...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 

VOIA LUI DUMNEZEU – SMERENIA...!

  

Ucenicii se gandeau cine sa fie mai mare in Imparatia cerurilor, ba chiar au ajuns sa se si certe…
Matei 18:2-4 “Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor,
si le-a zis: „Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.
De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas, va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor.”

Domnul Isus actioneaza intr-un mod menit sa-i ajute pe ucenici sa inteleaga valorile Imparatiei Sale si cum se accede in aceasta Imparatie.
Copilul este idealul, dar in ce? Nu este un ideal al inocentei (este inocent in comparatie cu noi, dar nu si inaintea lui Dumnezeu), nu este nici un ideal al puritatii (are pacate de cand se naste), si nici un ideal al credintei (de multe ori credinta lui nu face distinctie intre ce-i real si ce-i fantastic…) .

Copilul este un ideal al SMERENIEI si a lipsei de preocupare privind statutul social. Noi, cei mari, ne-am cam pierdut smerenia… si suntem ‘prinsi’ in diferite lupte pentru a ocupa pozitii sociale “mai mari”.
Din versetul 3 reiese ca numai intoarcerea noastra la Dumnezeu, cu smerenie de “copilasi” ne deschide Imparatia cerurilor.
Cei mari sunt predispusi sa se intoarca la Dumnezeu cu superficialitate, ‘cu rezerve’…
Smerenia copilului care-si recunoaste inabilitatea si incapacitatea , trebuie sa-i caracterizeze pe toti cei care vor sa se intoarca la Dumnezeu! Pana omul nu-si recunoaste neputinta de-a se mantui singur, incapacitatea de-a contribui si el cu ceva la aceasta, si netrebnicia, pana atunci nu are acces in Imparatia lui Dumnezeu.

Smerenia copilului duce si la INCREDEREA lui fata de cei mari. Si noi trebuie sa ne punem increderea in ceea ce ne-a declarat Dumnezeu (care “este mai mare”) despre Mesia:
“Daca primim marturisirea oamenilor, marturisirea lui Dumnezeu este mai mare; si marturisirea lui Dumnezeu este marturisirea pe care a facut-o El despre Fiul Sau.
Cine crede in Fiul lui Dumnezeu, are marturisirea aceasta in el; cine nu crede pe Dumnezeu, Il face mincinos, fiindca nu crede marturisirea pe care a facut-o Dumnezeu despre Fiul Sau.
Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata. (1 Ioan 5:9-12)

Copiii, datorita smereniei, se incred in cei mari (parinti, instructori, profesori..),au aceasta capacitate, pana cand ajung la varsta intrebarilor privind orice.
Noi, cu totii avem nevoie de smerenie si incredere: smerenie in intoarcerea la Dumnezeu (recunoasterea pacatelor, acceptarea nevredniciei, etc. ) si apoi smerire in a ne increde in ceea ce Dumnezeu ne-a spus despre Domnul Isus Hristos.

Foarte multi nu s-au intors la Domnul din mandrie (lipsa de smerenie). Tot multi, desi recunosc ca-s pacatosi, nu vor sa-si puna increderea in domnul Isus Hristos. Care-i motivul?! Acelasi: MANDRIA.
Ei mai degraba se incred in morala lor, in actele lor religioase si caritabile, etc.
Numai cei care se smeresc “ca un copilas”, si accepta Harul lui Dumnezeu in Domnul Isus Hristos, aceia vor intra in Imparatia cerurilor.

Precum constatam, pentru ‘demaraj’ e nevoie de smerenie.
Ce coincidenta?!, si pe ‘traseu’, in ‘croaziera’, tot de smerenie e nevoie…

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)