...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]    Next >>

IN PRIMA CATEGORIEintra oamenii care de la inceput refuza sa asimileze Cuvantul lui Dumnezeu. La Luca 8:5 citim urmatoarele:
„Sãmãnãtorul a iesit sã-si samene sãmânta. Pe când semãna el, o parte din sãmântã a cãzut lângã drum: a fost cãlcatã în picioare, si au mâncat-o pãsãrile cerului.”
Samanta este aruncata si peste ‘drumul batatorit’, dar acesti oameni reactioneaza ca si cum niciodata nu ar fi fost expusi Cuvantului lui Dumnezeu, fiindca nu-i intereseaza…
Chiar si oamenii care n-au cu nimic a face cu biserica stiu sa citeze texte din Scriptura, dar le iau doar ca aforisme, zicale, maxime, etc. Multi tin Biblia in casa frumos aranjata in vitrina, sau capac la vreun borcan, dar n-o citesc. Daca vin la biserica, acestia participa la predici cu gandul la alte lucruri, si nu stiu despre ce s-a explicat din Cuvant. Astfel, ‘vine Satana si fura ceea ce s-a semanat’…
Oamenii acestia sunt napaditi de tot felul de prejudecati, sunt preocupati de tot felul de lucruri urgente (dar nu si importante), iar de Cuvantul lui Dumnezeu si de sufletul lor n-au timp… Ei n-au ‘gustat sa vada cat de bun este Domnul’, si nu cunosc binecuvantarile cuprinse in Cuvantul Sau. 

“Deschide-mi ochii, ca sã vãd lucrurile minunate ale Legii Tale” (adica ale Cuvantului)!, spune psalmistul. (Psalm 119:18)
Ne rugam si noi ca sa ni se deschida ochii si sa pricepem adevarurile minunate ale lui Dumnezeu?!
Cum se face ca unii oameni nu se mai satura citind Scripturile, iar altii nici n-o deschid, considerand-o ca ceva sec si arid?! Este explicabil, din moment ce unii oameni vin la biserica doar din obisnuinta, doar din religiozitate, doar pentru alte interese sau doar sa ocupe un loc in spatiu… 

La Psalm 19:7 se spune ca “Legea Domnului este desãvârsitã, si învioreazã sufletul; mãrturia Domnului este adevãratã si dã întelepciune celui nestiutor.”
Cine n-are nevoie de inviorare si intelepciune?!
“Orânduirile Domnului sunt fãrã prihanã, si veselesc inima; poruncile Domnului sunt curate si lumineazã ochii.” (Psalm 19:8) Oamenii traiesc insa fara incantare, fara veselie, fara bucurie, pentru ca ei calca in picioare Cuvantul lui Dumnezeu, in loc sa-l recepteze. Satana se grabeste sa ia tot ce se poate din mintea celor care au fost expusi Cuvantului, pentru ca nu cumva acestia sa creada si sa fie salvati, pentru a nu fi binecuvantati.
Prima intrebare care se ridica din text este aceasta:
ESTI GATA SA AUZI CUVANTUL LUI DUMNEZEU?
Dumnezeu ti-a dat ‘urechi’ ca sa receptezi Cuvantul Sau, ca sa te binecuvinteze cu viata care provine din aceasta “samanta” nepieritoare. Cei care nu vor sa auda, ei nici nu pot intelege valoarea Cuvantului, nu pricep utilitatea lui si nici nu vor beneficia de binecuvantarile mari si vesnice ce deriva din cunoasterea lui Dumnezeu, prin Cuvantul Sau. 

A DOUA CATEGORIEde oameni ce se raporteaza la Cuvant sunt cei descrisi la Luca 8:6:
“O altã parte (de samanta) a cãzut pe stâncã; si, cum a rãsãrit, s-a uscat, pentru cã n-avea umezealã.”
Domnul Isus ne spune ca acestia, cand aud Cuvantul, il primesc cu bucurie, pentru scurta vreme, dar n-au radacini adanci…, si, cand vine ispita, ei cad. Pe moment, ei sunt entuziasmati de invataturile sanatoase, datatoare de viata, dar sunt superficiali…, iar daca vine vreo incercare, vreo prigoana, ei renunta, se leapada de Cuvant…
Intrebarea care se ridica pentru ei este aceasta:
ESTI GATA SA PLATESTI PRETUL PENTRU CUVANTUL LUI DUMNEZEU?
Oamenii incadrati aici nu resping Cuvantul, ci-l primesc chiar cu entuziasm, dar nu-l pretuiesc asa cum se cuvine.
Stiti ca adevarul are un pret, nu-i asa?! Cuvantul lui Dumnezeu este tot un adevar, iar Biblia ne indeamna astfel:
“Cumpãrã adevãrul, si nu-l vinde, întelepciunea, învãtãtura si priceperea.” (Proverbe 23:23)
Nu exista pret pentru Cuvant, dar multi il vand pe nimica toata…, facand un schimb total in detrimental lor!
Cei care primesc Cuvantul, trebuie sa se astepte la impotriviri, batjocuri, persecutii, etc., din partea rudelor, prietenilor, vecinilor, colegilor, din partea institutiilor religioase dominante, din partea chiar a unor institutii guvernamentale, s.a.m.d. Cand incercarile apar, acestia palesc insa, pentru ca nu sunt gata sa plateasca pretul…! 

