...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]  4    Next >>

CĂDERE 'ÎN MASĂ'
În timpul comuniştilor, din toate cultele din România, numeroşi creştini au căzut la ispita a III-a…
Bunăoară seminariştii plecau pe portile şcolii după 3-4 ani de studiu în care se pregăteau să fie “lucrători cu Evanghelia”. Ei urmau să predice Cuvântul, să păstorească biserici, să aducă oameni în Împărăţia lui Dumnezeu…
Calea Domnului era să stea “drept” şi să predice fără frică Cuvântul Lui, într-o societate care-i ameninţa cu persecuţia şi chiar închisoarea…
Calea oferită de Satana era să facă aceeaşi lucrare, dar să ocolească "crucea" printr-un mic compromis: să colaboreze cu organele care le cereau informaţii.

Oferta era să-şi împlinească misiunea vieţii lor fără ‘dificultăţi’...
Fraţilor, spuneau ei, colaborând cu organele de stat, ajutăm lucrarea lui Dumnezeu!

Nici peste hotare n-a fost prea diferit. Mai toate bisericile româneşti făceau parte din aşa numitele Asociaţii care erau de fapt organizaţii înregimentate regimului comunist de la Bucureşti. Mulţi tineri promiţători au acceptat micul compromis şi-au închis ochii la neregulile din aceste asociaţii (interne şi externe), dar a fost mereu şi câte o “rămăşiţă” care a ales calea jertfei. 

 ‘EPILOGUL’ ISPITIRII
În fiecare instanţă, Domnul Isus a apelat la Cuvântul scris, şi a procedat întocmai cerinţelor lui Dumnezeu. El a cunoscut, a crezut şi a aplicat Cuvântul…
Bine, bine, dar cum s-a finalizat ispitirea?
Găsim scris aşa:
“Atunci diavolul L-a lăsat. Şi deodată au venit la Isus nişte îngeri, şi au început să-I slujească.” (Matei 4:11)
Satana a plecat, “L-a lăsat”.
Oh, dacă am ştii şi noi că diavolul este limitat…! Şi timpul cât ne poate ispiti este limitat, şi intensitatea ispitirii lui este limitată de către Dumnezeu, care are în control toate lucrurile:
“Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. (1 Cor. 10:13)

Oricât de ‘cotită’ am da-o, nu putem justifica alegerea unei căi nelegitime de a ‘rezolva’ ispita! Dacă ‘luăm poziţie’, Satana va pleca şi de la noi!
Şi Matei şi Marcu ne spun că după imediat după plecarea diavolului au intrat îngerii ‘în scenă’, slujindu-L pe Domnul. De ce? Pentru că L-au recunoscut ca Domn.
Sosise “timpul lui Dumnezeu” ca Domnul Isus Hristos să-Şi astâmpere foamea. Ei I-au adus de mâncare şi L-au dus pe Domnul “pe mâini”, conform proorociei lui David:
“Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;
şi ei te vor duce pe mâni, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.”
(Ps. 91:11-12 - citiţi tot psalmul!)
Domnul Isus are deci, la sfârşitul ispitei, şi pâine, şi asistenţă, şi poziţie, şi putere, dar şi victoria ce-a câştigat-o pentru noi toţi.
<< Previous    1  2  [3]  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)