...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

„IMPOTRIVITI-VA DIAVOLULUI...!”  

 

Triumful Domnului (vezi articolul “Nu Ma tinea! ”) constituie o realitate prin care si noi, cei credinciosi, am capatat autoritate asupra “duhurilor rautatii”, din “locurile ceresti”. 

La Efeseni 6:9-18 ni se arata cum sa folosim armele/armatura Domnului, astfel incat sa fim siguri de victorie, in lupta cu “duhurile rele”. 

Textul spune asa (versetele 9-13): 

“ Încolo, fratilor, întãriti-vã în Domnul si în puterea tãriei Lui. Îmbrãcati-vã cu toatã armãtura lui Dumnezeu, ca sã puteti tinea piept împotriva uneltirilor diavolului. Cãci noi n-avem de luptat împotriva cãrnii si sângelui, ci împotriva cãpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stãpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rãutãtii care sunt în locurile ceresti. De aceea, luati toatã armãtura lui Dumnezeu, ca sã vã puteti împotrivi în ziua cea rea, si sã rãmâneti în picioare, dupã ce veti fi biruit totul.” 

  

Suntem indemnati sa ne intarim in puterea lui Dumnezeu, si sa fim partasi autoritatii pe care Domnul Isus Hristos o are asupra ingerilor decazuti. Asa dupa cum un simplu inger ales, al Domnului are acum putere mai mare decat cel mai mare inger decazut, tot astfel, cel mai simplu credincios, va avea acum mai multa autoritate si putere, asupra tuturor ordinelor ingeresti…! 

Multi misionari , mai ales cei care merg in tari pagane, sunt deseori confruntati acolo cu puterea celui rau. In multe situatii , misionarii sunt nevoiti sa se impotriveasca duhurilor rele ale vrajitorilor , ale shamanilor, care ii infricoseaza pe bastinasi, putand provoca chiar moartea unora… Misionarii insa se ‘lupta’ cu tarie , fiindca puterea lor, obtinuta prin Isus Hristos, Domnul, este net superioara. Toate ‘armele’ shamanului (obiecte vrajitoresti, unelte, arme propriuzise, descantece, blesteme, s.a.m.d.) raman neputincioase in lupta cu misionarii, care poruncesc duhurilor rele, in numele Domnului Isus Hristos, sa-i paraseasca pe cei posedati, sa nu-i mai chinuie pe oameni… 

  

- Care-i explicatia acestei autoritati?! 

- Simplu! Triumful Domnului Isus, in sferele ceresti, asupra tuturor domniilor si stapanirilor, care au avut putere pana atunci asupra oamenilor. Triumful Sau, El ni l-a transferat si noua. De aceea Biblia ne indeamna direct si sigur: “Împotriviti-vã diavolului, si el va fugi de la voi.”! (Iacov 4:7) 

  

Triumful Domnului asupra duhurilor rautatii a avut loc in cer, imediat dupa inviere, in prezenta ingerilor alesi, si in fata tuturor rascumparatilor care fusesera izbaviti din Sheol, stramutati fiind acum in prezenta Tatalui. De aceea, apostolul Pavel spune ca acest triumf s-a desfasurat in public, in fata lumii, desi nici un om care traia pe pamant nu a participat - publicul a fost publicul cerului. 

  

Privind autoritatea noastra pe care am primit-o asupra duhurilor rautatii, ca victoria sa ne fie asigurata, , trebuie sa ne supunem lui Dumnezeu: in prima parte a versetului de la Iacov 4:7 ni se spune astfel: “Supuneti-vã, deci, lui Dumnezeu!”. 

Ca sa ne impotrivim cu succes diavolului, trebuie mai intai sa-L ascultam pe Dumnezeu, sa facem voia Lui. Aceasta este ordinea lucrurilor…! Si Domnul Isus a avut putere asupra duhurilor rele, pentru ca S-a supus Tatalui. El chiar spunea: “Eu intotdeauna fac ce-i este placut Tatalui”, indeplinesc voia Lui. 

  

Sa vedem o alta imprejurare, in care Domnul Isus a afirmat ca ‘stapanul lumii’ acesteia va fi infrant si judecat, prin lucrarea pe are El urma s-o savarseasca la cruce! Domnul S-a exprimat astfel: 

“Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stãpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afarã.” (Ioan 12:31); 

“Nu voi mai vorbi mult cu voi; cãci vine stãpânitorul lumii acesteia. El N-ARE NIMIC în Mine”. (Ioan 14:30) 

Domnul Isus S-a supus voii Tatalui, si a trait in sfintenie, asa ca cel rau nu putea pretinde ca are ceva ‘teren’ in viata Lui… 

Cand CEL RAU NU ARE NIMIC IN NOI, atunci avem autoritate si putere asupra lui. 

‘DE DREPT’, prin Domnul Isus Hristos , avem autoritate asupra duhurilor rele…, dar o avem oare si ‘DE FAPT’?! 

  

Nu cumva cel rau are vreun atu asupra noastra, ceva de-al lui in noi? 

Diavolul este “tatal minciunii”, spune Scriptura. Exista cumva neadevar in viata noastra? Daca da, atunci nu putem si noi afirma ca cel rau nu are nimic in noi…! 

Satana este cel care face dezbinare intre oameni… Nu cumva ne complacem si noi in asa ceva? Diabolos = calomniator… Tot Satana este cel care uraste, si a fost de la inceput “un ucigas”… 

Satana s-a razvratit impotriva autoritatii divine… Exista oare si in viata noastra nesupunere?! 
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)