...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]    Next >>
 

SUFERINTE ACTUALE ALE DOMNULUI:
1)  Domnul Isus Hristos sufera pentru cei care nu vor sau n-au ajuns sa accepte jertfa Lui pentru ei si pacatele lor, adica pentru cei care nu s-au pocait.
Intr-una din ‘scrisorile’ Sale, El spune asa:
“Iatã Eu stau la usã, si bat. Dacã aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20).
Fiindca bate in zadar la usa ‘surzilor’, a oamenilor nepasatori, impotrivitori si batjocoritori, fiindca Ii este refuzat darul Sau inestimat, mantuirea, Domnul este profund intristat.
Intr-o imprejurare, Domnul Isus spune interlocutorilor Sai:
“Cercetati Scripturile, pentru cã socotiti cã în ele aveti viata vesnicã, dar tocmai ele mãrturisesc despre Mine. Si nu vreti sã veniti la Mine, ca sã aveti viata!”
Cred ca realizam cata tristete este cuprinsa in dojana Sa…!
Profetul Isaia spune astfel despre Mesia: “Mi-am intins toata ziua mainile spre un popor care n-a vrut sa auda vestea buna…”
Domnul Isus sufera, stiind ca de fapt singura alternativa pentru cei care-L resping este pierzarea vesnica
Avem si noi aceasta suferinta? Simtim durere, varsam lacrimi, ne rugam…, pentru cei nepocaiti? Avem o ‘lista’ cu cei pierduti, pe care sa-i aducem inaintea Domnului?!  

2)  Domnul Isus Hristos sufera pentru credinciosii superficiali in viata de credinta…!
El S-a jertfit ca sa ne salveze, si ca sa ne duca la desavarsire, asa ca orice credincios, care nu este serios in procesul sfinteniei, Ii produce suferinta.
Apostolul Pavel spune: “Cine cade în pãcat, si eu sã nu ard?” (2 Corinteni 11:29)
Daca noi suntem indiferenti fata de fratii nostri de credinta, si nu ‘ardem’ pentru ei, nu cunoastem partasia cu suferintele Domnului Isus Hristos…
Ma doare ca unii s-au ‘racit’, au alunecat pe cai gresite, s-au abatut de la adevar, au cazut in vreun pacat, adnit compromisuri in viata lor, etc.?
Eremia a fost un profet care a plans pentru cei care erau “din poporul Domnului”, dar nu voiau sa se pocaiasca cu adevarat…
La 1 Petru 4:17 ni se spune ca judecata lui Dumnezeu va incepe cu cei din casa Sa:
“Suntem în clipa când judecata stã sã înceapã de la casa lui Dumnezeu. Si dacã începe cu noi, care va fi sfârsitul celor ce nu ascultã de Evanghelia lui Dumnezeu?”
Noi, ca “partasi ai suferintelor Lui”, trebuie sa veghem, sa fim devotati Lui, astfel incat superficialitatea in viata de credinta, in sfintire, sau compromisurile…, sa nu aiba unde sa se ‘cuibareasca’! 

3)  Domnul Isus Hristos sufera pentru cei persecutati din cauza credintei!
Cand Saul mergea spre Damasc, pentru a lega si tortura pe crestini, Domnul Isus i se adreseaza astfel: „Saule, Saule, pentru ce Mã prigonesti?” (Faptele Ap. 9:4)
Domnul sufera alaturi de cei care sunt prigoniti din pricina Numelui Lui, din pricina raspandirii Evangheliei, etc.
In ultimii 100 de ani au fost mult mai multi martiri decat in toate veacurile adunate laolalta… Si astazi sunt nenumarati crestini persecutati pentru credinta, defaimati, alungati, inchisi in inchisori, schingiuiti sau omorati, s.a.m.d.
Apostolol Pavel ne indeamna sa ne aducem aminte de cei cae sunt in “temnita”…
Simtim si noi cu cei prigoniti din cauza credintei?! Ne rugam pentru cei persecutati…? 

4)  Domnul Isus Hristos sufera atunci cand credinciosii Sai sufera! Capul (El) sufera impreuna cu trupul (Biserica). “Capul” a ajuns in glorie, dar “trupul” se afla in procesul rascumpararii, si inca mai are parte de suferinta…!
Dumnezeu ingaduie suferinta in viata credinciosilor , fiindca aceasta este menita sa participe la desavarsirea creatiei, la ‘slefuirea’ ei…
“Vouã vi s-a dat harul nu numai sã credeti în El, ci sã si pãtimiti pentru El”, ni se spune la Filipeni 1:29 (cine citeste, sa inteleaga!).
Suferinta celor credinciosi este si suferinta Domnului Isus Hristos, insa, in final, “toate lucrurile lucreazã împreunã spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28)
Participi si tu la suferinta Domnului? Plangi si tu cu cei care plang?!

Francis Shaeffer, in cartea sa “How Should We Then Live”, ne prezinta doua “poveri” care vor distruge civilizatia vestului, civilizatie asa-zisa crestina, care a fost binecuvantata mult de Dumnezeu…
Una din “poveri” este BOGATIA. Aceasta ne distruge viata spirituala, credinciosii fiind preocupati mai mult de cum sa stranga, sa adune, sa inmulteasca averi…, in loc sa caute mai intai Imparatia lui Dumnezeu.
A doua “povara” ‘ucigatoare’ este INDIFERENTA personala, pe care si-au asumat-o unii, fata de cei din jur. Ei vor sa se bucure de viata lor, in ‘turnul lor de fildes’, fara a fi ‘tulburati’ de problemele, greutatile si nevoile altora…
Aceasta tendinta este opusa dorintei lui Pavel de-a fi partas suferintelor Domnului, care inseamna a fi alaturi de cei ce au diferite probleme…
Ne caracterizeaza si pe noi dorinta lui Pavel, ne identificam si noi cu problemele altora sau nu vrem sa fim ‘deranjati’ ?! 

O ‘PARANTEZA’:
‘Cortul Intalnirii’ avea 3 compartimente:
a) ‘Curtea’, cu altarul de arama, apoi
b) ‘Sfanta’, cu altarul tamaierii, si
c) ‘Sfanta Sfintelor’, cu chivotul marturiei.
Prin credinta in Domnul Isus Hristos intram in Curte, la altar, la Jertfa. De aceea Pavel spunea “sã-L cunosc pe El”.
Prin experimentarea “puterii învierii Lui” insa, intram in ‘Sfanta’, la ‘altarul tamaierii’, si ne rugam, comunicam “in duh si in adevar”.
Daca suntem si “pãrtãsi suferintelor Lui” intram in ‘Sfanta Sfintelor’, experimentand cea mai apropiata relatie a noastra cu Domnul: atunci ne doare de ceea ce-L doare pe El!

Vorbind despre toata suferinta Lui prin care urma sa treaca, si gandindu-se la zbuciumul pe care ucenicii il vor experimenta cu ocazia patimilor Sale, Domnul Isus le spune:
“V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sã rãmânã în voi, si bucuria voastrã sã fie deplinã.”
Stiti de ce le-a spus asa, stiti care este adevarata bucurie?!
Plinatatea ei o putem avea numai atunci cand, ca si apostolul Pavel, partasia cu suferintele Domnului Isus Hristos devine pasiunea vietii noastre!
Verificati, si va veti convinge! 

<< Previous    1  2  [3]    Next >>
Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)