...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3    Next >>


Ce spune Domnul ? Roada determina natura pomului sau invers? Desigur ca natura pomului determina roada. ‘Cauza’ este natura pomului iar ‘efectul’ este fructul. Nu roada duce la schimbarea ‘naturii’, asa cum isi inchipuie si sustin cu indarjire unii.
Daca pomul este nobil, schimbat prin pocainta (altoit) va aduce roada aleasa.
Credinta in Domnul Isus Hristos a adus in viata noastra schimbarea naturii noastre care produce acum roada noua, nobila. 

Sa aducem in prim ‘plan’ cateva texte luate-n brate de cei care sustin ca mantuirea este si prin fapte, nu numai prin har.

Romani 2:7-11: “Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea; Si va da manie si urgie celor ce, din duh de galceava, se impotrivesc adevarului si asculta de nelegiuire.
Necaz si stramtorare va veni peste orice suflet omenesc care face raul: intai peste Iudeu, apoi peste Grec. Slava, cinste si pace va veni insa peste oricine face binele: intai peste Iudeu, apoi peste Grec. Caci inaintea lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului.”

Jacov 2:21-24: “Avraam, parintele nostru, n-a fost el socotit neprihanit prin fapte, cand a adus pe fiul sau Isaac jertfa pe altar?
Vezi ca credinta lucra impreuna cu faptele lui, si, prin fapte, credinta a ajuns desavarsita.
Astfel s-a implinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si i s-a socotit ca neprihanire”; si el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu.”
Vedeti, deci, ca omul este socotit neprihanit prin fapte, si nu numai prin credinta.

Cat pe ce sa fim pusi in incurcatura, nu-i asa?! Citim la:
Efeseni 2:8-9: “Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.”
…iar la Iacov se mentioneaza ca “omul este socotit neprihanit prin fapte, si nu numai prin credinta”. Se contrazic oare Scripturile? Nu, nu se contrazic deloc.

Sa recitim Romani 2:7-11 si apoi sa privim ce se spune inainte in Cuvant:
“Si crezi tu, omule, care judeci pe cei ce savarsesc astfel de lucruri, si pe care le faci si tu, ca vei scapa de judecata lui Dumnezeu? Sau dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei si indelungei Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta? (Rom. 2:3-4)
Este vorba aici de pocainta pe care Dumnezeu o cere. “Dar, cu impietrirea inimii tale, care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu” (Rom. 2:5)
Precum observati, binele facut de unii care staruiesc in bine este infaptuit pe baza pocaintei , a credintei, si raul facut de altii este infaptuit pe baza refuzului pocaintei. Nu faptele in sine determina mantuirea – ele vin sa demonstreze prezenta sau lipsa pocaintei.

Sa recitim acum Jacov 2:21-24 la care sa adaugam si referirile despre Avraam de la Romans 4:3-5:
“Caci ce zice Scriptura? „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s-a socotit ca neprihanire.” Insa, celui ce lucreaza, plata cuvenita lui i se socoteste nu ca un har, ci ca ceva datorat; pe cand, celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el, ii este socotita ca neprihanire.”
Ati sesizat cred ca cel care “nu lucreaza”, ci crede doar, acela-i socotit neprihanit. Aceasta se pune ‘in ecuatie’ astfel (in care “nu lucreaza” implica semnul minus):

CREDINTA minus (-) FAPTE = MANTUIRE

sau altfel scris (mutand un termen in partea cealalta si schimbandu-i semnul):

CREDINTA = MANTUIRE plus (+) FAPTE

Dumnezeu nu va mantui pe nimeni pentru faptele lui bune. Daca ai ajuns mantuit prin credinta, apar apoi si faptele, cu semnul (+).

Galatenii au fost indusi in eroare de propovaduitori falsi care au adus “o alta evanghelie” (cum se exprima Pavel) si au determinat pe unii crestini sa oscileze, sa creada ca si faptele lor ar avea un rol important in mantuirea lor.
Pavel ia o atitudine ferma si le scrie:
Galateni 3:6-7 “Tot asa si „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si credinta aceasta i-a fost socotits ca neprihanire.” Intelegeti si voi, deci, ca fii ai lui Avraam sunt cei ce au credinta.””
Apoi, tot Pavel mentioneaza despre fapte:
Galateni 3:10: “Caci toti cei ce se bizuiesc pe faptele Legii, Sunt sub blestem; pentru ca este scris: „Blestemat este oricine nu staruieste in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca.”
Stiti vreun om care are fapte perfecte? Nu-i niciunul care sa fi implinit in totalitate Legea lui Dumnezeu. Faptele noastre ‘bune’ apar ca o “haina murdara” inaintea lui Dumnezeu.
Cine se bizuie pe faptele sale sau pe ‘credinta + fapte’, acela este inca sub blestem. “Cel neprihanit prin credinta va trai.” (Gal. 3:11)
<< Previous    1  [2]  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)