...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  3  [4]  5    Next >>
 

ARMAGHEDONUL nu este o simpla si ampla batalie, ci un razboi in care vor fi angrenate toate natiunile Pamantului.   Aceasta conflagratie (ultima) va fi stinsa prin venirea a doua a Domnului Isus Hristos, fapt pentru care este numita “Razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Cel Atotputernic”.  In Apocalipsa 16 ni se spune ca la acest conflict participa Dumnezeu; intervine fizic Domnul Isus…
In Psalmul 45 ni se spune limpede ca El este “razboinicul viteaz”, care se “urca in carul Sau de biruinta”, si care “rapune popoarele sub sagetile Sale ascutite”…  Intreg Pamantul va fi deci afectat/devastat de acest razboi final (WWIII).
Pentru intaia data in istorie, un razboi, (plus cataclismele, molimele si foametea) poate duce la distrugerea vietii de pe Terra, dar, “zilele” Necazului cel mare “vor fi scurtate”, pentru a nu se ajunge la disparitia societatii omenesti…!
Toate natiunile Pamantului, toti conducatorii popoarelor vor fi implicati… Numai din Rasarit vor veni armate de peste 200 milioane de oameni… (vezi de ex. Apocalipsa 9:15-16 si 16:12 )
Nimeni nu va putea sa ramana neutru, iar posibilitatile vor fi doar doua: ori de partea lui Anticrist si a ‘programului’ sau, ori de partea lui Isus Hristos si a Evreilor  atacati …

Batalia decisiva va fi in valea Meghido, loc in care au avut loc, de-a lungul timpului, o multime de alte conflicte.   Meghido se traduce prin expresii ca: “Locul/tabara ostilor/cetelor,  Ostire multa, Locul lui Dumnezeu, A zdrobi/nimici, etc.
Acolo de ex. Barac l-a infrant pe Sisera si a rupt jugul Canaanitilor asupra lui Israel, dar la fel va face si Domnul Isus…
Acolo de ex. Ghedeon i-a infrant pe Madianiti, dar la fel va face si Domnul Isus…
De la Nebucadnetar, si pana la  Napoleon, orice armata mare care a fost in “tara sfanta”, toate au folosit vestita “Valea Meghido” .
Armaghedonul nu se limiteaza doar la batalia ultima care se va desfasura in acest loc!  Armate multe vor fi si in Valea lui Iosafat, Ierusalimul va fi si el inconjurat (v. Zaharia 14), etc.
De fapt, la Isaia 34 si 63 ni se mentioneaza ca razboiul final va incepe din sud, din “Botra si Edom”.  Apoi Domnul, in drum spre Meghido/Armaghedon (spre nord, trecand si prin Ierusalim…), va distruge pe toti vrajmasii poporului Sau, asa ca razboiul va cuprinde tot teritoriul “tarii sfinte”.  Direct sau indirect, tot Pamantul va fi afectat de acest razboi global devastator…, caruia i se vor adauga cataclisme naturale, pandemii, foamete…, de proportii nemaintalnite vreodatapana atunci !

In ura sa impotriva poporului lui Dumnezeu, Anticrist isi propune sa-i stearga pe Evrei de pe fata Pamantului, dar acestia, in stramtorarea lor, nimiciti in mare parte si neavand alta scapare, se vor intoarce in masa la Dumnezeu, se vor pocai, fapt pentru care insusi Domnul Isus va interveni in lupta pentru salvarea lor, nimicind toate armatele potrivnice, “calcandu-i in teascul maniei Sale”.  Va fi cel mai mare macel din istorie, sangele ajungand chiar si “pana la zabalele cailor”…

Cat de aproape suntem de acele vremuri?!
Antisemiti isi “salta capul” mai peste tot…!  Israelul este considerat vinovat de marile probleme politice ale lumii, iar natiunile Pamantului sunt tot mai inversunate contra lor, punandu-le in carca cel putin instabilitatea din Orientul Apropiat si Mijlociu. 
Problemele economice sunt atribuite tot Evreilor, afirmandu-se  ca ei conduc lumea d.p.d.v. financiar…
Altfel spus, Evreii au devenit un fel de “tap ispasitor”, pentru toate marile probleme …
Situatia internationala actuala este foarte bine ‘zugravita’ de ex. in Psalmul 83:2-8 – tot mai multe popoare se vor coaliza in vederea eliminarii Israelului…
Biblia   explica insa cum toti potrivnicii  vor fi nimiciti cu ocazia Bataliei de la Armaghedon, cand se va pune capat tuturor razboaielor.  Cu aceasta ocazie, Domnul Isus Hristos va birui si va deveni “Regele Regilor”, Regele Pamantului…, si va chema la judecata “toate neamurile”, in “Valea lui Iosafat”…

La Matei 25, ni se descrie scena cand Domnul Isus va sta pe scaunul Sau de domnie, si va imparte omenirea in doua: la dreapta, cei care “au iubit pe fratii Lui”, si i-au ajutat…, iar la stanga, cei care I-au persecutat “fratii”…
Nu este prezentata aici judecata finala a tuturor oamenilor, si nici cea de care se aminteste la Apocalipsa 20, ci doar “judecata neamurilor” , la sfarsitul Necazului cel mare,  dupa Batalia de la Armaghedon, cand se va decide cine va intra sau nu in Imparatia glorioasa de 1000 de ani.
Criteriul de baza va fi credinta in El si ajutorul acordat Evreilor…  (Cand lumea intreaga  se va unii impotriva evreilor, vor exista si oameni credinciosi care le vor tine totusi partea, si-i vor asista…)
Atunci va avea loc si invierea martirilor credinciosi  din Necazul cel mare(Apocalipsa 20:4), care “vor imparati alaturi de El (alaturi de Isus Hristos)” in cadrul Mileniului…

In acelasi capitol insa, la versetele 7-9, citim urmatoarele:
 “Cand se vor implini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat si va iesi din temnita lui, ca sa insele neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului, pe Gog si pe Magog, ca sa-i adune pentru razboi. Numarul lor va fi ca nisipul marii. Si ei s-au suit pe fata pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea preaiubita. Dar din cer s-a coborat un foc care i-a mistuit.”
<< Previous    1  2  3  [4]  5    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)