...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

LIBERTATE..., ORI SCLAVIE...?!  

De ce exista in lume atata rau si suferinta?!? De ce sunt cutremure, alunecari de teren, tsunami, inundatii, incendii, furtuni si alte calamitati catastrofale?!
Apoi sunt dezastrele economice si sociale, crize ce produc perturbari mari in societate…, si lasa in urma saracie si foamete. Dezastrele politice implica blocade, conflicte etnice, razboaie, refugiati, etc.
Epidemiile, si tot felul de boli simple sau combinate secera multe vieti, sau lasa cu sechele pe cei care le-au contractat.
Traim intr-o societate care arata o continua crestere a criminalitatii, intr-un context in care de multe ori cei rai prospera, iar cei corecti si drepti sufera…


Sa credem oare ce scrie la Romani 8:28, ca “toate lucrurile lucreazã împreunã spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupã planul Sãu” ?! Au dreptate crestinii cand spun ca Dumnezeu stapaneste lumea?! Nu cumva are dreptate Karl Marx spunand ca “religia este opiu pentru popor”, adica un drog care-i face pe oameni doar sa mai uite pe moment de necazuri, si sa intretina iluzia ca-ntr-o zi vor avea parte de-o existenta mai buna in cer?!
Ce-i indreptateste pe crestini sa creada ca pentru ei totul o sa se sfarseasca cu bine?! Oare chiar este Dumnezeu stapan peste toate lucrurile?! Este El in stare sa infaptuiasca tot ceea ce a promis? 

Biblia il prezinta pe Dumnezeu ca pe un Suveran care stapaneste cu autoritate deplina peste toate lucrurile.
“Domnul Si-a asezat scaunul de domnie în ceruri, si domnia Lui stãpâneste peste tot”, scrie la Psalmul 103:19, iar in Psalm 135:5-6, autorul declara
“Stiu cã Domnul este mare, si cã Domnul nostru este mai presus de toti dumnezeii.
Domnul face tot ce vrea în ceruri si pe pãmânt, în mãri si în toate adâncurile.”
- Ne mangaie insa cu ceva pe noi atotputernicia Sa?! - Bineinteles ca da, fiindca El isi exercita suveranitatea pentru a ne mantui, pentru a ne asista in toate problemele existentei…, si a ne binecuvanta vesnic.
“Binecuvântat sã fie Dumnezeu, Tatãl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântãri”, ni se spune la Efeseni 1:3. Dumnezeu ne-a randuit sa fim ai Lui:
“Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinti si fãrã prihanã înaintea Lui, dupãce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte sã fim înfiati prin Isus Hristos, dupã buna plãcere a voiei Sale” (Efeseni 1:4-5)
Ba mai mult, “În El am fost fãcuti si mostenitori, fiind rânduiti mai dinainte, dupã hotãrârea Aceluia, care face toate dupã sfatul voiei Sale” (Efeseni 1:11) 

Pentru ca Dumnezeu este Suveran, El nu da socoteala nimanui si nimeni nu poate sa-L intrebe de ce face ceea ce face. Totodata, El nu are nevoie de asistenta din partea nimanui, si actioneaza independent de orice alt lucru, pe cata vreme deciziile si actiunile noastre sunt conditionate de circumstantele si factorii fara numar care le influenteaza.
Oamenii vorbesc de natiuni suverane, de indivizi care actioneaza suveran, dar nu aceasta-i realitatea. Libertatea noastra este foarte relativa, pentru ca suntem limitati de trup si minte, de timp si spatiu, de legile fizice ale lumii in care traim, etc.
Iata ce spune profetul Isaia la cap. 46:10, despre Domnul:
“Eu am vestit de la început ce are sã se întâmple si cu mult înainte ce nu este încã împlinit. Eu zic: „Hotãrârile Mele vor rãmâne în picioare, si Îmi voi aduce la îndeplinire toatã voia Mea.” 

Unii oameni spun ca daca Dumnezeu hotareste si controleaza toate lucrurile, inseamna ca El e raspunzator si de existenta raului si a suferintei.
Este adevarat ca Dumnezeu a creat toate lucrurile, numai ca pe unele le-a creat in mod DIRECT, iar pe altele INDIRECT, prin agentii morali pe care i-a adus aprioric in fiinta. Dumnezeu nu a creat in mod direct raul si suferinta, dar a permis aparitia lor.
Trebuie sa facem distinctie intre VOIA DECRETIVA a lui Dumnezeu, prin care a stabilit ce sa apara in mod direct…, si VOIA PERMISIVA a Sa, care se refera la actiunile si rezultatele pe care El le-a ingaduit sa apara, ca produs al deciziilor morale ale fapturilor Sale.
De ex. daca Dumnezeu a permis subiectului uman, inteligent si LIBER, sa infaptuiasca raul, nu inseamna ca El a generat sau aprobat raul…, or ca raul este legitim.
Dumnezeu, in suveranitatea lui, poate sa permita aparitia raului fara a-l opri, desi are si puterea si acest drept. Tot Dumnezeu poate sa intoarca raul spre binele nostru, in multiple feluri…!
Dumnezeu nu este autorul raului si al suferintei, dar le-a permis in mod constient, le controleaza si le incorporeaza in lucrarea Lui.
Lucrul acesta trebuie sa-l inteleaga crestinii, ca Dumnezeu foloseste chiar si evenimentele neplacute pentru a ne binecuvanta atat in viata aceasta cat si in vesnicie.
Raul si suferinta, desi produc ’distonante’…, sub bagheta Dirijorului Suprem, pot contribui la rezolvarea pe un plan superior a intregei ’simfonii’. 
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)