...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

COSTUL POSIBILITATILOR PIERDUTE!  

Citind relatarea intrarii in Ierusalim a lui Isus Hristos, asa cum este ea expusa in Evanghelia dupa Luca (cap. 19 – re. Floriile), suntem izbiti de niste contraste pronuntate. De exemplu, in timp ce multimile si ucenicii jubileaza, Domnul Isus (centrul atentiei lor) plange, pentru ca vedea necazul lor ulterior… Cu aceasta ocazie, Domnul mentioneaza ocazia irosita a Ierusalimului de-a fi experimentat pacea , si prezinta pretul enorm care va fi platit pentru aceasta posibilitate pierduta. El se exprima astfel:
 „Dacã ai fi cunoscut si tu, mãcar în aceastã zi, lucrurile, care puteau sã-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tãi.” (Luca 19:42) Dupa aceasta observatie, continua astfel:
“Vor veni peste tine zile, când vrãjmasii tãi te vor înconjura cu santuri, te vor împresura, si te vor strânge din toate pãrtile; te vor face una cu pãmântul, pe tine si pe copiii tãi din mijlocul tãu, si nu vor lãsa în tine piatrã pe piatrã, pentru cã n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetatã.” (Luca 19:43-44)
Iata deci o POSIBILITATE PIERDUTA, si un PRET care va fi platit…!

Se platesc si posibilitatile pierdute…?!
Cel mai profund concept ce exista in Economie, este ca fiecare lucru are un pret, ca nimic nu-i gratis. Tinerii , mai necopti si creduli, tind sa creada ca sunt si unele lucruri fara cost, pentru ca ei se uita doar la ‘preturile afisate’, si le scapa din vedere ‘preturile voalate’ …

Sa presupunem ca o companie are nevoie de un specialist cu pregatirea ta, si-ti ofera un salariu pe masura, in urma caruia ti-ar ramane in mana un castig net de $60mii. Tu insa preferi sa ai un serviciu al tau, independent, si reusesti sa aduni la sfarsit de an un castig net de $36mii. Cum iti raportezi realizarile pe acel an? Este suma $36mii un castig real?!
Daca-i intrebi pe economisti, ei iti vor spune ca de fapt, pe anul respectiv, tu nu ai un castig efectiv, ci o pierdere de $24mii, intrucat, daca ai fi acceptat oferta acelei companii, ti-ar fi ramas in mana $60mii.
Astfel de posibilitati oferite, dar nefructificate le-ntalnim si pe plan spiritual…!
De aceea deplange Domnul Isus soarta Ierusalimului, pentru c-a neglijat posibilitatea ce-a avut-o de-a se bucura de pace, fapt pentru care va plati pentru aceasta din greu...

A. EXISTA UN PRET AL POSIBILITATILOR PIERDUTE!
Posibilitatile nu vin fara un pret, chiar daca cei mai multi oameni nu constientizeaza imediat acest lucru.
- Ce posibilitati a avut Ierusalimul? Despre ce vorbeste Domnul Isus atunci cand priveste cetatea de pe Muntele Maslinilor si plange pentru ea?
- Ieruaslimul era cetatea regala a poporului Israel, si toti evreii stiau ca Dumnezeu le va trimete ca Rege pe Mesia, Unsul Sau, prin care sa reverse binecuvantarile Lui. Dumnezeu le promisese ca acest Rege va instaura “domnia dreptatii si a prosperitatii” pentru toti ‘copiii lui Israel’. Toti stiau ca ‘Fiul lui David’ va veni la Ierusalim, si ca prin El vor putea mosteni ‘Imparatia mesianica’…
Ierusalimul a avut posibilitatea sa-L recunoasca pe Regele trimes de Dumnezeu, a avut ocazia sa-I accepte domnia si voia, in urma careia ar fi intrat in plinatatea binacuvantarilor lui Dumnezeu.
Ierusalimul a pierdut ‘vremea cand a fost cercetat’, a pierdut recunoasterea timpului lui Mesia, a pierdut Regele si Imparatia promisa, a pierdut izbavirea mult asteptata, si binecuvantarile ce-ar fi urmat… Orasul a ramas mai departe sub calcaiul Romei, iar in timpul lui Titus (in 70e.n.) a fost distrus total si violent, de “n-a ramas piatra pe piatra”…
- A avut Ierusalimul posibilitatea de-a ajunge in culmea gloriei, avandu-l in frunte pe Regele promis?!
- Da! Domnul Isus se adreseaza astfel cetatii:
“De câte ori am vrut sã strâng pe copiii tãi cum îsi strânge gãina puii sub aripi, si n-ati vrut!” (Matei 23:37)

Ierusalimului i s-a oferit izbavirea, dar a neglijat-o si a refuzat-o…!
Dumnezeu ofera de fapt mantuirea/izbavirea Sa fiecarui om de pe pamant. De ex. la 1 Timotei 2:1-6 citim:
“Vã îndemn, deci, înainte de toate, sã faceti rugãciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru TOTI OAMENII, pentru împãrati si pentru toti cei ce sunt înãltati în dregãtorii, ca sã putem duce astfel o viatã pacinicã si linistitã, cu toatã evlavia si cu toatã cinstea. Lucrul acesta este bun si bine primit înaintea lui Dumnezeu, mântuitorul nostru, care voieste ca TOTI OAMENII sã fie mântuiti si sã vinã la cunostinta adevãrului. Cãci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine însusi, ca pret de rãscumpãrare PENTRU TOTI”
Nu poti citi Cuvantul lui Dumnezeu, fara a fi impresionat de dorinta Lui cea mare de-a salva pe toti oamenii de la prapadul judecatii pacatului.
De ex. la Ezechiel ne este repetat acest mesaj: “Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, cã nu doresc moartea pãcãtosului, ci sã se întoarcã de la calea lui si sã trãiascã.”
Evangheliile scot si ele in evidenta dorinta lui Dumnezeu de a ne mantui. Multi stiu pe de rost versetul de la Ioan 3:16 (o repetare de continut a versetului 15):
“Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca ORICINE crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã.”
Versetul urmator (17), explica faptul ca 17 “Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sãu în lume ca sã judece lumea, ci ca lumea sã fie mântuitã prin El.” Ce vrem mai mult?!

Capitolele 3 si 4 din Epistola lui Pavel catre Evrei, vorbesc despre o pace si o odihna pe care Dumnezeu o ofera fiecarui pacatos, prin Domnul Isus, si pledeaza cu omul nemantuit , indemnandu-l sa se grabeasca sa intre in aceasta odihna, sa experimenteze imediat aceasta pace, astfel incat “nimeni sa nu se pomeneasca venit prea tarziu.
La Evrei 4:11 ni se spune : “Sã ne grãbim, deci, sã intrãm în odihna aceasta, pentru ca nimeni sã nu cadã în aceeasi pildã de neascultare”, adica nimeni sa nu treaca pe langa aceasta posibilitate, fara sa o fructifice.
“Sã luãm, deci, bine seama, ca, atâta vreme cât rãmâne în picioare fãgãduinta intrãrii în odihna Lui, nici unul din voi sã nu se pomeneascã venit prea tîrziu.” (Evrei 4:1)
Pretul platit pentru o astfel de oferta neglijata este pierzarea vesnica! Dumnezeu spune despre cei care nu iau seama la invitatia Lui, ca “nu vor intra in odihna” Sa. Cei care desconsidera oferta mantuirii, si trec pe langa aceasta posibilitate fara s-o fructifice, vor experimenta opusul ei: pierzania.
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)