...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

CONŢINUTUL BINECUVÂNTĂRII
În pasajul din Numeri 6:23-27, binecuvântarea începe cu „Domnul să te binecuvinteze, şi să te păzească!”.
DOMNUL este cel care binecuvintează, nu noi, cei care facem slujba binecuvântării. Noi doar o rostim…
Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine, şi să Se îndure de tine!”
Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, şi să-ţi dea pacea!”

Toate aceste 3 versete încep cu Domnul, adică cu Iahve, Dumnezeul trinitar, şi alcătuiesc împreună o binecuvântare desăvârsită, atotcuprinzătoare, din care nu lipseşte nimic.
La Efes. 1:3-7 citim că: ”Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti … după bogăţiile harului Său”. 

Tatăl este cel care a planificat existenţa noastră şi ne-a creat ca fiinţe inteligente, spre-a ne bucura de toată creaţia Sa. Noi suntem binecuvântaţi şi că existăm dar şi că conştientizăm acest lucru.
Dumnezeu ne-a binecuvântat prin Fiul pregătindu-ne mijlocul prin care să fim răscumpăraţi din lumea căzută în care am apărut, şi ne-a trimes Duhul Său cel Sfânt ca să ne regenereze, făcându-ne astfel potriviţi pentru lumea minunată pe care o va aduce curând în fiinţă. 

„Domnul să te binecuvânteze, şi să te păzească!” (Num. 6:24)
După ce ne-a adus în existenţă, Dumnezeu se oferă să ne ocrotească şi vrea să păzească şi pe copiii noştri, fapt pentru care ne cere să-i binecuvântăm. Prin câte primejdii ne trec copiii…, este o adevărată minune că ei ajung totuşi la maturitate, nu-i aşa?! Dumnezeu îi păzeşte nu numai de pericolele fizice la care sunt expuşi, dar mai ales de păcatul care poate să-i ducă la pierzare veşnică. Dumnezeu îi păzeşte aducându-i la cunoştinţa Domnului Isus Hristos, şi-i păstrează în această mântuire până la capăt.
De exemplu în Ps. 91, vedem cum Dumnezeu păzeşte pe cei ce se-ncred în El, atât de laţ cât şi de săgeată, ciumă, groază sau altceva.
În Ps. 121 se declară că Domnul este păzitorul nostru, fapt pentru care nu-i posibil a fi atinşi de vreun rău permanent.
Ps. 20:1 zice aşa: “Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov”,
iar la 1 Petru 1:5 citim: “Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu…”,
aşa că…
suntem conştienţi că-n momentul în care Dumnezeu începe să binecuvinteze pe copiii noştri nu numai cu existenţa ci şi cu mântuirea în Domnul Isus Hristos, El se angajează să-i ocrotească până la capăt. 

Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine, şi să Se îndure de tine!” (Num. 6:25), este următoarea binecuvântare. Dumnezeu ne dă lumina Lui pentru a distinge lucrurile şi realităţile aşa cum le vede şi El, să fim conştienţi de adevăratele valori.
Platon îi compătimeşte pe oameni pentru că bâjbâie într-o existenţă a umbrelor. Mulţi oameni trec prin lumea aceasta şi n-ajung niciodată să cunoască adevărata lumină, adevărata realitate care este în Hristos Isus.
Pe noi, Dumnezeu ne-a privilegiat – Îşi înalţă Faţa peste noi, ne luminează, şi ne face parte de ÎNDURAREA Lui. Această îndurare înseamnă milă, graţie, favor nemeritat.
Când rostim această binecuvântare, spunem de fapt că noi vrem ca fiii şi fiicele noastre să primească de la Dumnezeu binecuvântarea pe care nici ei şi nici noi nu o merităm! Îndurarea aceasta are doua aspecte:
a) aspectul negativ: Dumnezeu nu ne dă ceea ce merităm, nu ne dă pierzarea veşnică;
b) aspectul pozitiv: Dumnezeu ne dă ceea ce nu merităm, ne dă mântuirea, adică viaţa veşnică.
La cruce, Dumnezeu S-a îndurat de noi, şi noi cerem îndurare şi pentru copiii noştri. Toţi oamenii au nevoie de-ndurare dar nu toţi o cer, nu toţi o doresc.., iar Dumnezeu ne-ndeamnă să cerem îndurare şi pentru copii. Nu-i meritul nostru în experimentarea binecuvântării lui Dumnezeu!
Conştiinţa îndurării lui Dumnezeu constituie marea deosebire dintre credincioşii adevăraţi faţă de cei falşi. În toate religiile false ni se relatează că omul, prin meritul său, poate să câştige favorul lui Dumnezeu. Din Scripturi aflăm că favorul este dat de Dumnezeu, pe nemeritate, celor ce Il cer. De aceea, Dumnezeu ne învaţă să cerem îndurarea Sa şi pentru copiii noştri! 

Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, şi să-ţi dea pacea!” (Num. 6:26)
Din nou Faţa Lui, bunăvoinţa Lui, apropierea (prietenia) Lui, este cauza binecuvântărilor noastre. Faţa Lui peste noi nu este doar o luminare pasageră, temporară, ci ca o realizare permanentă, iar, ca urmare a acestei binefaceri, ajungem să avem PACEA (articulat hotărât, nu doar pace!). Pacea reprezintă binecuvântarea mântuirii şi a tuturor implicaţiilor ei. Lucrul de care avem toţi nevoie în mod real este pacea lui Dumnezeu, care include de fapt şi pacea cu Dumnezeu.
Prin păcat, noi am ajuns în vrăşmăşie cu Dumnezeu, în conflict cu Singurul care ne poate ferici pentru veşnicie. Întregul Israel este avertizat în acest sens:
Pieirea ta, Israele, este că ai fost împotriva Mea, împotriva Celui ce te putea ajuta.” (Hosea 13:9)
Oameni din toate timpurile au pierit pentru că nu s-au împăcat cu Dumnezeu, necunoscând astfel pacea Lui. Domnul promite pacea, şi o dă celor care acceptă îndurarea Sa.
Copiii noştri se nasc c-o natură păcătoasă în virtutea căreia ajung în conflict cu Dumnezeu, în vrăşmăşie cu însuşi Creatorul lor. Prin binecuvântare, noi cerem lui Dumnezeu să înlăture această stare de beligeranţă şi să le ofere pacea. Mai precis, cerem ca şi descendenţii noştri să-L cunoască personal pe Domnul Isus Hristos.
În N.T. ni se spune că “El este pacea noastră” (ex. Efes. 2:14).
Când zicem “Domnul să-ţi dea pacea!”, am putea parafraza în felul acesta: Domnul (Iahve) să-ţi dea pe Isus, mântuitorul.
În Rom. 5:1 ni se spune: “Deci, fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.” 

În binecuvântare cerem, precum aţi observat, ocrotire, îndurare şi pace.
Nu cerem de exemplu şi sănătate, deoarece pe de o parte este inclusă în acele trei, iar pe de alta, “prin rănile Lui suntem tămăduiţi”!
Nu cerem nici bogăţie! Cine-i mântuit este bogat cu adevărat, chiar dacă aici nu are de-a face cu abundenţă de valori materiale trecătoare…
Nu cerem succes! Cine-i în Hristos are “totul deplin” şi-n viaţa de acum, şi-n cea viitoare, veşnică.
Psalmul 49 descrie pe unii oameni sănătoşi, bogaţi şi faimoşi (până şi ţările sunt numite cu numele lor…), dar care in realitate sunt ca nişte dobitoace care merg la tăiere. - De ce?! - Pentru că nu-L cunosc pe Domnul Isus Hristos şi n-au pace cu Dumnezeu. 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)