...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

VOIA LUI DUMNEZEU - PLINATATEA  

Cei care au ajuns mantuiti, cum pot cunoaste pe mai departe care este voia lui Dumnezeu? Unii credinciosi isi inchipuie ca-n acest stadiu nu mai este foarte clar ce vrea Dumnezeu de la noi…!?
Ca sa cunoastem voia lui Dumnezeu cu privire la mantuirea noastra, am dat atentie Cuvantului Sau si am ajuns sa cunoastem adevarul.  Tot asa si-n continuare, studiind Cuvantul, ni se descopera care este voia lui Dumnezeu PENTRU FIECARE CREDINCIOS, iar Dumnezeu doreste s-o cunoastem.  Aceaste nu-i un lucru ascuns sau greu de priceput sau dificil de lamurit, cum isi inchipuie unii.In Efes. 5:17, apostolul Pavel spune:
“…nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.” 


Niciunul din noi nu vrem sa fim caracterizati ca nepriceput, nu-i asa?!  Adevarul este ca numai acel ce vrea sa fie nepriceput nu va intelege care este voia lui Dumnezeu.Care-i atunci voia lui Dumnezeu pentru noi, cei credinciosi?  -Ne-o spune chiar versetul urmator:
Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh.” (Efes. 5:18)
Dumnezeu doreste s-ajungem plini de Duhul Sau, pentru a nu ne irosi viata:
Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. (Efes. 5:16)
Unii credinciosi au ajuns ca la finele vietii sa constate cu amaraciune ca si-au irosit viata, pentru ca n-au cautat sa-ndeplineasca cerinta lui Dumnezeu de-a fi plini de Duhul. 

Dumnezeu e bun si vrea sa traim cu semnificatie, cu-mplinire, cu rezultate (cu roade).  El vrea sa folosim timpul cu intelepciune.
Dupa ce ne-a mantuit, prin credinta, Dumnezeu a pregatit si faptele bune in care sa umblam:
Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta, si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Caci noi suntem lucrarea Lui, si am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele.” (Efes. 2:8-10)
Dumnezeu ne da harul acum ca sa intelegem care este voia Lui pentru trairea noastra ca si credinciosi.
 

Ce inseamna a fi plini de Duhul Sfant?
(Pentru detalii, vezi articolele postate la categoria “Duhul Sfant!)
-Nu inseamna a avea Duhul Sfant, pentru ca toti credinciosii Il au – toti au prezenta/pecetea Duhului lui Dumnezeu.
La Rom. 8:9 ni se spune: “…Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.”
Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup…” spune apostolul Pavel la 1 Cor. 12:13.
Prezenta Duhului Sfant este garantata tuturor credinciosilor, este apanajul (prerogativul) tuturor celor mantuiti.  Orice credincios, oricat de ignorant, nepriceput sau slab ar fi, el are Duhul Sfant.
 

PLINATATEA DUHULUI SFANT nu se refera insa la prezenta Sa.  Pentru cine nu-i in tema, sa vedem pe scurt ce-nseamna s-avem PREZENTA Duhului Sfant…!
Foarte conchis, inseamna sa “avem totul deplin”.  Avem prezenta plinatatii lui Dumnezeu, deoarece Duhul Sfant este Dumnezeu; nu este doar o putere din Dumnezeu, cum isi inchipuie unii.  Duhul Sfant nu este un ‘fragmrnt’ din dumnezeire, sau o ‘influenta din Dumnezeu’ ci El este Dumnezeu.
 

Fiecare credincios are Duhul Sfant, adica prezenta plinatatii lui Dumnezeu:
Voi aveti totul deplin în El…” (Col. 2:10)
Aceasta este o realitate pe care multi credinciosi n-o constientizeaza – noi avem toata puterea Duhului Sfant.  Ce spune Domnul Isus la Fapte 1:8?:
“… veti primi o putere, cand Se va pogora Duhul Sfant peste voi …”
Puterea Duhului Sfant ne-a fost daruita, dar nu numai atata…!
Avem si toata dragostea lui Dumnezeu in viata noastra:
“… nadejdea aceasta nu insala, pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata în inimile noastre prin Duhul Sfant, care ne-a fost dat .“ (Rom. 5:5)
 

Mai mult, avem tot harul lui Dumnezeu, care ne este indeajuns in toate slabiciunile noastre… Avem si toata intelepciunea, pentru ca Duhul lui Dumnezeu este Duh de-ntelepciune.
In 2 Petru 1:3 ni se spune: “Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia…”
Dumnezeu n-a retinut niciunul din darurile si binecuvantarile Sale in ce ne priveste pe noi cei credinciosi – toate ne sunt daruite in Duhul Sfant.
 

Pai daca avem toate aceste realitati impresionante, atunci cum se face ca atatia credinciosi traiesc fara putere, fara dragoste, fara har in slabiciuni?!  Sunt aceste “realitati” reale?!
Cum se face ca atatia credinciosi manifesta lipsa de intelepciune in diverse circumstante ale vietii?!
Din moment ce-avem toata inzestrarea Duhului Sfant, de ce n-avem in vietile noastre manifestarea deplina a acestei inzestrari?!
 

Stiti de dce?  - Deoarece nu suntem plini de Duhul lui Dumnezeu…!
Plinatatea nu are a face cu cantitatea Duhului Sfant pe care-L avem (nu ni se da cu masura, nu cu picatura…) ci cu masura in care Duhul Sfant ne are pe noi.
A fi plin de Duhul Sfant inseamna ca Duhul Sfant are controlul deplin al vietilor noastre.  Atunci, Duhul lui Dumnezeu poate sa-si manifeste prezenta si puterea.
 

Puterea Duhului Sfant este prezenta in fiecare credincios, dar, masura in care se manifesta este diferita, pentru ca PLINATATEA DUHULUI SFANT nu-i caracterizeaza pe toti. 

Cand Dumnezeu ne cere sa fim plini de Duhul Sfant, El vrea binecuvantarea noastra: plinatatea puterii, plinatatea intelepciunii, plinatatea dragostei, plinatatea harului Lui, etc. 

- Tu ai acceptata aceasta voie a lui Dumnezeu de-a fi plin de Duhul Sau? Ai acceptat controlul deplin al Duhului Sfant peste viata ta, peste trairea si manifestarile tale? 

N-are nici un rost sa-ntrebi: Doamne, care-i darul meu spiritial?, daca nu-ndeplinesti voia lui Dumnezeu de-a fi plin de Duhul Sfant, daca ignori aceasta voie! Nu-ntreba: Doamne, incotro s-apuc, ce calauzire-mi dai?, ce decizie sa iau?, etc., cata vreme ignori acea cerinta a Cuvantului! Bine,  dar cum stim daca am acceptat aceasta voie a lui Dumnezeu in viata noastra, de-a fi  plini de Duhul Sfant?
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)