...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

MAGARUSUL...!  

DOMNUL ARE TREBUINTA DE MAGARUS, citim la Luca 19:31: "Daca va va intreba cineva: "Pentru ce-l dezlegati?" sa-i spuneti asa: "Pentru ca Domnul are trebuinta de el.""
Să începem chiar cu expresia Domnului Isus: “Domnul are trebuinţă de el”.
Şocant, nu?!
Stăpânul tuturor lucrurilor, ne spune că are nevoie de lucruri din partea noastră…
Prin natura Sa, Domnul nu are nevoie de nimic. El există prin Sine, şi El este autosuficient. Noi toţi avem nevoie de El, şi nu din când în când, nu numai în anumite momente deosebite, ci clipă de clipă. Noi nu putem fără El …

Ni se spune despre Domnul, la Evrei 1:3:
“El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui”,
… adică El ne susţine; noi toţi îi datorăm şi existenţa, şi subzistenţa de fiecare zi, şi fiecare lucru ce-l avem (chiar şi măgăruşul).
Lucrurile de care spunem “sunt ale mele”, de fapt sunt ale Lui, dar date nouă-n folosinţă.

Acum, acest Domn, acest Suveran absolut, care posedă Pământul, lumea şi toate lucrurile, spune că El are nevoie de lucruri din partea noastră!
Domnul solicită pe cei care vor să-I recunoască domnia, le cere să-I pună la dispoziţie lucrurile lor!
Care-i raţiunea?
De ce El, Stăpânul, solicită lucrurile noastre?!
Niciunul din noi nu putem înţelege acum pe deplin…! De ce Domnul a hotărât să devină om, şi sărac?!

În momentul în care Domnul Isus Hristos solicita acel măgar, l-a cerut pentru că-I trebuia, pentru că n-avea nici măcar un animal care să-L poarte din loc în loc.
Domnul Isus n-a făcut niciodată o minune pentru Sine, pentru a-Şi satisface trebuinţele proprii. Nici când a flămânzit 40 de zile în pustie, n-a produs pâine în mod miraculos, ca să-Şi astâmpere foamea. El a avut nevoie când a fost flămând, să-I ofere cineva pâine, când a fost însetat, să-I ofere cineva apă, când a fost să intre în Ierusalim, să-I ofere cineva măgăruşul…

De ce a hotărât să ne solicite pe noi, pentru a–I pune la dispoziţie lucrurile trebuincioase?!
În suveranitatea şi înţelepciunea Lui, Domnul a hotărât să ne facă părtaşi lucrărilor Sale, şi El S-a limitat, ca să ne dea nouă posibilitatea de-a lucra împreună cu El.
Domnul poate face totul fără aportul nostru, şi totuşi ne solicită şi pe noi să-I punem la dispoziţie lucrurile noastre, prin care El să-Şi facă lucrarea.

Cel ce n-are nevoie de nimic, cere de la noi! Auzim noi glasul Lui? Distingem cerinţele Lui? Suntem gata să-I oferim acele lucruri?
Domnul nu ne cere lucruri/fapte de care nu suntem în stare – El ne cere însă lucruri de care şi noi avem nevoie!
(Apare cumva ‘ciocnire de interese’, ce credeti?!) 

Domnul nu solicită de la noi ceea ce ne prisoseşte…!
Domnul nu ne cere lucruri de care nu mai avem nevoie, de care ne debarasăm!
Proprietarii aveau şi ei nevoie de animale (măgăriţa + măgăruşul), fapt pentru care le priponiseră afară din grajd, doar să plece la treburi.

Domnul nu solicită de la noi ceea ce ne prisoseşte…!
Unii creştini îşi închipuie că pot să-L slujească pe Domnul oferindu-I lucrurile de care nu mai au ei nevoie…!
Aparent, interesele Domnului intră-n conflict cu interesele noastre.
Care interes va prima?
Expresia: “DOMNUL ARE TREBUINŢĂ de el”, ne arată că interesele Domnului trebuie să primeze. Dacă El este Domnul nostru, ar trebui să punem totdeauna interesele Lui inaintea alor noastre, altfel ne-am situa printre aceia care doar spun Doamne, Doamne, dar nu-L tratează ca Domn şi ca Stăpân. 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)