...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2    Next >>

RUGACIUNEA – CATEVA REFLECTII…!  

A.  Despre Domnul Isus Hristos, ni se spune astfel la Matei 14:23:
“După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte. Se înoptase, şi El era singur acolo.”
 (Vezi si articolul de pe Blogul meu intitulat “Despre RUGACIUNE…!”)

Cineva spunea ca  “Adevărata predică se naşte în cămăruţa rugăciunii.
Omu’—omul lui Dumnezeu—este de fapt făurit în cămăruţa rugăciunii. Viaţa lui, convingerile lui cele mai profunde se nasc în comuniunea cu Dumnezeu. Agonia spiritului său şi povara lui spirituală, cele mai tăioase predici şi cele mai dulci cuvinte ale sale, se nasc atunci când e singur cu Dumnezeu.”
Unii, cand nu mai au incotro…, ajung de afirma ca: “Nu mai avem altceva de făcut decât să ne rugăm”…, numai ca atitudinea sanatoasa este aceasta: rugăciunea ar trebui să fie prima acţiune a credincioşilor, nu ultima


Dacă Mântuitorul nostru, atunci când era aici în trup, a simţit nevoia supremă să stea
în rugăciune cu Tatăl, cu cât mai mult ar trebui lucrul acesta să fie o prioritate pentru noi?!

Si noi suntem indemnati in Cuvant sa ne indreptam cu nadejde tot spre Tatal, spre Dumnezeul “cel viu si adevarat”, spre “Cel Atotputernic”, si nu spre dumnezei falsi, oameni (vii sau moaste..), icoane, s.a.m.d.
Rugăciunea n-ar trebui să fie o datorie obositoare şi plictisitoare, ci o plăcere spirituală înaltă, o delectare pentru noi în a-L auzi pe Tatăl şi a-I spune Lui totul, în intimitatea cea mai delicată pe care o poate avea un muritor care se atinge de ‘poala hainei Celui Veşnic’...
Prin rugăciune biruim forţele celui rău (Efeseni 6:18), primim harul îndurărilor lui Dumnezeu (Filipeni 4:6-7), căpătăm înţelepciune atunci când nu ştim ce hotărâri să luăm (Iacov 1:5), etc.


“Tot omul, fie bogat sau sarac, prost sau destept, cult sau nu, tanar sau batran, bolnav sau sanatos, daca Il iubeste si cauta pe Dumnezeu prin rugaciune cu toata inima, dornic in mod sincer de a afla adevarul cu credinta, cu umilinta, cu incredere si mai ales cu perseverenta, va vedea miracole in viata lui si ochii i se vor deschide pentru a vedea si a intelege sensul si rostul creatiei Lui si a intregei omeniri”, spunea al dvs. Arsenie Boca…
La Iacov 5:15-16, citim urmatoarele:
"RUGĂCIUNEA făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.
Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi RUGAŢI-VĂ unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are RUGĂCIUNEA FIERBINTE a celui neprihănit." 


Dumnezeu nu acceptă închinarea făcută în şagă, plicitisitoare, în silă…
Unul din motivele pentru care mulţi creştini nu se închină în biserică cu putere, zel şi entuziasm este pentru că nu au intimitate cu Domnul Isus nici la ei acasă.
Uneori, faptul ca Dumnezeu raspunde la anumite rugaciuni, nu si inseamna ca este de acord cu modul nostru de inchinare!
 Pe adevăraţii închinători nu este nevoie să îi atragi cu programe, concerte şi invitaţi surpriză. Nu! Ei vin cu ‘focul’ de acasă - un foc aprins în “cămăruţă”.
Ce-ai spune dacă aş veni într-o duminică dimineaţă la biserică şi mi-aş pune o poză mare pe locul în care să zicem că stau de obicei şi apoi m-aş duce acasă şi m-aş uita la TV?  Vei zice ca-s nebun, nu-i asa?!
Dacă inima ta nu este angajată în închinarea din biserică, dacă mintea ta nu este prezentă la ‘serviciul divin’, atunci eşti vinovat de aceeaşi nebunie!
Se pare că crestinii de astăzi sunt atât de grăbiţi încât nici nu mai vor să se oprească pentru sa zicem una-doua ore să se închine înaintea lui Dumnezeu. Biserica este pentru aceştia un loc în care se “pierde vremea”... Pe ei îi întreb atunci, ce părere au despre versetul:
“Să nu părăsim adunarea noastră cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.” (Ev.10:25 ) ?
Cum se poate să iubeşti pe Dumnezeu dacă nu vrei să fi si sa te “îndemni” cu copiii Sai?!


“Ceea ce ne desparte de Dumnezeu este, nici mai mult nici mai puţin, decât… o rugăciune, sustinea de ex. William A. Ward…,
…dar un preot roman explica si de ce:
 “Rugăciunea este strigătul unui copil către tatăl său, este exprimarea dorinţei şi aşteptărilor lui. Cuvântul “Tată” exprimă intimitatea şi în V.T. este întâlnit de 7 ori şi niciodată rostit personal în rugăciune, însă în N.T. este întâlnit de 258 de ori cu referire la Dumnezeu. În general relaţia şi comunicarea dintre oameni este condiţionată de mulţi factori, la fel şi comunicarea cu Dumnezeu. Iată câteva condiţii ale rugăciunii ascultate de Dumnezeu: rugăciunea trebuie să fie făcută cu încrederea că Dumnezeu o ascultă cu dragoste de Tată, trebuie făcută cu insistenţă, cu deplină hotărâre, făcută într-o stare de conformare voiei divine, cu o inimă curată, adresată Tatălui, făcută în numele Mântuitorului Hristos, sub inspiraţia Duhului Sfânt, cu dorinţa reală de a trăi în absenţa păcatului, făcută în urma iertării tuturor celor vinovaţi (vezi rugaciunea ‘Tatal nostru’!), făcută pe fondul unei bune relaţii de familie, cu un spirit lipsit de egoism, cu interes în primul rând pentru Împărăţia cerurilor, făcută într-o stare de neprihănire personală...”

Pentru cei cu “inima curata”, sunt valabile versete ca acestea:
Psalm 50:15: Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!
Isaia 65:24: Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Ieremia 33:3: Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti! 
<< Previous    [1]  2    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)