocainta) pe care il doreste Dumnezeu de la oameni, pentru a fi salvati.  Nimeni nu va ajunge mantuit fara aceste 3 lucruri expuse mai sus… 

Bine, bine…, dar la Matei 7:21 se pare ca faptele primeaza, si nu credinta, spun unii: “Nu orisicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.” Explicatia este ca acesti masluitori nu cunosc “adevarul” lui Dumnezeu.  

La Ioan 6:28, Domnul Isus a fost intrebat: “Ce sa facem ca sa savarsim lucrarile lui Dumnezeu?”, ce sa facem practic pentru a castiga mantuirea? Isus le-a raspuns (v. 29): “Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: SA CREDETI in Acela pe care L-a trimis El.” 

Voia lui Dumnezeu este deci ca toti oamenii s-ajunga la cunostinta adevarului, sa experimenteze pocainta si sa creada in Domnul Isus Hristos.  Dumnezeu doreste ca niciunul sa nu piara si toti sa vina la pocainta. 

Daca esti dezorientat in viata, daca nu sti care este voia lui Dumnezeu pentru problemele tale, cauta mai intai sa fi salvat.  Implineste acea prima voie expresa a lui Dumnezeu pentru viata ta: sa te pocaiesti si sa-ti predai viata ta Domnului Isus Hristos.  

Nu avem decat doua alternative: fie se implineste voia lui Dumnezeu si oamenii se pocaiesc si cred in Domnul Isus, fie se face voia omului, care refuza mantuirea.  Intr-o zi, spunea cineva, s-ar putea ca Dumnezeu sa spuna omului: Faca-se voia ta!  Ti-ai ales cumva pierzarea?! 

Orice om poate sa spuna acum: “Doamne, faca-se voia Ta! 

Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca” (Fapte 17:30)  

- Daca voia lui Dumnezeu este atat de clar si precis exprimata, atunci de ce sunt asa de multi nemantuiti.  - Pentru ca voia lor e sa nu faca voia lui Dumnezeu :  sa se pocaiasca. 

Acum, dupa ce-am ajuns mantuiti, voia Lui este si sa ducem adevarul Sau la ceilalti oameni.  Eu nu pot sa spun ca-mi pasa de voia lui Dumnezeu daca de exemplu nu-L marturisescpe Domnul Isus Hristos, pentru ca Dumnezeu vrea ca toti s-ajunga la cunostinta adevarului (sa fim “sare si lumina” pentru ei). 

Cel care este salvat ajunge sa aiba bucuria mantuirii. Satana inseala insa oamenii, soptind ca acceptarea voii lui Dumnezeu inseamna mizerie, nefericire, etc, …  Sunt oameni care tot amana sa se pocaiasca, pentru ca au astfel de prejudecati.  Adevarul este total opus…! 

Cei ce se pocaiesc si accepta sa faca voia lui Dumnezeu, ajung impliniti si fericiti, ajung sa traiasca cu adevarata bucurie si satisfactie. Cui ii pare rau ca s-a pocait?!  -Nimanui.  Nimeni n-are regrete, pentru ca nimeni nu si-a distrus astfel viata. Voia Lui este “…buna, placuta si desavarsita.” (Rom. 12:2) 

 

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)