A TREIA CATEGORIEde oameni ce se raporteaza la Cuvant sunt cei descrisi la Luca 8:7:
“O altã parte (de samanta) a cãzut în mijlocul spinilor: spinii au crescut împreunã cu ea si au înecat-o.”
Semnificatia ne este descrisa putin mai jos, in versetul 14:
“Sãmânta, care a cãzut între spini, închipuieste pe aceia cari, dupã ce au auzit Cuvântul, îsi vãd de drum, si-l lasã sã fie înãbusit de grijile, bogãtiile si plãcerile vietii acesteia, si n-aduc rod care sã ajungã la coacere.”
Acestia primesc Cuvantul, inteleg cate ceva din valoarea lui inestimabila, dar ulterior sunt coplesiti de problemele marunte ale vietii, de ingrijorari multiple si meschine, de inselaciunea bogatiilor, etc.
Intrebarea care se ridica pentru ei este aceasta:
ESTI GATA SA DAI LOCUL INTAI DIN VIATA TA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU?
Multi lasa ca problemele curente, cotidiene ale vietii sa-i inabuse. Ei primesc Cuvantul, dar n-au timp sa-l cultive in viata lor… Dimineata se scoala si nu-l citesc, seara se culca fara sa-l studieze, pe la biserica dau ‘din joi in paste’…, si atuncea obositi, de la alte activitati, sau trec pentru discutat afaceri, etc. Inselaciunea bogatiilor ii face pe acestia sa creada ca mai mult castiga daca sunt preocupati cu altceva decat cu Cuvantul lui Dumnezeu…! 

A PATRA CATEGORIEde oameni ce se raporteaza la Cuvant sunt cei descrisi la Luca 8:8:
“O altã parte (de samanta) a cãzut pe pãmânt bun, si a crescut, si a fãcut rod însutit.”
Acestia accepta Cuvantul, il pretuiesc si nu renunta la el, indifferent de c ear veni peste ei…! Multi sunt persecutati sangeros, platesc chiar si cu viata pentru aceasta, dar de Cuvantul Domnului nu se despart, ci-l asculta ca si imparatul David:
“Odatã a vorbit Dumnezeu, de douã ori am auzit cã ‘Puterea este a lui Dumnezu.’” (Psalm 62:11)
Oamenii din aceasta categorie asculta Cuvantul, il cred, ii dau intaietate in viata, il lasa sa actioneze…, si platesc pretul pentru el! Ei n-au doar o credinta teoretica, ci traiesc in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu, fapt pentru care pot sa aduca “roada”. 

In primele 3 categorii prezentate mai sus sunt oamenii pentru care Cuvantul lui Dumnezeu este inefectiv, pentru ca ei nu-l pretuiesc, nu-l pun pe primul loc in viata, nu sunt gata sa ‘plateasca’ pentru el… Ei ajung sub judecata divina, devin incapabili de intelegere…, pentru ca au respins si desconsiderat adevarul lui Dumnezeu
Cei din categoria a 4-a se conformeaza Cuvantului, sunt binecuvantati, aduc roade, chiar insutite, iar Dumnezeu le da tot lor, din ce in ce mai mult…, pentru ca apreciaza Cuvantul, si-L cinstesc pe Dumnezeu. De aceea, n-ar trebui sa ne mai miram cand citim ca “celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar si ce are.” (Matei 13:12) 

Ucenicii Domnului au stiut aceste lucruri, dar si noi le cunoastem la fel de bine…!
Noi ascultam, primim, credem, pretuim si aplicam Cuvantul lui Dumnezeu?! Cine raspunde afirmativ la toate acestea, este binecuvantat cu viata din belsug, si vesnica.
Toti oamenii au parte de aceleasi binecuvantari, dar nu toti raspund pozitiv, acceptand si pretuind Cuvantul in viata lor.
Unii preiau Cuvantul cu toata seriozitatea, il strang in inima, il implinesc si aduc roada, iar altii se raporteaza gresit la el, il desconsidera…, si sfarsesc prin a fi judecati si condamnati.
Fie ca cu totii sa ascultam de Cuvantul binecuvantat al lui Dumnezeu, pentru a beneficia de el atat in viata aceasta cat si-n cea vesnica! 

<< Previous    1  [2]    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)