...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  [2]  3  4    Next >>

CAZUL LUI LOT
Lot a trăit o bună parte de timp în Sodoma. (v. Gen. 13…)
Apostolul Pavel ne spune despre Lot că:
“… neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite;” (2 Peter 2:8)

Nu-i plăceau multe lucruri lui Lot, dar continua să trăiască acolo cu familia lui. Sodoma era o cetate bogată, şi-n ea se ducea o viaţă de ‘rafinament’, de lux, distracţii…
Mulţi credincioşi îşi închipuie că scopul vieţii noastre este s-o ducem mai bine. Puţini iau hotărârea să trăiască şi să-L cinstească pe Dumnezeu într-un mediu care-i bun pentru suflet, şi nu pentru trup.
Ezechiel ne relatează că cetăţenii din Sodoma erau ‘putred de bogaţi’, şi că nu le păsa de sărăcimea din jur. Lot a fost şi el puternic afectat de viaţa din Sodoma.
Oricât am fi de neprihăniţi, mediul ne influenţează…

Printre efectele negative ale cetăţii asupra familiei lui Lot au fost şi acestea:
-Două fete căsătorite cu necredincioşi (“înjugate” nepotrivit);
-Celelalte două fete erau ‘stricate’ (Lot avea impresia despre ele că sunt fecioare, dar nu erau);
-În familia lui se consuma alcool.

După fuga din Sodoma, fetele lui Lot s-au sfătuit cum să-l îmbete pe tatăl lor, în vederea comiterii fărădelegii de incest. Dacă Lot ar fi fost abstinent, ar mai fi putut fi el îmbătat?!
Nici pomeneală!
Pe unul căruia îi place însă vinul, repede-l dai gata…
Unde s-a ajuns din pricina alcoolului?
- Familie distrusă, fete stricate, pierdere agonisire, etc.
Lot a avut o relaţie defectuoasă cu copiii. Aceştia nu l-au respectat de s-a ajuns chiar şi la comiterea în serie de incest, păcat oribil.
Multe lucruri oribile se săvârşesc şi astăzi sub influenţa alcoololui…!

A produs alcoolul apropiere, bucurie, şi-mplinire în viaţa lui Lot?
Nu, ci păcat, distrugere, ruină. 

CAZUL LUI IACOV
Avraam, “tatăl celor credincioşi”, s-a temut de Dumnezeu şi s-ancrezut în El cum doar puţini au mai făcut-o. Aşa a fost şi Isaac, care l-a-nvăţat şi pe fiul său Iacov să trăiască tot în temere de Domnul…

Citind ‘printre rânduri’ istoria lui Iacov, observăm că şi el a ajuns să bea…
Tânăr fiind, Iacov a ajuns într-un punct al vieţii când s-a considerat foarte fericit: pragul căsătoriei. El a găsit fata de care-i plăcea (Rahela), a cucerit-o, a obţinut acordul părinţilor ca fata să-i fie dată în căsătorie, a plătit preţul pentru ea (lucrând 7 ani de zile), iar acum stătea la masa de nuntă. Era de-a dreptul fericit…! (v. Geneza 29)
După ospăţ, la lăsatul serii (nu în miez de noapte), intră-n cort cu mireasa, şi, …, dimineaţa, când se trezeşte, constată că de fapt, lângă el se afla Lea.
Cum de n-a observat Iacov, o noapte-ntreagă, că cea care a intrat cu el în cort n-a fost iubita sa?!
A fost o noapte ‘ca smoala’? Fata asta era mută?! N-o mai întâlnise niciodată până atunci?!
Explicaţia-i una singură: Iacov a fost cherchelit de-a binelea.

În casă la unchiul Laban nu era procedura asta aşa îngustă, să nu bei şi tu un pahar, că doar nimeni nu păcătuieşte dacă bea puţin, nu (asta-i mentalitatea multor creştini fireşti)!? Unchiul era om cu vederi largi, şi l-a mai emancipat puţin şi pe viitorul ginere, că şi el e ‘om’…
În familia lui Isaac nu s-a folosit băutura, dar în Haran situaţia-i alta... Ce, nu are voie omul să se bucure de băutură şi să se 'destindă' puţin după atâta muncă?!
Cam aşa l-au abordat comesenii pe Iacov la nunta lui.

Ce trebuia să facă Iacov? Ce trebuie să facă tinerii noştri când sunt invitaţi la masă undeva şi li se pune-n faţă paharul cu băutură şi-s ‘împinşi’ să bea? Trebuie să aibă curajul moral şi să spună clar, fără ruşine, nu doar cu juma’ de gură: nu beau cu alcool pentru că sunt pocăit (…sau pur şi simplu: nu beau decât apă, sau vreun suc, ori lapte…)
Iacov a vrut s-arate că şi el ‘e bărbat’, că doar era nunta lui, şi-a ‘tras la măsea’.
Ca urmare a insistenţelor, Iacov a arătat de fapt că nu este bărbat, fiindcă a cedat.
Dumnezeu l-a creat pe bărbat ca pe o făptură care să reziste în faţa ‘presiunulor’, şi să stea drept, pentru principii corecte.
A avut acţiunea lui Iacov consecinţe? Da, enorme…, nu numai că s-a trezit însurat c-o altă fată.
Toată viaţa Iacov a avut ‘de tras’, din cauza unui moment de neveghere, când a consumat alcool.
Să ştiţi, dragii mei, că alcoolului nu-i trebuiesc multe ocazii, ca să producă tragedii! 
<< Previous    1  [2]  3  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)