...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

AVANTAJELE CRIZEI ECONOMICE...!

 

Ce ne propunem pentru anul in care am intrat?
Putem oare a ne propune ceva in situatia de criza in care ne adancim?! Majoritatea oamenilor, in criza, sunt bucurosi sa supravietuiasca…!

Domeniul mai ‘evident’ afectat este cel economic dar criza economica (naturala, manipulata…, sau combinata) este de fapt declansata de alte tipuri de crize , cum ar fi cea morala si spirituala. Criza economica este insa cea care ‘deranjeaza’ mai mult, celelalte tipuri fiind mai usor ‘inghitite’/tolerate/acceptate…
Dumnezeu foloseste crizele economice (chiar si pe cele sociale sau politice), pentru a ne deschide ochii cu privire la crizele de ordin superior: morale sau spirituale.
Dumnezeu ingaduie criza economica prin care trecem, pentru a ne binecuvanta, pentru a ne ‘ciopli’, pentru a ne cali, si pentru binele imparatiei Sale vesnice.  

In USA, exista asteptarea ca fiecare generatie va trai mai bine decat precedenta ei, exista zice-s-ar un progres continuu de la o generatie la alta… La ora actuala insa, unii sunt foarte tulburati sa auda de o reala posibilitate ca, generatia prezenta acum pe scena, sa fie prima care nu va depasi standardul de viata al generatiei anterioare. Nu conteaza faptul ca societatea s-a devoluat d.p.d.v. moral, dar ‘deranjeaza’ faptul ca un regres economic ar diminua calitatea vietii lor.
Adevarul este ca economia nu merge tot timpul ascendent, ci se repeta oarecum ciclic: populatia creste, cererea de bunuri de consum se mareste si ea, productia se dezvolta, oamenii au de lucru si castiga bine, iar economia ‘infloreste’… Cand insa cererea ajunge mai mica decat oferta, economia se ‘ofileste’: productia stagneaza, serviciile se reduc iar economia coboara pe o panta si perioada greu de definit…, dar, cu timpul, va intra din nou pe un fagas ascendent.  

Mai lungi sau mai scurte, mai superficiale sau mai adanci, mai ‘naturale’ sau mai fortate (artificiale), crizele economice apar si dispar…!
In timp ce multi oameni vad aceste crize ca pe niste regrese regretabile, exista si oameni care percep lucrurile in alt mod. Cei mai multi oameni sufera in aceste perioade, dar sunt si unii care beneficiaza de ele si le ‘folosesc’ pentru a prospera. Oamenii care au resurse, pot realiza in scurt timp ceea ce nu pot infaptui pe timp indelungat intr-o economie prospera. Cei care au resurse, ingeniozitate, creativitate…, se folosesc de ‘avantajele’ crizelor economice si pot realiza astfel lucruri mari…
De regula, oamenii cu resurse sunt cei care economisesc, in timp ce ceilalti cheltuiesc, cei care merg impotriva practicii curente… Exista o vorba inteleapta:
“Cand toti cumpara, tu sa vinzi, si cand toti vand, tu sa cumperi!” 

Fara a ne pierde in analize privind crizele economice, sa trecem la ‘ale noastre’, la analogii…! Crizele, departe de-a fi vremuri de lamentare si lancezeala, sunt perioade cu posibilitati extraordinare d.p.d.v. spiritual.
Daca ne adunam resursele, daca ne exersam creativitatea cu care ne-a inzestrat Dumnezeu, daca ne deschidem ochii sa vedem lucrurile din perspectiva divina, si daca suntem gata sa actionam, vom avea parte de un progres substantial, in loc doar sa ne multumim ca supravietuim…
Perioadele de criza sunt de fapt vremuri de binecuvantare iesita din comun. “Nevoia te invata” si poti initia o activitate eficienta, fara mari investitii. Daca nu suntem afectati de criza si nu ajungem la disperare, nu luam hotararea de-a incerca si altceva si ne complacem in comoditate, in probleme de rutina, etc.
Sa enumeram cateva din lucrurile pozitive mai evidente, care ni se ofera atunci cand ne aflam in perioada de criza! 

1. Criza ne simplifica existenta
Atunci cand toate ne merg bine si suntem prosperi material, noi ne incarcam cu tot felul de lucruri, ne aglomeram spatiul si existenta cu multe elemente de care nu avem o reala nevoie. Societatea de consum a ajuns performanta in a produce, la preturi foarte convenabile, atat bunuri utile cat si multe aparent folositoare. Suntem tentati sa credem ca avem nevoie si de lucrul cutare, si de celalalt, si de un altul…, si ajungem sa ne sufocam de ceea ce-am achizitionat…, fara sa realizam ca multe din lucrurile pe care le avem ne poseda si ne irosesc viata.
Daca ai mai multe masini, trebuie sa le intretii, cu bani si timp. Daca ai skuter nautic/de zapada sau tot-teren, aripa ‘delta’, parapanta sau autogir, cal de calarie, perusi sau acvariu cu pesti, si alte ‘lucruri’ care te solicita…, toate acestea iti rapesc din timpul pretios pe care ai putea sa-l folosesti cu membrii familiei, cu prietenii apropiati/adevarati, cu fratii din adunare, cu activitatea de evanghelizare, etc. Nu barca sau papagalul iti infrumuseteaza/innobileaza cu adevarat viata…!  

Nu mai avem timp pentru ceea ce-i cu adevarat valoros, pentru relatiile cu semenii, pentru ca ne-am sufocat viata cu o multime de lucruri materiale. O casa prea aglomerata nu poate fi tinuta in ordine si nici in curatenie…!
In crizele economice, oamenii sunt nevoiti sa inceteze a mai cumpara lucruri de prisos, simplificandu-si astfel existenta. Aceasta devine o adevarata binecuvantare. Veniturile se reduc, cheltuielile si ele…, asa ca vom cumpara, cu discernamant, doar lucruri de care vom avea absoluta nevoie. 
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)