...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

PARTASIA SUFERINTELOR LUI...!  

“Oamenii mari sunt manati de pasiuni mari…!” Noi suntem atat de ‘mari’ cat sunt si pasiunile noastre, si nu ma refer atat la intensitatea lor, ci mai degraba la nobletea lor… Aceste ‘pasiuni’ ne permit sa distingem usor ce anume este mai important pentru o persoana …
De exemplu stim ce a fost important pentru Domnul Isus Hristos, deoarece avem in Evanghelii inregistrate spusele si actiunile Lui. Iata ce ni se relateaza la Luca 22:14-15
“Când a sosit ceasul, Isus a sezut la masã cu cei doisprezece apostoli. El le-a zis: „Am dorit mult sã mãnânc Pastele acestea cu voi înainte de patima Mea”…
Una deci din pasiunile mari a Domnului Isus a fost dorinta de-a ajunge la acel Paste cand sa Se jertfeasca pentru noi, si sa ne elibereze de sub jugul pacatului.

Imparatul David ne spune despre sine in Psalmul 27:4:
“Un lucru cer de la Domnul, si-l doresc fierbinte: as vrea sã locuiesc toatã viata mea în Casa Domnului, ca sã privesc frumusetea Domnului, si sã mã minunez de Templul Lui.”
Pasiunea Domnului Isus a fost sa ne rascumpere, iar a lui David a fost sa contempleze rascumpararea - sa stea tot timpul in casa Domnului, sa se minuneze de El si de ‘frumusetea’ Lui. De altfel, si scopul vietii noastre, al fiecaruia, este sa ne bucuram, in prezenta lui Dumnezeu, de toate lucrarile Lui minunate si glorioase – noi pentru aceasta am fost creati!

In Psalmul 16:2-3, tot David spune:
“Eu zic Domnului: „Tu esti Domnul meu, Tu esti singura mea fericire!” Sfintii, care sunt în tarã, oamenii evlaviosi, sunt toatã plãcerea mea.”
Pasiunea lui David de-a fi cu sfintii din tara, o explica astfel intr-un alt psalm: “Domnul locuieste in mijlocul laudelor lui Israel”
Cand “poporul lui Dumnezeu” se aduna “la inchinare, in Casa lui Dumnezeu”, acolo se poate vedea “frumusetea Domnului”, splendoarea lucrarilor Sale…, si orice credincios ar trebui sa fie cuprins de dorinta de-a fi si el acolo.

Apostolul Pavel a avut o serie de pasiuni pe care le-a inlocuit cu una foarte mare. El a renuntat la lucrurile pe care le apreciase pentru o vreme, si le-a considerat ulterior drept ‘gunoaie’:
“Lucrurile, care pentru mine erau câstiguri”, spune Pavel, “le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încã, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fatã de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sã câstig pe Hristos, si sã fiu gãsit în El, nu având o neprihãnire a mea pe care mi-o dã Legea, ci aceea care se capãtã prin credinta în Hristos, neprihãnirea pe care o dã Dumnezeu, prin credintã.” (Filipeni 3:7-9)

Pasiunea mare a vietii lui Pavel a fost sumarizata in versetul 10, prin aceasta dorinta:
“Sã-L cunosc pe El si puterea învierii Lui si pãrtãsia suferintelor Lui, si sã mã fac asemenea cu moartea Lui”…

Este oare justificata dorinta fierbinte a credinciosilor de a-L “cunoaste” indeaproape pe Domnul Isus Hristos?!
Intr-una din rugaciunele Sale catre Tatal, Domnul Isus mentioneaza faptul urmator:
“Viata vesnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine, singurul Dumnezeu adevãrat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3)
… adica viata din belsug, viata vesnica, rezulta in urma cunoasterii indeaproape a lui Dumnezeu Tatal, Cel care ne-o da, si a Rascumparatorului nostru, Isus Hristos, Cel prin care o primim.

Pavel isi formuleaza dorinta sa, de la Filipeni 3:10 sub mai multe aspecte, puse sub aceasta ordine:
“Sã-L cunosc pe El
si puterea învierii Lui
si pãrtãsia suferintelor Lui”…
Intelegem lesne de ce Pavel dorea sa cunoasca “puterea învierii”, aceea care L-a scos pe Domnul Isus din “Locuinta mortilor”, putere care a introdus germenele noii creatii in natura corupta si stricata de pacat. Sa cunoastem “puterea invierii”, cea care reface viata noastra, a tuturor credinciosilor autentici, dupa voia lui Dumnezeu, este o dorinta importanta si justificata…, dar, sa tanjim a fi “partasi suferintelor Lui” este oare aceasta o pasiune a unui om ‘normal’?

Intelegerea partasiei la suferintele Domnului, implicit experimentarea lor, este un lucru extrem de important, pentru fiecare credincios care vrea sa ajunga la maturitate…
Sa vedem deci de ce este importanta aceasta partasie, in ce consta ea si cum o identificam!
Inainte a elucida ce inseamna “pãrtãsia suferintelor Lui”, trebuie ca in prealabil sa intelegem lucrul care o precede, respectiv “puterea învierii Lui”.

Pentru aceasta insa, trebuie sa fim siguri ca am inteles corect ‘sensul mortii Sale’, pentru ca nici un om nu poate sa experimenteze “puterea învierii” Domnului Isus, pana nu pricepe sensul jertfei Lui.
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)