...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

DE CE UNEORI DUMNEZEU TACE...?!  

Oricum am proceda in viata, suferinta n-o putem mereu ‘ocoli’…!  Ea este parte a noastra de ‘mostenire’, intr-o existenta afectata de pacat.
De ex. la  Iov 5:7  citim ca “omul se naste ca sa sufere, dupa cum scanteia se naste ca sa zboare”…
Iov a avut parte de suferinta de o intensitate incredibila, mai mult decat pot oamenii sa-si imagineze… Ceea ce l-a durut si deranjat cel mai mult pe el a fost faptul ca Dumnezeu nu i-a vorbit in toata acea perioada de grea incercare, desi s-a rugat si L-a implorat chiar pe Dumnezeu sa comunice cu el, dar n-a primit raspuns…
Mai devreme, sau mai tarziu, cand vom striga si noi la Dumnezeu dupa ajutor, se prea poate sa fim izbiti de aceeasi vasta tacere!
Oare de ce tace uneori Dumnezeu, mai ales cand avem mare nevoie de El ?!

Noi stim ca Dumnezeul nostru este Unul care  comunica cu noi, nu-i asa?! 

Psalmul 50 incepe cu aceste cuvinte:
“Dumnezeu, da, Dumnezeu, Domnul, vorbeste Dumnezeul nostru vine si nu tace”!

De ce totusi uneori Dumnezeu tace, mai ales in vremurile in care am vrea cel mai mult sa ne vorbeasca, sa ne intareasca si sa ne calauzeasca?
Nu este vorba despre o tacere asa cum a experimentat-o renumitul dvs. Tudor Arghezi, care se lamenteaza in Psalmii sai, cerandu-I lui Dumnezeu o dovada ‘palpabila’ a existentei Sale…  Acestuia, Dumnezeu, numit de el “invizibil si mut”, nu-i raspunde si nu-i trimite nici macar un inger sa-i vorbeasca…  Dumnezeu nu raspunde  oamenilor lipsiti de reverenta ca Arghezi, dar tace  si in cazul unor oameni evlaviosi, in nevoi, care se tem de El, si care-L cinstesc prin credinciosia lor…!
De ce este Dumnezeu o ‘prezenta’ foarte puternica in ‘vremurile bune’, dar uneori atat de ‘absent’, ca ajutor, in ‘vremi de restriste si jale’?! 

De ex. imparatul David a fost un om “dupa  inima lui Dumnezeu”…, si totusi a trecut prin mai multe situatii in care a ajuns disperat de tacerea lui Dumnezeu. Iata ce spune el in Psalmul 13:1-2:
“Pana cand, Doamne, ma vei uita neincetat? Pana cand Iti vei ascunde fatza de mine? Pana cand voi avea sufletul plin de griji, si inima plina de necazuri în fiecare zi?”
David il chema pe  Domnul pentru ca se afla intr-o situatie critica!  Aceeasi situatie o intalnim si la inceputul Psalmului 69:1-3:
“Scapa-ma, Dumnezeule, caci imi ameninta apele viata. Ma afund in noroi, si nu ma pot tinea; am cazut in prapastie, si dau apele peste mine. Nu mai pot strigand, mi se usuca gatlejul, mi se topesc ochii, privind spre Dumnezeul meu.”
Situatia era atat de critica incat David spune chiar ca daca Dumnezeu ramane tacut, el va ajunge “ca cei ce se pogoara in groapa” (Ps. 28:1)
Tacerea lui Dumnezeu ne apasa…, mai ales cand stim ca au existat atatea instante cand alti credinciosi L-au chemat, iar El a raspuns, a intervenit, i-a salvat, s.a. m.d.! 

Noi vrem ca Dumnezeu sa-si arate prezenta Lui langa noi, mai ales cand suntem in suferinta, sa ne dea izbavirea, sau cel putin sa ne dea ceva explicatii, nu-i asa?  De ce tace El uneori tocmai cand ne aflam in situatii dificile?! 

Unii, in mod eronat, cred ca Dumnezeu nu comunica cu noi in suferinta deoarece El este ‘olarul’ iar noi suntem ‘lutul’, vasul intocmit de El…   Olarul, spun ei, nu datoreaza nici o explicatie vasului pe care-l modeleaza…!
Dumnezeu nu ne datoreaza explicatii, dar nu acesta este motivul pentru care El ramane tacut atunci cand noi il solicitam sa ne vorbeasca in suferintele noastre!
Tacerea Lui nu este motivata nici de faptul ca noi nu intelegem ratiunile Lui, cum sustin altii…! 

Iov i-a cerut lui Dumnezeu, cu dorinta arzatoare, sa-i vorbeasca:
“Oh! daca as sti unde sa-L gasesc, daca as putea sa ajung pana la scaunul Lui de domnie, mi-as apara pricina inaintea Lui, mi-as umplea gura cu dovezi. As sti ce poate sa raspunda, as vedea ce are sa-mi spuna.” (Iov 23:3-5),
apoi continua (v.8): “Dar, daca ma duc la rasarit, nu este acolo; daca ma duc la apus, nu-L gasesc”, s.a.m.d.  Iov deci se plange ca Dumnezeu refuza sa comunice cu el…
In final , Dumnezeu i-a vorbit lui Iov, dar nu i-a dat si explicatii… Desigur ca nici Iov si nici noi nu intelegem pe moment care sunt ratiunile superioare ale lui Dumnezeu, pe care le are El privindu-ne pe noi si realitatile prin care trecem, desi avem impresia ca le putem pricepe… 

De ex. Habacuc, profetul, ii cere lui Dumnezeu sa-i explice anumite lucruri, dar este avertizat ca nu le va intelege.  Habacuc insista, pretinzand ca-i suficient de flexibil si priceput, dar, cand Dumnezeu ii descopera ce intentii are, acesta exclama uluit ca nu poate crede ca Dumnezeu a hotarat asemenea lucruri…!?!
Este adevarat ca ratiunile lui Dumnezeu sunt prea sus pentru noi  (v. de ex. Isaia 55:9) pentru a le intelege, dar nici aceasta  nu-i un motiv pentru care  uneori El ramane mut fata de noi! 

Motivul tacerii lui Dumnezeu nu este faptul ca El nu vrea sa comunice cu noi…!
Sa vedem mai intai cateva cauze care depind de noi, oamenii!
<< Previous    [1]  2  3  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)