...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

LEGILE AGRICULTURII...!?  

“…Ce seamenă omul, aceea va şi secera. Cine semenă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine semenă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică. (Galateni 6:7-8)
Dumnezeu ne-a pus într-o lume fizică, cu legi bine conturate. Dacă le observăm cu atenţie, le putem formula destul de inteligent…
Legile din domeniul naturii acţionează previzibil, şi orice om ‘raţional’ poate să spună dinainte ce se va întâmpla dacă ele sunt urmate sau încălcate.

Domnul Isus ne-a spus că, privind la unele legi care acţionează în domeniul fizic, suntem în stare a pricepe mai uşor legi din domeniul spiritului…
În multe din predicile sale, Domnul Isus se adresează ascultătorilor astfel:
- “Împărăţia lui Dumnezeu se aseamănă cu …”, sau
- “Împărăţia lui Dumnezeu este la fel ca …”.
(Ex. pilda semănătorului, a neghinei, a grăuntelui de muştar, etc.)
Domnul Isus foloseşte des ANALOGIA, pentru ca, privind la diferite ‘simulări materiale’, să fim în stare a ne adâncii facil şi profund în realităţi spirituale, pentru a depista mai lesne şi ‘în clar’ adiacenţele, interferările, extrapolările, etc.
Cam mereu, în textul Biblic, noi suntem “semănători”…! Apostolul Pavel îi spune ucenicului său Timotei că lucrătorul creştin trebuie să aibă hărnicia şi ‘mentalitatea’ “plugarului”…, atunci când activează în Împărăţia lui Dumnezeu.
Numai prin simplul fapt că suntem numiţi plugari, semănători, fermieri, etc. ni se transmite deja mult…!

Oamenii trebuie să muncescă, pentru a-şi câştiga existenţa şi parte din ei să lucreze pământul, pentru obţinerea hranei. Înainte, în societăţile agrare, cam tot omul lucra pământul… Astăzi, o mare parte din populaţia lumii nu prea mai are habar de agricultură, fapt pentru care pildele cu plugarii, fermierii, etc. sunt citite mai în grabă, sau ‘sărite’…
În Psalmul 126:5-6 citim aşa:
“Cei ce seamănă cu lacrimi, vor secera cu cântări de veselie.
Cel ce umblă plângând, când aruncă sămânţa, se întoarce cu veselie, când îşi strânge snopii.”

Ce înţelege orăşeanul ‘crescut la bloc’, care n-a văzut nicicând cum fermierul îşi ia rezervele de hrană şi le “aruncă” în ogor cu lacrimi, pentru că subzistenţa familiei lui depinde de arat, grăpat, semănat, prăşit, răriţat, adunat…, depinde de soare, ploi, vânturi, lăcuste, gărgăriţe, cârtiţe, coropişniţe, buruieni şi ce-o mai fi…!? El, orăşeanul, ‘ia de-a gata’ de la ‘Alimentara’…, şi nu realizează ce-nseamnă să-ţi strângi “cu veselie” recolta.
Munca şi osteneala noastră în plan spiritual, este asemănată cu cea a “plugarului”. În mod similar, şi “veselia” strângerii roadelor de către ‘lucrătorul agricol’ (poate nu agreaţi termenul “ţăran”…) , poate fi şi bucuria noastră pe plan spiritual.
Propun să ‘privim’ la câteva din cele mai cunoscute legi ale agriculturii, pentru a fi mai eficienţi în lucrările ce le efectuăm fiecare din noi pe plan spiritual, în ‘ogorul’ “Împărăţiei lui Dumnezeu”! 
<< Previous    [1]  2  3  4  5    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)