...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

RAPIREA SI VENIREA A DOUA...!  

Este ‘RAPIREA’ tot una cu ‘Venirea a 2-a’ a Domnului Isus Hristos?!
La 2 Petru 3:3-4 se spune ca: “in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor si vor zice: unde este fagaduinta venirii Lui, caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!”,
…dar n-am de gand sa scriu pentru acei “batjocoritori” iresponsabili, ci pentru cei care cred Scriptura, dar nu fac distinctia necesara intre Rapire si Venirea a 2-a.
Cei ce ‘impart drept cuvantul adevarului’, inteleg deosebirile, si realizeaza implicatiile…!

“RAPIREA” este evenimentul in care Domnul Isus va veni sa-Si ia la Sine Biserica Sa, asa cum a promis la Ioan 14:3:
“Dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.”
Venirea pentru Biserica nu are nimic a face cu ‘lumea’, care nici nu-L va vedea, nici nu va stii exact ce s-a intamplat… !  Imediat dupa aceasta, cei ramasi pe Terra (numiti “locuitorii pamantului”), vor intra intr-o perioada de necaz, de mare stramtorare, numita “Necazul cel mare”, cand Pamantul va fi pustiit iar oamenii vor fi decimati si macinati de razboaie, genociduri, persecutii, foamete, molime, si multe alte…, de proportii inimaginabile.  In timp de 7 ani, Pamantul intreg va ajunge sub stapanirea oribilului dictator numit in Scriptura “Anticrist”.
Aceasta  va fi perioada “maniei lui Dumnezeu, manie ce se va revarsa peste locuitorii pamantului, pentru ca au refuzat pocainta si intoarcerea la El.

La sfarsitul acestor ani catastrofali, care sunt descrisi cu amanuntime in cartea Apocalipsa, Domnul Isus Hristos “va reveni pe norii cerului”, va desparti pe oameni in doua, ca “oile” de “capre”, ii va judeca, si va instaura Imparatia Lui milenara – societatea mult slavita de profetii din Vechiul Testament…  Atunci, Israelul va fi restaurat si va deveni natiunea binecuvantata prin care Dumnezeu va raspandi binefacerile Sale peste tot Pamantul.
Aceasta venire este cunoscuta ca “VENIREA A 2-A”, ocazie in care “orice ochi Il va vedea” pe Domnul Isus, care va domni apoi 1000 de ani, “cu un toiag de fier”.
In timpul acesta, Satana este legat, iar Terra cunoaste o singura societate, dreapta si prospera.
Oamenii insa “nu invata nimic din istorie”, si, cand Satana este “dezlegat pentru putina vreme”, parte din ei, satui de prea mult bine, se strang impotriva Ierusalimului, se rascoala impotriva Domnului, si sunt spulberati “de suflarea gurii Sale”…
Atunci se pune capat istoriei umane, sunt judecati toti oamenii nemantuiti (cei ne-nascuti din nou) de pana atunci si se inaugureaza “cerurile noi si un Pamant nou”, in care va domni pentru totdeauna dreptatea, iar pentru pacat nu va mai fi nici un loc. 

Cei care nu fac distinctie intre Rapirea Bisericii si Venirea a 2-a, sustin ca cele doua evenimente sunt concomitente si ca istoria se va termina prin Venirea a 2-a…, Rapirea ne-insemnand pentru ei altceva decat o intampinare a Domnului in vazduh, de catre credinciosi, o revenire imediata a tuturor pe Pamant, dupa care va avea loc “Judecata finala”, urmata in scurt de ceruri noi si un Pamant nou.
Cei care au imbratisat aceasta doctrina se numesc AMILENISTI, pentru ca exclud “Imparatia de 1000 de ani” a Domnului Isus Hristos, pe Pamant. Ei sustin ca nu vor fi mai multe invieri ale oamenilor, ci doar una generala, la sfarsitul istoriei, si tot ei nu fac distinctie  nici intre judecatile pe care Domnul le are cu diferite grupe de oameni, considerand ca va fi doar una finala, cand vor fi judecati si cei credinciosi, si cei necredinciosi…  Asadar conform Amilenistilor, va fi o singura venire a Domnului, o singura inviere a mortilor, o singura judecata a oamenilor.

Cei care cred ca va fi pe Pamant o “Imparatia de 1000 de ani” a Domnului Isus Hristos, se numesc PREMILENISTI.
Acestia fac distinctie intre Rapire si Venirea a 2-a, si sustin ca aceste doua evenimente sunt decalate cu cei 7 ani ai Necazului cel mare, si cunosc diferenta dintre invierile revelate in Scriptura.  De ex. La Rapire vor invia “cei morti in Hristos” (“Ferice de cine are parte de prima inviere”), iar dupa 7 ani va mai invia un ‘segment’ al credinciosilor, alcatuit din cei care s-au intors la Dumnezeu in timpul Necazului cel mare, si au fost martirizati. Aici se termina “invierea celor neprihaniti”… “Toti (credinciosii) vor invia in Hristos, dar fiecare la randul CETEI lui. Hristos este cel dintai rod;” (1 Corinteni 15:22-23), spune apostolul Pavel. 
Cine n-are parte de aceste invieri, este pierdut pentru eternitate, pentru ca urmatoarea inviere va fi la finele Imparatiei de 1000 de ani, cand vor fi readusi in fiinta cei nemantuiti.  Atunci se va arata “tronul cel mare si alb”, Dumnezeu va scoate la iveala “cartile in care au fost scrise faptele oamenilor”, si va avea loc “Judecata de apoi”… 

Pentru Biserica, Domnul Isus va veni pe neasteptate(Rapirea), “ca un hot noaptea”, fapt pentru care indemnul catre crestini este “Vegheati!”.  Credinciosii vor fi analizati inaintea “tronului lui Hristos”, pentru a fi rasplatiti, functie de binele sau raul pe care l-au facut cat au fost in viata…

Pentru Lume, Domnul Isus nu va veni in mod surprinzator, ci dupa acei 7 ani ai Necazului cel mare, la capatul unor evenimente pe care Biblia le descrie detaliat: cum se vor desfasura cronologic, in ce constau si ce efecte vor avea.  Atunci, “neamurile Pamantului” vor fi judecate inaintea “tronului mare si alb”, si vor fi impartite in doua, “cum desparte pastorul oile de capre”…

Cand se vorbeste despre Rapire (venirea Domnului pentru Biserica), limbajul Scripturii este unul TONIC, si transmite mangaiere, incredere, speranta, Biblia numind acest eveniment drept “fericita noastra nadejde”.
Cand se vorbeste insa despre Venirea a 2-a, limbajul este unul DUR…: “El vine pe nori, sa judece pe locuitorii pamantului”, “Orice ochi Il va vedea, si cei care L-au strapuns”, etc.
La Venirea a 2-a, Cuvantul lui Dumnezeu (Biblia) spune ca oamenii vor fi “ca si strugurii in teasc”, si vor fi “calcati in picioare de mania Lui”… 
<< Previous    [1]  2  3    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)