...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

“NOU SUB SOARE”...!  

Cel mai intelept om de pe fata pamantului, imparatul Solomon a scris cartea Eclesiastul, pe care multi n-au inteles-o, ajungand sa se indoiasca daca-i inspirata sau nu, daca trebuie cuprinsa in Sfanta Scriptura sau nu…  Aparent, aceasta carte are afirmatii excentrice…, si ofera un sumbru tablou al vietii, unul pesimist, intretinand o nota de descurajare si de dezamagire dusa la extrem: “totul e desertaciune si goana dupa vant”…!  (Pentru cine nu-i familiar, ii propun sa citeasca cel putin primul capitol (doar 18 versete) din cartea Eclesiastul!)
Chiar de la inceputul cartii putem realiza continutul aparent deprimant, dar si solutia care transpare, solutie care nu putea fi revelata fara a fi inspirata de Duhul lui Dumnezeu…

Inteleptul intreaba retoric:  “Ce folos are omul din toatã truda pe care si-o dã sub soare?”  (Ecl.1:3)  Intrebarea este buna, dar trebuie sa traim, trebuie sa muncim…
“Un neam trece, altul vine, si pãmântul rãmâne vesnic în picioare” (Ecl.1:4)  -  este o perindare permanenta in istorie .  Apoi, in versetul 8, se spun urmatoarele:
“Toate lucrurile sunt într-o necurmatã frãmântare, asa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai saturã privind, si urechea nu oboseste auzind.”
Este framantare, este schimbare…, dar nu exista noutate, spune autorul, subliniind in versetul imediat urmator:  “Ce a fost, va mai fi, si ce s-a fãcut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.”
Daca nu este nimic nou, cum se face totusi ca ” ochiul nu se mai saturã privind” schimbarile si “urechea nu oboseste auzind” transformarile?!
Oare la ce se refera afirmatia ca exista schimbare, framantare, dar nimica nou?! 

Eclesiastul nu neaga progresul omului in diferitel domenii de activitate!  Sunt multe schimbari si transformari care incanta ochiul si urechea…  Exista progres in cunostinta, in cultura, arta, tehnica, s.a.m.d., mai ales in vremurile noastre:  “la vremea sfârsitului… cunostinta va creste”  (Daniel 12:4) considerabil… 
De fapt ce vrea sa spuna  Solomon?  Nu cumva face o afirmatie eronata?!
Inteleptul constata ca exista un domeniu, cel mai important, in care nu se realizeaza nici un progres…  Este realitatea pe plan spiritual, care se rasfrange pe toate celelalte planuri, realitatea in care ne-am nascut, in care traim si-n care ne sfarsim zilele: REALITATEA PACATULUI.

Este starea de coruptie si stricaciune in care ne aflam de la nastere si pana la moarte – realitatea care ne duce la moarte.  In privinta aceasta , spune el, nu este nimic nou!
Un neam vine, trece…, si altulm ii ia locul, avand aceeasi experienta.  Mergem in cerc, generatie dupa generatie, dar nu apare nimic nou…!

Poate exista perceptia unui progres, dar in realitate nu exista nimic nou, inviorator, regenerator…
Omul este de mii de ani acelasi… In versetul 15 Solomon  spune :
“Ce este strîmb, nu se poate îndrepta, si ce lipseste nu poate fi trecut la numãr.”

- Ce este stramb?!
- Este natura noastra, cu care ne nastem, pe care am mostenit-o de la “primul Adam”… Avem natura pacatoasa (fire pamanteasca), si niciodata in decursul istoriei nu s-a gasit un remediu pentru indreptarea acestui lucru “stramb”.  De aceea istoria este plina de razboaie, genociduri, crime, faradelegi, nedreptate, etc.
“Lipseste” ceva pe care nu omenirea il poate adauga la numar…
- Stiti ce a lipsit dintodeauna in istorie?!
- Un om neprihanit, Unul care sa revolutioneze lumea, s-o schimbe radical, sa opreasca degradarea individului , a societatii si a naturii, sa stopeze moartea…

Inteleptul a studiat fiecare domeniu de activitate:
“Mi-am pus inima sã cercetez si sã adâncesc cu întelepciune tot ce se întâmplã sub ceruri: iatã o îndeletnicire plinã de trudã, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. Am vãzut tot ce se face sub soare, si iatã cã totul este desertãciune si goanã dupã vânt! (Ecl. 1:13-14) 
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)